Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulajnaa

Prosze o opinie i pomoc - ciaza? infekcja?

Polecane posty

Gość Paulajnaa

witam! mam cykle 28-31, sa raczej regularne Współżyłam z zabezpieczeniem (prezerwatywa) w okresie plodnym. Mimo zabezpieczenia partner nie doszedł we mnie, tylko poza mną. Niedawno doslalam plamienia brazowego trwajacego 2 dni, a do tego lekko pobolewaja mnie piersi (zawsze na kilka dni przed spodziewanym okresem mam tak mam). Zastanawiam się, czy jest możliwe, abym była w ciąży. Czułam rowniez niewielkie ukłucia w dole brzucha. Prowadzę nieregularny tryb życia, późno chodzę spać, przez co bywam zmęczona i niewyspana, nie jem regularnych posiłków, ostatnio żyję w stresie (nie tylko z powodu niechcianej ciąży). Do tego łatwo się denerwuję i jestem lekko przeziębiona i od jakiegoś czasu biorę leki z paracetamolem lub kwasem acetylosalicylowym (apap, gripez itp). Partner mówi, że możliwość zapłodnienia była w zasadzie jedynie taka, że nasienie mogło zostać przeniesione na palcach, bo współżyliśmy z prezerwatywą, a on doszedł poza mną. Bardzo proszę o odpowiedź, czy powinnam obawiać się ciąży. Najbardziej niepokoi mnie to plamienie - czy może ono sugerować ciążę, czy też jest to plamienie przed-miesiączkowe, o którym tutaj piszecie? Zaznaczam, że nigdy wcześniej nie miałam plamień przed miesiączką, a co najwyżej plamienia owulacyjne bialawe. Nigdy nie brałam też tabletek antykoncepcyjnych. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki i informacje.

Gość Paulajnaa
Dodam moze jeszcze, ze spodziewany okres wypada mi za 1,5 tyg

Gość tan
idz zrobic test z krwi, wszystko bedzie jasne, zaoszczedzisz sobie rowniez wiele nerwow :)

Gość Paulajnaa
Zastanawiam sie czy aby nie poczekac do terminu mojego okresu. Moze to byc jednak cos innego niz objaw ciazy?

Gość aaaMonika
Moim zdaniem spokojnie nie masz co się niepokoić skoro kochaliście się z prezerwatywą a do tego on skończył na zewnątrz to prawdopodobieństwo ciąży jest znikome. Plamienia może powodowac stres, albo leki czy przeziębnienie nie ma co się martwić. Spokojnie poczekaj do miesiączki

Gość Paulajnaa
aaaMonika - niewet nie wiesz jak takie slowa dodaja otuchy, bardzo sie obawiam,, bo nie jestem gotowa zeby zostac mama. Moja mama tez mowila (mamy dobry kontakt w tym temacie na szczescie) ze to takie plamienie brazowe przed owulacyjne i zdarza sie przed okresem..ale jednak boje sie bo po stosunku (on mial sperme na dloniach, ale umyl je) wsuwal mi je jeszcze.. W sumie plemniki nie sa jakimis super herosami zeby przezyly mycie rak.. ale jednak..boje sie;/

Nie ma czego się bać jezeli chłopak umył ręce zanim Cię dotykał to naprawdę ciąża jest niemozliwa nie stresuj się bo to może spowodowac że okres ci się spóźni więc postaraj się o tym nie mysleć

Gość Paulajnaa
dzieki, ehh pierwszy raz sie tak stresuje, wiem, ze nie jestem gotowa na dziecko, wiec zawsze uwazam, tabletek niestety nie moge brac, wiec zostaje prezerwatywa + nasza ostroznosc. I tylko to plamienie mnie wystraszylo.. A takie jeszcze jedno pytanko: Mozna zajsc w ciaze od tego plynu (wybaczcie ze nie uzywam prawidlowych nazw) ktory sie saczy z penisa we zwodzie? czytalam sprzeczne opinie na ten temat i nie wiem co myslec. Z gory dziekuje.