Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A-B-C

5 tydzien ciazy

Polecane posty

Gość przyszła mama.................
A-B-C ale robiłam test tydzien wczesniej i wyszedl negatywny, byłam tez we wtorek u ginekologa bo mnie podbrzusze bolalo to powiedzial ze mam macice powiekszona ale nie widzi pecherzyka. Kazał mi za tydzien zrobic test ale ja nie wytrzymalam i zrobilam po 2 dniach od wizyty :)

taka sama 2123 a masz jakies objawy?? starasz sie o dzidziusia tak jak ja ? ja tez mam takie przeczucie, ze okres predko nie nadejdzie. nie wiem czy to wogole prawda,ale moj partner zauwazyl zmiany we mnie i on juz uwaza ze ja napewno jestem w ciazy. potem obca kobieta w pracy zapytala sie mnie czy ja czasem w ciazy nie jestem bo jakos tak dziwnie wygladam ( no fakt zle sie wtedy czulam, bylam blada, co chwile do wc latalam i slabo mi bylo) no z reszta od czwartku to caly czas teraz tak wygladam i sie tak czuje... nie wiem co mam o tym myslec

Gość taka sama 2123
Co do objawów to hmm jeszcze takich konkretnych nie zauważyłam , takie leciutkie nudności , brak okresu, podwyższona temp. w pochwie 37'3 ... Martwi mnie jednak fakt , że obwód brzucha mi się powiększył i muszę chodzić w luźniejszych ubraniach ! Taki "wypięty" przuszek mam już od ponad tygodnia , może źle obliczyłam tydzień ciąży i może dłużej w ciąży jestem, bo w 5 tc to za wcześnie na brzuszek :)

Ja z objawów miałam napady głodu;) bolący prawy jajnik, temperaturę powyżej 37 stopni i pozniej bole piersi....Mdłosci dostałam dopiero w 3 m-cu...a sennośc zwalałam na przesilenie wiosenne:D

Gość hyyhyy
"Martwi mnie jednak fakt , że obwód brzucha mi się powiększył i muszę chodzić w luźniejszych ubraniach ! Taki "wypięty" przuszek mam już od ponad tygodnia" Ja mam tak co miesiąc i jakoś w ciąży nie jestem. Normalny objaw zatrzymania wody w organiźmie przed miesiączką.

Gość taka sama 2123
Być może i to wina zatrzymania wody w organiźmie , tego wykluczyć nie mogę

Gość zenolia
a ja w 5 tc mam mdłosci i to czesto,brak apetytu,zmeczenie,wrażliwe sutki,bolące podbrzusze-jak na okres

Zenolina no to masz tak samo jak ja. A u ciebie to juz pewna ciaza jest ? Jejku jak ja sie nie moge doczekac srody i badan usg... :) wtedy w koncu bede wszystko wiedziec :)

o! A-B-C chyba jestesmy w tym samym punkcie ;) ja mialam dostac okres 5.10 - nie dostalam, i czuje ze nie dostane. Troche mnie piersi bola, mam lekkie mdlosci (ale nie wymiotuje) szybko sie senna robie, w tym tygodniu zamierzam do gina jakiegos isc co by sie upewnic czy to ciaza czy jakas infekcja. Ale mnie sie wydaje ze ciaza. A ze troche sie tego wszystkiego boje to chyba bede czesciej na ten topic zagladac zeby troche sie z mysla oswoic ze za kilka miesiecy bede miala dzidzi. Tak wiec Tobie powodzenia :)

Gość pewna..osoba
ja 5 dni po spodziewanej miesiaczce ktorej nie było zrobilam test.. wyszla jedna wyrazna kreska a druga malo wyrazna, na nasteony dzien z rana poszlam na pogotowie zrobic pink test czyli z krwi.. 3 godz pozniej byl juz wynik - pozytywny.. a tydzien pozniej zapisalam sie do ginekologa na samo usg i zobaczylam małe ziarenko :) ja juz tydzien przed @ nie umialam spac w nocy bo czulam ze cos jest nie tak nie da sie tego opisac moj chlopak tyle razy konczyl we mnie a nigdy tak nie mialam.. takze jak nie dostalam w ten dzien w ktory mialam to juz bylam prawie pewna z testem czekalam 5 dni dlatego ze balam sie go zrobic balam sie ze wyjdzie ze to nie ciaza.. bolal mnie strasznie brzuch jak na okres pamietam ze chodzilam wtedy na treningi i zakladalam tampona bo co chwile mialam wrazenie ze dostalam okres do tego ten bol mentruacyjny ktory trwal intensywnie tydzien.. myslalam ze to stres moze powodowac to spoznienie @ ale jednak nie :) teraz jestem w 24 tygodniu i czekam na córeczke

Gość zenolia
A-B-C jestem po wczorajszej wizycie ginek...ciaża na 100/..

Gość gośgoś
zrób test z krwi - beta HCG - one zawsze wychodzą wiarygodnie. wpisz sobie w googlach i znajdziesz laboratorium, które najblizej Ciebie wykonuje takie testy.

Gość asterixxxana
a mi ginekolog powiedziala ze za wczesnie przyszlam... ze w 6-7 tygodniu mam sie pojawic bo teraz to i tak nic z badania nie wyjdzie - prawda to?