Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polka Polka____

ANGLIA

Polecane posty

Gość Polka Polka____

Chcialabym byscie wypowiedzieli sie na temat Anglii, jak to teraz jest? Pare lat temu wyjechalo do UK bardzo duzo Polakow, niektorzy wrocili,bo nie dostali pracy, nie podobalo im sie..itd Jaka sytuacja panuje teraz na wyspach? Ciezko z praca? Duze sa zarobki? A moze chcecie wrocic o Polski? Wypowiedzcie sie :)

na Wyspach z praca ciezej niz kiedys, zarobki wystarczaja w zupelnosci na utrzymanie rodziny(przy minimalnych placach), do Polski nie zamierzamy na razie wracac. Pewnie okrzykna mnie wyrodna malpa ale moja ojczyzna zaoferowala suchy chleb z dzemem dla dziecka i glod dla mnie:O

Gość Polka Polka____
uj, to nie za ciekawie.. prosze jeszcze o wypowiedzi :)

Gość Polka Polka____
eh, widze, ze nikomu sie nie chce pisac :( a szkoda.

Gość jussa
z pracą może być ciężko ale jak sie ma to żyje się dobrze, do Pl nie planuje na razie wracać

jak tu jest? spoko funt spada i wiecej wydaje w polsce przez 5 dni niz zarobie przez 2 tyg w anglii byłam ostatnio w polsce i masakra...gdybym wydala to w angli tobym nowe meble kupila na miejscu z praca ok zalezy gdzie kto jest i czy zamierza zostac niedługo sciagam znajomych bo co w polsce beda robic?chyba dziadowac chcialabym kiedys wrócc ale za 1500 wyplaty to rady nie dam jeszcze o pracy sezonowej craz mniej bo pracdawcy sie wsciekaja ze wyszkola,zapłaca za szkolenie a taki delikwent uceka po 2 miesiacach lepiej sie nie przyznawac ze student

Gość now sumie
to lepiej siedziec za granica(przynajmniej zarobi sie na chleb), niz w polsce dziadowac :/

Gość not usually here...
na początku- fascynajcja, ze to coś innego... póżniej? chandra, czasem i depresja, tęsknota za krajem, ale i też strach na myśl o powrocie... teraz- przyzwyczajenie, normalne życie, nie mysli sie na codzień o tym, ze jest sie na obczyźnie, często tęsknota do rodziny i przyjaciół, ale łatwość utrzymania z wynajmem, placeniem rachunków, dobrym życiem, szkoleniem...

Gość Polka Polka____
myslalam, ze bedzie wiele wpisow, ale niestety tylko pare widze :( Kochani, wypowiadajcie sie, co wam sie podoba, co nie..jak sobie radzicie z tesknota za domem, itd..

Gość pomaranczowy gosc
UK ma swoje plusy i minusy tak jak wszystko prawie .... ale do sedna praca jest jak ktos zna jezyk i ma jakies pojecie o czyms to prace znajdzie nawet jesli nie w swoim zawodzie to z angielskim znajdzie prace szybciej. zarobki jak zarobki zaleza od pracy :D moim zdaniem przed wyjazdem do uk trzeba sie gleboko zastanowic w jakim celu wyjezdzamy. ja jednak jestem zadowolony siedze tutaj z rodzina i jakos leci ps do odwaznych swiat nalezy !!