Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anielka_______________

przytyłam ponad 2 kg w 9 dni - czy to nie za dużo??

Polecane posty

jestem w 32 tygodniu ciąży do tej pory tyłam nie więcej niż pół kilograma na tydzień albo i mniej i do 32 tyg miałam na plusie ok 6-7 kg. dziś weszłam na wagę i aż mnie zamurowało nie zmieniłam diety ani stylu życia w ciągu tych kilku dni więc zastanawiam się czy powinnam się martwić że tak przytyłam, czy raczej to normalne? czy to znaczy że do konca ciąży bede już tak szybko tyć? wiem że nie ma tragedii i ludzie mają większe problemy ale trochę się zdołowałam bo jem mało i w większości warzywa i owoce a tu taki skok wagi:(

i lekarz nic nie mówił że to za szybko? ile w koncu miałaś na koncu ciąży na plusie?

Pod koniec ciazy wazylam 101 kg. Mowil,ze za szybko,bo tak powinno sie tyc pod koniec ciazy.Wiec u Ciebie raczej prawidlowo.

Gość maria ile przytyłaś w ciąży
?

Ja mam teraz podobną sytuację. W ciągu tygodnia przytyłam tak że hooo hooo - jestem teraz w 30 tyg. Tyle że u mnie było to spowodowane niestety wyjątkowym obżarstwem, więc aż tak się nie martwię:) Jeśli wg Ciebie z kolei stało się to bez powodu to poinformuj o tym swojego ginekologa bo przyczyn może być mnóstwo - od błahych do poważniejszych. Pod koniec ciąży u wielu kobiet pojawiaja sie obrzęki i woda zaczyna strasznie gromadzić się w organizmie i moze wtedy dojsc do szybkiego zwiekszenia sie masy ciała.....wiec pewnie i Ciebie to spotkało i nie ma sie czym martwic.

Gość bez obaaaw
W ostatnim trymestrze to normalka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość niepokojący jest fakt
jeśli tyje sie więcej niż 5kg na miesiąc

Gość tok
Nic sie nie martw.Gubieniem kilogramów zajmiesz sie po urodzeniu dziecka a na razie o tym nie myśl:) ... www.tnij.org/tatax

Przytylam 41 kg w ciazy.I nie zrzucilam tego.Lekarz mi powiedzial,ze nie zrzuce juz tego..Ale niekazdego miesiaca tylam.Bywalo ze jednego nic nie przytylam a nastepnego nadrabialam i mialam 5 kg wiecej.Ogolnie potem to sie jakos rozlozylo.Ja sie nie wazylam.Duzo tez puchlam(buzia,rece,stopy) i moze to dodawalo kilogramow.

Gość maria a kiedy urodziłaś
?

Ale tez i moja wina.Zapuscilam sie potem.Nie mialam jak wychodzic,siedzialam non stop w domu,nie cwiczylam tak jak przed ciaza.Chcialam,ale dlugo mi rana sie goila po cesarce..pol roku :-o dopiero niedawno przestalo bolec..Taka jest Polska..i tacy lekarze

Gość nie załamuj się przecież
sama mówisz, że to bardziej Twoja wina więc jak weźmiesz się za siebie, to na pewno schudniesz:) potrzeba tylko zawzięcia i konsekwencji, bo nie takie ilości kilogramów już ludzie zrzucali, nie?;) na pewno dasz radę:)

Dam,dam.Ale nie moglam cwiczyc,bo rana po cesarce mi sie nie goila.Ale jedno wiem na pewno_nigdy wiecej dzieci :p

Gość pluuuuummmm
ej no nie wierze...rana nie chciała ci sie goic przez pół roku??? i nic z tym nie zrobiłaś??? kurcze,przytyłaś 41 kg, wazylaś 101 na koncówce wiec ile wazysz teraz po roku??

To uwierz.Rana zaczela mi gnic,zle zostalam zszyta.Musialam wydac wszystkie pieniadze na leczenie.Juz myslalam,ze beda mi otwierac ja na nowo i zszywac. Teraz nie wiem ile waze,bo odkad urodzilam nie wazylam sie. Tak,przytylam 41 kg bez paru gram.