Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bakarat

Błagam!!!Pomózcie!!!

Polecane posty

Gość Bakarat

Cześć wszystkim forumowiczów!!! Jestem licealistą rozpoczynającym właśnie trzecią klasę liceum(czyli klasę maturalną) i mam wielki problem. NIE WIEM CO ROBIĆ PO LICEUM!!!Mianowicie rozpoczynając liceum chciałem zostać prawnikiem ale się nie udało:(:(:( Rok temu zmieniłem klasę na biologiczno-chemiczną bo rodzice chcieli abym był farmaceutą. Tez się nie udało. Ani ścisłe przedmioty ani przyrodnicze mi nie idą dobrze. Teraz gdy przyszedł czas na deklaracje, ja zaznaczyłem tylko trzy główne przedmioty;język polski, matematykę i angielski z tym ze wszystkie na poziomie podstawowym i nic poza tym. Po prostu nie wiem już co w przyszłości robić a w dodatku ogromnym przerażeniem napawa mnie myśl o maturze z matematyki. Niestety, pomimo moich stara~ń i korepetycji dwa razy w tygodniu mam same jedynki(czasem udaje mi się je poprawić na dwójki ale to marna pociecha). Jestem naprawdę zdesperowany, ale myślę że to (to są słowa mojej cioci, psychologa) jest wina nie mnie ale mojej niedojrzałości emocjonalnej. Ja też czuję że potrzebowałbym jeszcze kilku lat na zastanowienie się a tak to ...Jedyne co w tym pozytywnego to to że nie muszę uczęszczać na fakultety i tym samym mam więcej czasu.

Gość Zieleninka
Zostań artystą ;)

Gość Bakarat
Też myślałem o tym nawet rozważałem ten wariant, ale moja mama która jest tam polonistką nie chciała o tym słyszeć!!!Byłem niedawno u psychologa i powiedział że emocjonalnie jestem 2-3 lata wstecz. Może to dlatego???

Gość Bakarat
Co byście mi poradzili w tej mojej patowej sytuacji. Bo jak nie zdam tej matury z matematyki to praktycznie nigdzie nie będzie dla mnie pracy. Będę niewykwalifikowanym robotnikiem a tego nie chcę!!!

ty musisz zdecydowac co bedziesz w przyszlosci robic,a nie Twoi rodzice! bo pozniej bedziesz tego zalowala.

Gość Bakarat
Ale ja właśnie nie wiem co robić:(:(:( Co może mi pomóc w odnalezieniu przyszłej drogi życia?

Gość postaraj sie zdac mature
i zroib sobie rok przerwy, wyjedz za granice zobacz jak zyja inni ludzie, zarabiaj na siebie a potem... juz bedziesz wiedziec ;)

Gość a co LUBISZ robić
?

Gość Bakarat
A czy mogę nie pisać matury z matmy albo załatwić sobie jakąś ulgę???

Gość wiesz czego
nie chcesz a to już jakiś punkt zaczepienia a co lubisz robić w wolnym czasie?

Gość Bakarat
Opr~ócz oglądania TV, komputera i jazdy na rowerze uwielbiam zagłębiać się w książkach medycznych mojego taty który jest lekarzem i znam niektóre choroby. Ale z biologii to jestem niestety noga mam jedynki i dwójki

Gość Bakarat
Wiem np. wszystko o chorobach nerek, wątroby i cukrzycy oraz o chorobach metabolicznych i endokrynologicznych.Stad mój wybór profilu. Ale gdy przekonałem się że biologia to nie tylko anatomia a w większości wkuwanie roślin i kom~órek to mi sie wszystkiego odechciało...

Gość to może dietetyka
Albo coś podobnego ?