Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cytryna_

Legitymacja MZK

Polecane posty

Dzisiaj planuje kupić bilet miesięczny MZK w Opolu. Na stronie internetowej MZK Opole pisze, że są one ważne z "imienną legitymacją wydaną przez przewoźnika". Wiecie może co to takiego? Czy chodzi o jakąś dodatkową legitymację z MZK czy po prostu legitymację szkolną/studencką? Z góry dzięki za odpowiedź :P

Gość przewoźnik mzk
rozdaję legitymację moim kochankom mam nadzieję że teraz już wiesz

Oplaca Ci sie 12 kupic bilet miesieczny? Bilet miesieczny jest imienny,musisz wypisac na nim imie i nazwisko i miec przy sobie dodatkowy dokument potwierdzajacy Twoje dane ,wszelkie legitymacje uprawniaja do ulgowego przejazdu i tak np;legitymacja szkolna,legitymacja rencisty,legitymacja osoby niepelnosprawnej( tytaj bezplatny przejazd),generalnie,jezeli kupujesz bilet ulgowy to musisz sie okazac dokumentem ktory cie do takiego przejazdu uprawnia,w przypadku normalnego biletu trzeba miec przy sobie dowoed ososbisty lub inny dokument ze zdjeciem. Jeszcze sie nie spotkalam z sytuacja zeby podczas kontroli zadano okazania sie dodatkowym dokumwntem po za samym biletem. Ale sie rozpisalammmmmmmmmmmmm.

Gość mcD
do biletu miesięcznego w Opolu potrzebujesz właśnie legitymacji. Idziesz ze zdjęciem do kasy (której kolwiek, ja zawsze kupytwałem bilet i wyrobiłem legitymacja koło Galerii solaris). Tam robią Ci w 5 minut legitymacje i z nią zawsze musisz pokazywać bilet (jest to potwierdzenie, że masz uprawnienie do biletu miesięcznego. Ale to prawda - nie opłaca Ci się w połowie miesiąca kupywać biletu miesięczenego. Nie ma pół-miesięcznych...

oraz ile kosztuje wyrobienie? Najchętniej kupiłabym karnet 10-przejazdowy, ale nie widzę takiej opcji w cenniku MZK Opole... Jest coś takiego jak bilet dekadowy, ale zapewne jest on ważny przez 10 kolejnych dni, a nie 10 dni wybranych przeze mnie, więc się raczej nie opłaca...

Gość mcD
wyrobienie nic Cię nie kosztuje (no chyba, że musisz zrobić nowe zdjęcie, bo nie masz żadnego ;) ) legitymacja ważna jest... cały czas. nie ma na niej daty ważności. Ja swoją mam nadal, choć w Opolu nie ma mnie już od dwóch miesięcy. ale jak wróce, to będę miał nadal (chyba, że zmienią wzór). tak, bilet dekodowy, jest na 10 kolejnych dni

Gość McD
nie ma za co. Co do opola, to jestem w stanie trochę Ci powiedzieć. Jeśli lubisz pójść na kawe to wiem, gdzie są dobre miejsca, a jedno szczególne: bo tam tanio i naprawde miło i to koło rynku :) pozdrawiam :)