Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

waga dziewczynki 1-miesięcznej

Polecane posty

hej, moja malutka skoczy jutro miesiac. urodzila sie z wagą 3.500g. poprzez problemy z karmieniem piersią oraz rotawirusa i wymioty mała nie przybierała na masie. Od 2 tygodni karmię ją sztucznie. Moje pytanie brzmi ile powinna wazyc jak skonczy 1 miesiąc?

Gość hmmmmm -
waga to bardzo indywidualna sprawa... ale w pierwszym miesiacu dziecko powinno przybierac ok 200g na tydzien... zapytaj pediatre to Ci powie czy dobrze przybiera...

Gość mama malego Danielka
Moj synek urodzil sie z waga 4275 gr, majac miesiac wazyl 5515 gr, teraz ma 9 tygodni i 1 dzien i wazy 6930 gr, ale kazde dziecko jest inne, rodzi sie z inna waga i inaczej przybiera, wiec raczej nie ma czegos takiego, ze "powinna" wazyc tyle, a tyle. Wazne jest czy regularnie przybiera na wadze. Jak czesto ja wazysz? Nie musisz z nia chodzic co tydzien do lekarza na wazenie, mozesz to zrobic w domu jesli masz wage. Zwaz najpierw siebie, a potem siebie z mala i roznice to jej waga (wiadomo :) ) i tak bedziesz wiedziala czy regularnie przybiera czy nie, bo to najwazniejsze.

Gość mama malego Danielka
A moze ktos z rodziny lub znajomych ma, zebys mogla pozyczyc? Taka zwykla wage lazienkowa z jednym miejscem po przecinku, wiec to zawsze jakis obraz daje czy dziecko przybiera na wadze ,kupisz juz za 45 zl, zobacz: http://www.webkupiec.pl/wagi_lazienkowe.htm Moze warto byloby taka kupic?