Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głodna aaaaaaaaaa

do gotujacychh kobiet --- wejdzcie

Polecane posty

Gość głodna aaaaaaaaaa

Czesc dziewczyny, mieszkam za granica, jestem bardzo glodna i nie wiem co moge przyrzadzic ze skladniko wktore mam w lodowce i generalnie w domu a sa to ziemniaki, margaryna, makaron co z tego mozna zrobic :(

Gość nie masz nic więcej
może placki ziemniaczane, tylko potrzebujesz jeszcze jajko i olej... no bo sam makaron z ziemniakami to kiepski posiłek... :o

Gość 1234567.......
no z tak małej ilości składników do jedyne co mi teraz przychodzi na myśl to ugotuj ziemniaki i podsmaż je na patelni tak samo możesz zrobić makaronem a jak masz cebulkę to dodaj cebulkę ....można dodać jajko do makaronu

Gość razem raczej nic
mozesz podgotowac ziemniaczki z solą a potem w plasterkach podsmażyć na margarynce- zjesc z mlekiem najlepiej. Możesz dodac troszke szynki/kiełbasy/mielonego- co tam masz.

Gość kromka chleba ze smalcem
Hm, wydaje mi sie za albo cos z ziemniakow albo z makaromu, ja zrobilabym sobie pieczone ziemniaczki w piekarniku z jakimis ziolami, albo makaron z jakims sosem, nie wiem co tam jeszcze masz, co mozna by bylo dac do makaromu.

Gość glodna aaaaaaaaa
dzieki dziewczyny widze ze jestescie cudotworczynie! w lodowce jest jeszcze jakas kielbasa w plasterkach ale jakbym ja z ziemniakami obsmazyla to moze by mi nie zaszkodzila . jest jedno jajko ale od wczoraj gotowane na twardo, czy gdybym do tej mieszanki wrzucila byloby ok?

Jakbyś miała mąkę i chociaż jedno jajo to byś mogła zrobić kopytka :) ugotować je a potem podsmażyć na patelni z cebulą . Inna wersja to to co wyżej dziewczyny piszą ,smażone talarki z ziemniaków albo zapiekane ziemniaki w piekarniku z ząbkiem czosnku ,ziłami (nawet suszone prowansalskie były by ok).:) Makaron możesz ugotować i potem podsmażyć na patelni z cukrem :Dtak jak dzieci kiedyś zajadały :)

Gość glodna aaaaaaaaa
mam do dyspozycji mikrofale, no i piec elektryczny

Gość a po co ci jajko
kiełbase pierw dobrze wysmaż dodaj ziemniaki bez jajka! Troszeczke wegety i pieprzu.

Gość glodna aaaaaaaaa
maki nie mam jestem za granica

Czekaj ,czekaj chyba jest taka zapiekanka ziemniaczana ,kroisz ziemniaki w plastry ,możesz też dać kiełbachę w talarki ,tylko ,z to potem trzeba polać śmietaną wymieszana z jajem :( kurde :( Kurde jakbyś miała surowe jajo to mogłabyś pogotować ziemniaki ,potem je pokroić w talarki i poukładać na patelni na to kiełbachę (albo na przemian kilka plastrów ziemniaków ,dwa kiełbasy )i o zalać rozmąconym jajem posolić ,popieprzyć i smażyć na małym ogniu .

Gość glodna aaaaaaaaa
dzieki za propozycje, na takim jedzeniu bede sie musiala utrzymac do piatku bo dopiero wtedy wracam do pl. dzis wyprobuje smazone ziemniaki z zasmazona kielbasa ::) jak wam jeszcze cos przyjdzie do glowy to piszcie :)

Gość ale ja nie rozumiem
za tą zagranica nie ma sklepów?

Gość glodna aaaaaaaaa
sa ale jestem splukana

Gość glodna aaaaaaaaa
wczoraj ugotowalam ziemniaki. pozniej pokroilam taka kielbase ktora byla do obkladania chleba i obsmazylam na margarynie. Pozniej dodalam do tego pokrojone w male plasterki ziemniaki i wrzucilam pociachane jajko na twardo. Dzis planuje ugotowac makaron i jak ktos wczesniej pisal zastanawiam sie czy dodac po ugotowaniu podczas smazenia makaronu cukier do niego czy moze lepiej tylko na samej margarynie? jak radzicie?

Ja bym ten makaron ugotowała, a potem polała roztopiona margaryną i posypała cukrem. No ale ja smażonego makaronu nie lubię. Jeśli Ty lubisz, to posyp cukrem dopiero po usmażeniu na margarynie :) Mam nadzieję, ze nie namieszałam.

Gość glodna aaaaaaaaa
nie namieszalas rozumiem :) ja wole pozniej podsmazony bo bedzie bardziej sycacy. zasmaze go pozniej gdy bedzie gotowy posypie cukrem :) gdyby byly jakies inne pomysly to czekam :)