Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mająca dylemat

Jakie ubranka dla noworodka do 3 kg ???

Polecane posty

Gość Ta wyżej
No to mogę śmiało wyciągnąć po niego dłoń. Nie używałam śpiochów, tylko spodenek z H&M. A body można do nich 'wkasać'. :) To działa! Nie wierzysz? Spróbuj.

Gość do tej wyzej
jak nie uzywalas spiochow to nie masz po co reki wyciagac bo gro mtek uzywa tylko pajacow i bodziakow... spodenki niczego nie zmienia jak krok do lydek, po prostu bedzie cala masa luzu na ramionach i tyle.. uwazam, ze kupowanie za duzych ciuchow to glupota, chcialabys nosic za uzne? wiesz co sie dzieje jak ubranie nie przylega dobrze do ciala? MARZNIESZ.

Gość do tej wyzej
mam dwoje dzieci, przy drugim uzywalam za czasow noworodkowych i wczesnoniemowlecych DOPASOWANYCH bodziakow i polspiochow, czyli spodenek a pozniej same pajace i bodziaki... i tak az nie zaczela raczkowac

Gość Ta wyżej
Mylisz się. Po prostu nie znasz specyfiki tych spodenek i tyle. One nie wyglądają jak zwyczajne spodenki z polskiego sklepu z odzieżą. Są przylegające do ciała. Nic nie odstaje, a już na pewno nie jest dziecku zimno, bo przecież noworodek często leży pod kocykiem - a o takich rozmiarach tu mówimy, noworodkowych 56 i 62. Ze śpiochami miałam do czynienia zanim jeszcze sama zostałam matką. Opiekowałam się dzieckiem siostry i ono miało śpiochy. Stąd wiem, że mogą być utrapieniem. Teraz mam porównanie i wiem, że mam rację. Spróbuj a się przekonasz, zamiast się kłócić, bo taka dyskusja donikąd nie prowadzi. A pajace służą do spania, choć zdaje się niewiele Polek o tym wie.

Gość do tej wyzej
Nie mylę się. Właśnie tych spodenek używałam a za duzy bodziak (bo o tym piszę, nie o spodenkach!!) to nie tylko długośc ale i szerokośc dlatego spodnie niczego tu nie zmienią jesli rozmiarowo body jest a duże, nie przylega do ciała i dzieciak marznie. JA NIE MOWIE O ŚPIOCHACH - zarzucasz mi że nie znam specyfiki a sama mylisz pojęcia. Mówię o bodziakach i pajacach, nie są utrapieniem, pogadaj z mamami, kaftaniki i śpiochy poszły dawno w odstawkę. Aktualne śpiochy maja nap między nogami, tak jak wszystkie pajace i to jest wybawienie a nie utrapienie ;) Pajace służą do noszenia, choć zdaje się, że niewiele osób zdaje sobie z tego sprawę ;)

Gość do tej wyzej
"Newiele Polek o tym wie" - tak bardzo chcesz zaznaczyć, że jesteś insza Polką, bo na wyjeździe, czy jednak zakładasz, że wszystko co ingliszowskie jest lepsze a polskie gorsze, bo polskie? To, że w afryce dzida suży do zabijania innych plemion nie znaczy że i w innych krajach się to praktykuje.. a skoro sie nie praktykuje nie znaczy, że to coś nienormalnego. Masz rację, nie ma się co kłócić bo wyszło szydło z worka. Wiesz lepiej bo jesteś byłą Polką. Z takimi nie ma dyskusji :D

Gość do tej wyzej
*że na innych Kontynentach, bo zaraz się ktoś jeszcze przyczepi, że Afryka to nie kraj.. :)

Gość Ta wyżej
1) Pajace NA PRAWDĘ służą do spania i to NIE TYLKO w krajach anglojęzycznych. W Polsce zrobiono z nich ubranko dzienne. A czemu? - Tego doprawdy nie wiem... Ale nie kłóćmy się już proszę. 2) Nie jestem żadną byłą Polką, tylko zwyczajnym Warszawiakiem, który zna trochę więcej niż jeden język angielski i lubi sobie pobuszować po obcojęzycznych forach, serwisach i blogach, stąd wiem co do czego ludziom służy w różnych zakątkach świata (nie tylko Europy). Przyznam, że zanim nie zweryfikowałam tematu osobiście, nie miałam zielonego pojęcia że pajace zakłada się wszędzie na noc. W Polsce się o tym nie pisze, nie mówi, więc niby skąd dziewczyny mają to wiedzieć. Ktoś po prostu wrzucił je na nasz rynek w latach 90' ale nie wspomniał słowem do czego to ma służyć i tak oto każdy zrobił z nich 'dres' na co dzień. 3) Pajce z H&M (bo z takimi miałam do czynienia wcale nie są szerokie i uwierz, lub nie, ale można je wciągnąć w spodenki. 4) Napy w kroku śpiochów i pajaców wcale nie ułatwiają zadania z przewijaniem i zdecydowanie łatwiej jest zsunąć i z powrotem naciągnąć H&M-owe portki. :) Dlatego ludzie używają pajacy na noc, bo nie muszą wówczas tak często przewijać dziecka i mordować się z napami. Mało tego, wielu poszło o krok dalej i zastąpiło napy suwakami. Np. w takim CUBUS-ie, czy KappAhlu nie kupisz praktycznie pajacyka bez suwaka. 5 i najważniejsze w całej tej naszej dywagacji) PEACE!!! 😍

Gość Ta wyżej
* błąd: 3) Body z H&M a nie pajace, przepraszam za pomyłkę