Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poomocyyyyyyyyyy

matko,jak oduczyc dziecko cycka

Polecane posty

Gość poomocyyyyyyyyyy

w przyszłym tyg postanowione masakra w dzien okej ale noc?!!!!!!!!!!!! dramat ona sie drze jakby kto ją ze skóry obdzierał jakjej przez chwile nie dam co robic

Gość glupia baba jestes
po cholerę zostałaś matką jak tak mowisz o własnym dziecku i odmawiasz jej jedzenia

Gość trochę cierpliwości
a jak nie masz to daj jej butlę na noc

Gość tu nie chodzi o jedzenie
tylko o ssanie rok to chyba wystarczy bez przesady

Gość rok
no to już Twoja wina że tak długo karmiłaś, po co?

Gość rok
mała jest na butelce i cucku ale ta butelka jest głównym pozywieniem cycek to tak do przytulenia chodzi mi o to ze ona noc w noc sie budzi i przychoidzi do mego łózka i wyrabia z cyckiem -skacze po nim albo tylko sie przytuli i zasypia a ja bym juz chciała zeby zasneła bez niego

Gość takai
a ja karmiłam 2 lata i 2 miesiace mała sama si eodstawiła, haha:)

Witam wszystkie mamy! Moj synek ma 32miesiace i do tej pory do snu i w nocy ssie "cycka" udało mi się odstawić go w dzień, ale w nocy i na wieczór nie ma silnych... 2,5 roku to dość dużo wiec postanowiłam dać temu koniec, już mam po prostu dość wstawania i płaczu za cyckiem. Za jakiś czas chciała bym mieć drugie dziecko, ale przed tym troszkę odpocząć w sensie wyspać się :) Próbowałam rożnych środków... keczupu, czosnku, nawet farbka malowałam ze chory cycek, ale w nocy koloru już widać nie było i nie ważne ze chory mały chciał i koniec... Ale znalazłam zloty środek :) wprawdzie jest to dla mam których dzieci maja skończone dwa latka. Kupiłam w aptece środek tak zwanego "pazurka" który jest gorzki i zapobiega obgryzaniu paznokci i ssaniu kciuka, i jest zalecany dla dzieci od drugiego roku życia. Posmarowałam tym brodawki, kiedy mały chciał cycusia bez słowa mu dałam, skrzywił się strasznie i powiedział ze niedobry jest i poszedł się napić mleczka z kubka. Wygląda na to ze moje problem się rozwiązał. Zycze powodzenia i wytrwałości...

Gość na spokojnego
posmaruj suty solą pieprzem albo maggi raz dwa sie oduczy

Gość Marta35,.,.,
Ja podobnie jak 6lena posmarowałam piers "pazurkiem" i problem od razu z głowy a małą karmiłam prawie dwa lata. Pozdrawiam.

Solą, pieprzem czy magi... żeby to było takie proste w praktyce... w nocy nie ma szans żeby się utrzymały przyprawy na brodawkach, a poza tym mojemu dziecku nie przeszkadzały.