Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gupia matka

Moje dziecko jest irytujace

Polecane posty

Gość gupia matka

moja corka (4 lata) ma specyficzny sposob zabawy. generalne jest bardzo madrym, kochanym i czulym dzieckiem, ale w zabawie jest bardzo irytujaca. od poczatku byla bardzo zywa, energiczna, ma bardzo silny charakter i wie czego chce od zycia (jak chyba wiekszosc julek). moze stad to jej zachowanie. otoz - bawi sie bardzo intensywnie, zeby nie rzec agresywnie. nie rozumie ze ma juz 4 lata, prawie 18 kilo i ponad 100cm wzrostu i jest po prostu ciezka i silna i jej silne przytulanie kiedy czuje ze zaraz mi nos peknie bo tak mocno napiera buzia na moja, albo skakanie z rozpedu na mnie (albo inna osob ktora chce swoja czuloscia obdarzyc), wyglupy i zabawy ktore po prostu sprawiaja bol. tlumaczylam jej juz setki razy ze jest juz duza, silna i boli mnie jak tak mocno sie przytula, ze nie wolno skakac po moim brzuchu i itd. ona wie jak mozna sie bawic i przytlac lagodnie, ale w ferworze i rozbawieniu po prostu zapomina sie i w taki agresywny sposob okazuje czulosc albo zapomina sie w zabawie. wiem tez ze czasem robi tak specjalnie choc wie ze to boli. kocham ja nad zycie ale czasem tak mnie wkurza tym swoim zachowaniem ze mam ochote dac jej w leb. pisze tego posta glownie po to zeby sie wygadac i wyrzucuic to w koncu z siebie, ze moje kochane, madre i wyjatkowe dziecko czasem mnie niezmiernie irytuje.

Gość a co powiecie
Ja też nie znoszę niektorych bachorów

Gość jak 4 letnie dziecko
moze wiedziec czego chce od zycia????a od czego sa rozmowy i tlumaczenie dziecku,ktore nie rozumie,ze zle robi? Co z Ciebie za matka?Jak nie mozesz sobie poradzic to wez ja do psychologa,szkoda takich dzieci;/ moze ma adhd?!

Gość buahhahahaha
hahaha gydby byla tak madrym inteligentym i rozumnym dzieckiem to by rozumiala proste zdania NIE SKACZ BO MNIE BOLI ZA DUZA JESTES ZA CIEZKA NA TO!! kolejna zapatrtzona mamusia w swojego bachora!a co ma przepraszam bardzo imie do tego jaka jest?co ty kurwa "wróżke " prenumerujesz? haha ijak moze 4 letnie dziecko wiedziec czego od zycia chce.. heheh jaka pusta matka takie samo durne dziecko;]

Gość mamuska *********
mialam podobnie.......5,5-letniemu synkowi robilismy rozne testy,bo zaczal byc i w przedszkolu agresywny,czasem sprawial wrazenie jakby nie slyszal co do niego mowie,tzn.nie reagowal na polecenia.Biegal,skakal,rozsadzala go energia,a mi to szarpalo nerwy :( Bylismy w klinice.Testy wykazaly duza inteligencje,ale niestety i adhs..obecnie bierze tabletki i chodzi do szkoly i jest super sportowcem.:)

Gość Dragon75
Dziecko uczy się przez doświadczenie, a szczególnie takie, które powodują ból. Wiem, że może to się wydawać niemoralne, ale jest najlepszym sposobem na wychowanie dziecka. Wśród rówieśników nie będzie miała forów, jeśli sprawi komuś ból, spotka się z ripostą i na takie sytuacje powinnaś ją przygotować. Nie bij jej za jakieś "przewinienie", bo to nie przyniesie rezultatów.

Gość rtretr
Może i mądre potencjalnie jest to twoje dziecko ale robisz z niej idiotkę tłumacząc jej wybryki. Prawdę powiedziawszy opis zachowań pasuje do dziecka upośledzonego.

Gość nie rzucać się
było dzisiaj na głównej, na onecie

Gość hkhvjikvkvjkgffg
Buahahaha!! Wypisała kilka cech charakteru pozytywnych po czym dopisała "JAK WIEKSZOSC JULEK" buahaha. Kobieto, a jakbyś ja nazwała Magda, to myślisz, że miałaby inny charakter? Albo Zosia? Jakie to cudowne, ze rodzice mogą ustalić jaki charakter bedzie miało ich d\zievcko, juz wybierając odpowiednie imię dla niego hehe!! Ludzie, mamy 21 wiek, a wy nadal wierzycie, że imię determinuje cokolwiek?? Autorko - po prostu mnie totalnie rozbawiłaś, Twoje dziecko ma naprawde mądrą mamusię hehehe

Gość nie rzucać się
i cały czas jest na onecie trzeba przyznać że tekst głupi ale żeby zaraz próbować robić z gotowca prowokacje na kafe

Gość Ewellinka
Takie nadmierne okazywanie miłości przez 4 l.dziecko jest normalne. Lepiej zapewnij jej więcej zabawy ruchowej na świeżym powietrzu, ogranicz oglądanie tv i nie myśl od razu, że to ADHD. Zresztą jest jeszcze za wcześnie by to stwierdzić. Częściej też sama ją przytulaj, mów że kochasz i nie krytykuj jeśli znów się na Ciebie rzuci, tylko pokaż jak ma Cię tulić tłumacząc jej to w formie zabawy.

Gość Ewellinka
dopiero przeczytałam teraz, że to gotowiec :O

Gość mamuska *********
mialo byc adhd

Gość belissimaa
A.Einstein tez mial adhd i wielu innych znakomitych.:)

Gość dziwne....
Śmieszne te krytyki, a przecież autorka nie o nie prosiła. Wydaje mi się, że 4 latek nie posiada jeszcze na tyle rozwiniętej samokontroli, aby móc się powściągnąć w niektórych sytuacjach, pomimo tłumaczeń. Nadmiar wrażeń i nagromadzonych emocji nie pozwala jej ogarnąć tego wszystkiego, chociaż wiem, że dziecko bardzo chciałoby, aby być takim, jak mama chce. Energiczne dziecko potrzebuje ruchu, ekspansji wrażeń i nie trudno zrozumieć, że to jest silniejsze od niego. Musisz pamiętać, aby zapewnić dziecku więcej ruchu na dworze i w domu (np. mały rowerek, zabawy z balonem, rzucanie woreczkiem do celu, itp.), wtedy dziecku łatwiej będzie opanować emocje. Należy jej poswięcać sporo czasu na wspólne zabawy, gry, edukację.... a zapewniam cię, że problemy znikną.

wydaje mi sie, ze to nie musi byc wcale adhd, sa inne powody moze byc rozwniez po prostu niewlasciwe wychowanie, albo....ja opiekowalam sie kiedys taka dziewczynka, miala 4,5roku; bardzo madra dziewczynka jak na swoj wiek, ale i bardzo agresywna; dokladnie tak samo jak twoja corka okazywala swe uczucia agresywnie, zabawy rowniez....rodzice tej dziewczynki byli rozwiedzeni, polowe czasu dziecko spedzalo z matka, polowe czasu z ojcem, a najwiecej ze mna; dlatego wydaje mi sie, ze takie zachowania moga wynikac rowniez ze zlosci; ludzie dorosli jak sa zli lub maja stresy wylodowywuja sie np poprzez sport, a takie dziecko poprzez zabawe; przyjzyj sie bacznie swojemu dziecku moze ma problemy, jak sie uklada miedzy toba a ojcem dziecka....