Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bananowy jest żywot mój

mam w domu 3 kg bananów co z nimi zrobić?

Polecane posty

co mogę z nich przyrządzić? Macie jakieś fajne przepisy?

Gość koktajl bananowy
banany w ciescie z czekolada wiecej nie mam pomyslow, ale zaloze sie, ze google by mialy wiecej :P

Gość zrob koktajl mleczno-
bananowy

Gość bananowiec
na dół upiec biszkopt, rozłożyć ćwiartki bananów na całej powierzchni, polać 2-ma tabliczkami rozpuszczonej czekolady. Na górę bita śmietana (500ml + 2 śmietan-fixy, wg przepisu). Górę posypać potartą czekoladą

Gość jamajka85
1,5 kg bananów 2 galaretki na pół litra wody do bananów 2 galaretki na pół litra wody na wierz kostka masła Banany, ostudzoną galaretkę i kostkę masła zmiksować, wstawić do lodówki. Jak stężeje polać galaretką wierzch - proste i smaczne

jamajka dziękuje mam galaretkę zaraz zrobię. Narazie zrobiłam babeczki z bananami i czekoladą.

Gość Anialisa
Proszę bardzo super łatwy przepis na pyszne ciasto bananowe: 3-4 dojrzałe banany 1/3 szklanki roztopionego masła 1 szklanka cukru jedno roztrzepane jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka sody szczypta soli 1 i 1/2 szklanki mąki Banany rozgnieć i wymieszaj z roztopionym przestudzonym masłem, dodajemy cukier, jajko i cukier waniliowy.Wszystko razem mieszamy, dodajemy sodę, sól i na końcu stopniowo mąkę. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 C i pieczemy ok godziny. Nawet nie trzeba mieszać mikserem, wystarczy jakąś łyżką lub trzepaczką - i tak wyjdzie. Najlepiej smakuje z polewą czekoladową, ale taką, która ie zastyga na kamień:) Ciasto pyszne, proste i wilgotne, smakuje dorosłym i dzieciom:)

Gość a mamy jakis wybor
mozesz dodac dziecku do porannej kaszki albo kleiku. Ja mojemu robie zwykla kaszke bez cukru i wrzucam zmiksowanego banana. Mozesz zmiksowac z brzoskwinia, nektarynka lub samego i dac mu jako przekaske (mam oczywiscie na mysli niemowle :) Mozesz zrobic nalesniki z nutella, bananami i bita smietana a na wierzchu kawalki ananasa-pyyyycha :)

Gość Balecik
a ja zmiksowałem i dodałem jogurt naturalny