Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucy241076

Sok z zurawiny

Polecane posty

Gość lucy241076

Hello! Pilnie potrzebny przepis na sok z zurawiny! Siedza sobie w mojej lodowce i czekaja...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Żurawinę jem smażoną do mięsa. Sok mi nie smakuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A jaki Ty chcesz przepis? Wrzucasz owoce do sokownika, dodajesz cukier (lub nie- zależy co kto lubi), wstawiasz na ogień i powstały sok wlewasz do wyparzonych słoików. Owoce możesz później przetrzeć lub tylko przesmażyć z cukrem. Można dodać też dżemiksu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lucy241076
lilitka, sprobuje, ale ze mnie taka kucharka, ktora zadnego przetworu nie robila.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość DAGMARKAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Oto mój przepis Składniki * jabłka 50 dag * żurawina 20 dag * woda przegotowana 1/2 szklanki * cukier 1,5 łyżki Sposób przyrządzenia Z jabłek wycisnąć sok, żurawiny przetrzeć przez sito, wymieszać sok i przecier z wodą, dodać cukier.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość VerbennaP
najlepszy jest sok z żurawiny bezpośednio tłoczony! wtedy wszystkie jej własciwosci zostaja w soku! jesli nie masz mozliwosci takiego przygotowania, to polecam sok z żurawiny z Rabenhorstu! 100% tłoczony, niewitaminizowany sztucznie i DZIAŁA!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×