Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidkaxxx

temperatura w ciąży

Polecane posty

Gość lidkaxxx

cześć. mam do was pytania. spóźnia mi się troche okres, w sumie to nie wiem czy mi się spóźnia czy nie, bo mam bardzo nieregularne cykle, raz 26 dni a raz 40.ale chciałabym się dowiedzieć, czy jesli ktoś jest w ciązy a tego okresu nie ma to czy w te dni jest wysoka temperatura? bo czytałam, że kobiety które są w ciązy maja temp powyżej 37stopni C. To kiedy tak miej więcej podwyższa sie ta temperatura. testu jeszcze nie zrobie, poczekam troche. czy po 14dniach od stosunków powinnam mieć wysoką temp. tak wiem, że każda kobieta ma inaczej, ale tak chciałam się dowiedzieć:). w sumie to nie powinnam mieć obaw co do ciąży, bo wydaje mi się ze wszystko przebiegło dobrze, ale kto wie. a chodzi mi tylko o tą temperature.

Gość ertat
Temperatura wzrasta po owulacji i spada dzień przed/ w dniu miesiączki. W ciąży nie musi przekraczać 37 st. bo to zależy ile stopni kobieta ma gdy w niej nie jest. np. ja należę do osób "zimnych" i moja normalna temp. pod pachą to 35.9( w innych miejscach to 36.2)...a po owulacji/przed miesiączką mam 36.7-36.9 i to jest wysoka temperatura jak dla mnie :) Gdy kobieta zachodzi w ciążę temperatura nie spada przed miesiączką, a nawet może wzrosnąc....utrzymuje się do 100 dni - do chwili gdy łożysko przejmuje produkcję progesteronu od ciałka żółtego...

Gość MABULINKA
temperaury nie mierzymy pod pachą!!!! ...mierzymy ją w pochwie,odbycie lum ustach!!! pomiar zaczynamy od pierwszych dni cyklu zaraz po ustaniu krwawienia, z samego rana przed wstaniem z łóżka do godziny 8.00 !!!!!!!!!!!

Gość lidkaxxx
na ja też należe do osób "zimnych", moja narmalna temperatura, to 35.6, a po owulacji mam zazwyczaj 36.1 albo 36.3. ale teraz mi temperatura spada... znaczy tak mi się wydaje. Dziękuje ci za odpowiedz, teraz już się mniej więcej oriętuję:)

Gość lidkaxxx
aha, w pochwie mierzymy. ok