Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora

przewlekły problem ginekologiczny

Polecane posty

Gość chora

leczyłam sie u kilku lekarzy, ale zaden z nich nie potrafil pomoc. juz nie wiem co robic. Zaczeło sie ok 2lata temu. ból podczas stosunku, plamienia(upławy). pierwsza lekarka stwierdzila ze wszystko jest prawidlowe i ze mam nadzerke, ale to stan naturalny i samo przejdzie. Ja nie odpusciłam, bo ból nie jest dla mnie czyms normalnym, kolejna lekarka zalecila usuniecie nadzerki. zdecydowałam na zabieg laserem. Nadzerka byla spora, dlatego zabieg był wykonany 2razy. po kontrolach lekarz stwierdzil ze wszystko sie udało i ze jestem zdrowa. Ale po kolejnych bolesnych próbach współżycia udałąm sie na kolejna wizyte... lekarka stwierdzila ze mam grzybice. leczyłam sie... wszelkie srodki ostroznosci i duzy nacisk na higiene( prezerwatywy, podmywanie, bielizna prasowana...itd) niestety kolejne "stosy"tabletek, globulek i antybiotykow nic nie dawały. dziwiło mnie ze Pani doktor nie kieruje mnie na jakies wnikliwsze badanie(jedyne co mi zaleciła zaraz wyleczeniu nadzerki to cytologia;/ w internecie dowiedzialam sie ze nie jestem jedyna z takimi problemami. zmienilam lekarza. kazano zrobic posiew z antybiogramem. badania nic nie wykryly. zadnych bakterii i grzybow. ale lekarka stwierdzila ze mam stan zapalny. upławy nadal sie pojawialy i ból przy próbie stosunku:( I tak na ten stan zapalny wziełam juz koleją "gromadke" lekow, lekarka twierdzi ze jest poprawa(ale ja nie zauwazam ani nie odczwam) ostatnio zauwazam u siebie ciemne upławy(wczesniej byly albo biale albo zolte) bardzo boli mnie pochwa podczas stosunku, ale nawet podczas aplikacji globulek tez czuje ból w pochwie. Kiedy zakladam tampony rowniez boli. nasowa sie problem suchosci pochwy, ale to tez juz przerabiałam, tzn uzywalam srodkow nawilzajacych podczas zblizenia, ale niestety nie poprawilo to komfortu, a wrecz pogarszalo to sprawe:( bo piekło mnie i szczypało jakbym miała rane. Trace nadzieje na to ze kiedykolwiek bede mogła bezboleśnie kochać sie z moim mezczyzna.

Gość Była pielegniarka
Mogą być dwie przyczyny Twojego bólu,a więc faktycznie masz ranę lub unerwienie odczuwające podczas zetknięcia z tym, co opisałaś lub podłoże psychiczne, które zakodowane jest na bół tej delikatnej części ciała jakim jest pochwa, łectaczka, cewka moczowa etc.... Lekarz powinien Ci szczerze wyjaśnić przyczynę bólu jw. opisałam. Nie załamój się twój problem jest do wyleczenia skorzystaj z lekarza o złożonj specjalności jak: ginekolog-psycholog-seksuolog, oni rozwiązą Twój problem, że będziesz się mogła kochać z mężem przez stosunek bezboleśnie, tylko warunek opowiedz szczerze bez żadnego skrępowania lekarzowi o swim problemie, jak na spowiedzi. Życzę Ci zdrowia i napisz, czy moja porada Ci pomogła i ból minął. jola33-79@o2.pl

Gość kumkum123
jak dobrze rozumiem to gronkowca,paciorkowca wykluczono? a robiłaś testy u alergologa?Ja miałam podobnie z tym,ze ja nadzerkę wymrażalam:)Trafiłam na wspaniałego ginekologa,który stwierdził,ze skoro cytologia i wymaz w normie,usg zmian nie wykazało,nadżerki brak,zwierzaków typu gronkowiec i spółka brak -wszystko pięknie to albo mam alergię,o której nic nie wiem albo ma i ść do seksuologa czy psychologa:)i jeszcze hormony kazal odstawić:)testy skórne wykazały,ze mam silną alergię na składniki zapachowe,wzmacniające i konserwujące dodawane do kosmetyków i chemii i na kilka leków(to już wyszło po badaniach szczegółowych u alergologa)teraz jest rewelacyjnie.W zyciu bym nie pomyslała,że proszek do prania może mieć wplyw na pęcherz,pochwę :)

Gość chora
Dziękuje za odpowiedzi. Choć podłoże psychologiczne raczej wylkuczam, ponieważ pojawiają się upławy(sama nie wiem czy plamienia też mogą same z siebie, albo raczej z podswiadomości, sie "wytwarzać") Kumkum123: Twoje sugestie mnie zaciekawiły... bo od dawna swędzą mnie nogi własnie jakbym miała uczulenie (teraz nie jestem w stanie ocenić obiektywnie czy to pojawilo sie wtedy kiedy problem ginekol.) podejrzewałam ze moze na maszynke do golenia, proszek niby tez wchodzi w gre chcoc raczej używamy w domu rożnych(a na wszystkie proszki do prania raczej mało prawdopodobne, abym byla uczulona) zreszta teraz to sama nie wiem... teraz już kompletnie nie wiem jakiego specjaliste wybrać. Ale ta alergia mnie w jakiś sposob zainteresowała. Może wreszcie to jakiś trop?:) choc nie wiem także czy alergia moze wystepowac np tylko w dolnych partiach ciała( z brzuchem czy rękami nic sie nie dzieje niedobrego. A hormonów żadnych nie przyjmuję:) Pytanie takie czy to jakieś specjalne testy należy zrobić u alergologa czy takie podstawowe. Jeszcze nigdy nie miałam robionych , bo jak do tej pory nigdy nic mnie nie uczulało(wiec nie wiem jak te procedury wyglądają) .

Gość co to są za testy gdzie je zro
upup podnosze temat....co to są za testy alergiczne?? też chciałaym takie wykonać tylkko nie wiem gdzie u kogo, ginekologa o to zapytać, albo kogo?? Bo ja mam ciągły dyskomfort:(( ja już nie weim co mam robic, upławów raczej nie mam, wiem że mialam bakterie jakiś streptococcus ale miałam antybiotyki, pozatym słyszałam że ta balteria występuje czesto u kobiet i nie zawsze jest przyczyną dolegliwości, wiec możliwe ze mam na coś uczulenie:(

nie wiecie moze,czy zwykly posiew moze wykryc gronkowca lub paciorkowca? i tez jestem ciekawa jakie konkrtenie testy trzeba zrobic na alergie... i czy jest mozliwa alergia jesli wykluczylo sie pracnie bielizny w proszku tylko w platkach mydlanych i podmywanie sie mydelkiem bambino?

Gość ciekase co to za testy
od mydelka chhyba też można, mnie niesttey mydło takie dla dzieci też podrażnia, z restza nawet one maja taki chemiczny zapach:/ przerzuciłam sie na proszek biły jeleń i sama nie wiem, nie wiem o co w tym wzystkim chodzi, ciekawe jakie to są te testy...

Gość rude to wredne
autorka elegancko pozbyła sie dobrego środowiska w pochwie i stąd nawracajace infekcje. po tylu kuracjach wazne jest zeby odbudowac flore bakteryjną pochwy.