Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajnik 0000

dostalam proteze na zeby...............

Polecane posty

Gość pytajnik 0000

na dwie czworki ktorych nie mam,olastikowa gruba taka, ktora zapelnia mi ubytki tymi sztucznymi zebami, ale po prostu w niej seplenie, nie potrafie mowic, slinie sie normalnie bo jest tak jakbym cos miala w buzi, a bez tego nie mam tych zebow i to przy usmiechu wyglada fatalnie i nie wiem co zrobic? czy pamstwo nie moze mi je po prostu wstawic ? tylko refunduje protezy?

Gość Dany Decoy
Chałę odwalili...niestety...tak to już jest w Polsce, że na NFZ= gorsza jakość. Stomatoł który oddawał Tobie protezę, nie pytał czy wszystko w porządku ? ...bo oczywiście powinien i ewentualnie poprawić...powiedz który to i gdzie, a zrobię z nim porządek;)

Gość Dany Decoy
tak, państwowo to tylko zdejmowaną możesz ..."otrzymać"

Gość dżurasik park
nic nie odwalili, po prostu musisz sie przyzwyczaic :) ja jak zaczynalam nosic aparat na zeby (nie staly- ruchomy), ktory tez jest na podniebieniu, to tez seplenilam i sie slinilam :D:D naprawde! jak mialam wypowiedziec jakis wyraz z "cz" to jezyk mi stawal kolkiem doslownie :D daj sobie troche czasu :) ja nie pamietam ile mi to zajelo, ale dosc dlugo, chyba ok. 2 m-cy. nie stresowalam sie tym jednak zbytnio, tylko smialam sie z samej siebie :D

Gość a nie mogli Ci takiej
żeberkowej zrobić? bez podniebienia skoro na 2 zęby.

Gość Dany Decoy
oczywiście, że przyzwyczaić...taaa do wszystkiego człowiek zdolny jest się przyzwyczaić...

Gość dany decoy
szkieletowe protezy...nie są na NFZ

Gość to jest ...
to jest beznadziejne, jak już to chociaż powinni robić te szkieletowe na NFZ,bo są podobno lepsze, ale gdzie tam...

Gość dany decoy
dżurasik park, przy braku dwóch zębów...nie powinno czuć się w ogóle, że coś w paszczy;) Autorka postu powinna pójść do stomatologa i złożyć reklamację...i nie dać się zbyć...bo na NFZ, czy coś w tym stylu pieprzyć zaczną, mają poprawić i tyle.

Gość asdsm
skoro nie masz tylko 2 zębów dlaczego nie zrobiłaś sobie mostka? zawsze to zęby na stałe

Gość dany decoy
...za lepsze to seeee musisz zapłacić...a tak naprawdę to za NFZ też płaci...pan płaci, pani płaci, wszyscy płaczą , znaczy płacą;)

Gość Dany decoy
Autorce chodzi o refundację

Gość Dany decoy
czyli...o kant dupy z taką refundacją...

Gość asdsm
z tego co mi wiadomo to NFZ nie refunduje stałych zębów, a jeśli chodzi o protezy to niestety refundują gorszej jakości, za szkieletowe musiałabyś dopłacić

Gość ACDE
Jeżeli brak poniżej 6 zębów w jednej szczęce, to na NFZ nic się nie należy, no chyba, że to dziecko (poniżej 18 lat), to wtedy właśnie taka najzwyczajniejsza. NFZ w ogóle powoli będzie odchodzić od całkowitej refundacji zabiegów stomatologicznych, uważając, że są pilniejsze od zębów potrzeby zdrowotne, a na wszystko nie wystarczy pieniędzy.:(

Gość Dany decoy
asdsm, NFZ....refundują tylko tak zwane protezy całkowite( bezzębie) i częściówki( braki kilku zębów, akrylowe) ...a jakości powinny być....wiadomo...takiej jak za płatne.

Gość to jest...
nie rozumiem dlaczego zęby mają być nie ważne :o ciekawe jakby tych z tego NFZ nie było stać na prywatne usługi, to pewnie inaczej by mysleli

Gość Daria

Dlatego ja wybrałam się do Pracowni Pięknego Uśmiechu w Borowie. Proteza jest lekka, sprężysta, nie mam problemu z mówieniem czy z jedzeniem  i co ważne jestem alergikiem a od niej nie mam alergii.