Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tolar

powrot do pracy w niemczech

Polecane posty

Gość tolar

pracowalam na pelnym etacie do lipca miesiac temu(...) wymeldowalam sie zdalam mieszkanie i przyjechalam do polski do pracy na droge dostalam jeszcze 3miesieczne dofinansowanie do poboru w polskim urzedzie pracy i tyle dobrego nim podjelam prace zaklad oglosil upadlosc wiec z prcy i zycia tutaj nici teraz wiem ze to byl blad no ale... bylabym wdzieczna gdyby ktos powiedzial mi jak to teraz odkrecic i wrucic do niemiec tam mam prawo do dalszego zasilku dla bezrobotnych niechozi mi o bezrobotne bo na nimsiedziec nie bede jak ktos chce pracowac to prace zawsze znajdzie chodzi mi o to jak znalesc na poczatek tanie mieszkanie zglosic sie do sozialmtu czy gdzie? za kazda infofmacje bede bardzo wdzieczna.

Gość laleczka87
Hej..poczekaj chwilke ...mój chłopak jest Niemiec-ale właśnie w tym momencie rozmawia przez telefon z rodziną,zaraz spróbuje podać Ci jakieś wskazówki (pomóc)co i jak dalej

Gość matrioszka...
jak pracowalas w Niemczech i mialas tam mieszkanie to chyba powinnas wiedziec jak sie za to zabrac...?

Gość tolar
tak pracowalam ale nigdy nie bylam na bezrobotnym i w takiej sytuacji mieszhalam w Frankfurcie nad Menem

no ale zanim znajdziesz mieszkanie przez sozialamt to troche czasu minie, jak chcesz mieszkac do tego czasu?chyba najpierw trzeba zaczac od znajomych... to chyba masz niem. papiery skoro bedziesz szukala ta droga?

Gość tolar
tak mam papiery i wiem ze znajomi to podstawa chodzi mi jednak o to czy jest jakas instytucja gdzie mozna zwrucic sie o pomoc w szybkim a tanim znalezieniu mieszkania

z tego co widze na necie, to wynikaloby , ze jak juz znajdziesz mieszkanie (ktore nie jest za drogie), to mozesz dostac z sozialamtu pieniadze na nie. Ale wiem tez ,ze na pewno jest tez mozliwosc, ze ci je przydziela , bo moj znajomy dostal 3-pokojowe w bardzo dobrej dzielnicy(!!!) , gdzie przecietnego czlowieka na takie mieszkanie nie byloby stac. musisz zaczac od sozialamtu. jak w hh to wiedzialabym moze gdzie szukac mieszkania, ale w innych miejscach nie bardzo...

Gość tolar
dzieki tak tez mylalam ale nie bylam pewna...