Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erter

Dostałam mikrofalówkę.Do czego przyda się przy niemowlęciu?

Polecane posty

Gość erter

Niedługo rodzę i właśnie znienacka dostałam w prezencie mikrofalówkę. Bardzo się cieszę i zastanawiam czy będzie szczególnie przydatna po narodzinach dziecka. Czy na przykład można w niej sterylizować jakieś przedmioty używane przy dziecku? (Może też kupię taką przytulankę do podgrzewania w mikrofalówce, która utrzymuje ciepło w łóżeczku maluszka lub raczej poproszę o taki prezent na święta dla dziecka.) Ale co ze sterylizacją butelek, smoczków i tym podobnych?

Gość w ramach nowoczesnosci
Moesz zamiast wynisic dziecko na smietnik, wsadzic je do mikrofalowki. W koncu bedzie cos nowego na onecie.

wydaje mi sie,ze mozesz jedynie zagotowac wode do wyparzania w mikrofalowce,nic wiecej...ale za to woda ta zagotuje sie baaardzo szybko:)

Gość mama malego Danielka
W mikrofali mozesz na przyklad wszystko sterylizowac i podgrzewac mleko modyfikowane, a potem sloiczki :)

Gość erter
Acha... A do takiej sterylizacji potrzebny jest dodatkowy sterylizator (znalazłam takie w necie) czy niekoniecznie?

Gość o takiej zabawce
nie słyszałam chyba że chodzi ci o taki termofor dla dziecka co go się napełnia wodą z czajnika. nie wkładaj go do mikrofali bo się stopi i poparzysz dziecko!!!! Ja podgrzewałam obiadki i wodę na mleko, albo mleko. Pewnie nie jest to super zdrowe ale na pewno wygodne.

Nie wiem dokladnie jak to jest ze sterylizowaniem w mikrofali, ale widzialam zestawy startowe Aventu z butalkami, smoczkami i sterylizatorem do mikrofali, ale w sumie zabardzo nie wiem jak to dziala...Ja po prostu wygotowuje butelki raz na 2-3 dni.

Gość erter
No ja też chciałam wygotowywać. Ale teraz ciekawa jestem na ile mikrofalówka ułatwi mi pracę czy przyśpieszy. Dobra, dzięki. Coraz więcej świrów tu przychodzi - pewnie dlatego że już nie mogą bawić się na podwórku czy wąchać klej po krzakach - i trudno prowadzić rzeczową wymianę wiadomości.

Gość etatowa mama
erter - jak poprzedniczki wspominaly do podgrzewania wody...Ja osobiscie grzeje wodę do mleka, jedzenie ze słoiczkow, zupę :) mysle ze mikrofalowka sprawdza sie przy dziecku. pozdrawiam.

Gość sterylizator
jest znacznie lepszy niz gotowanie butelek . podczas sterylizowania nie niszczą się tak butelki.

Gość erter
To ty nie musiałaś udowadniać że miałaś powód wziąć to do siebie.

Gość sterylizator jądrowy
A dziecko trzymacie pod kloszem ? Nie daj boże jakis katarek ojoj ojoj.

Gość erter
"Mysle ze mikrofalowka sprawdza sie przy dziecku." Dzięki! Najbardziej to chciałam wiedzieć. Teściowa która mi ten prezent zrobiła, kazała wybierać w krótkiej rozmowie telefonicznej między mikrofalówką a sokowirówką. Uznałam że sokowirówka przyda się trochę później, gdy dziecko będzie starsze i latem pojawią się świeże warzywa i owoce, więc jest czas na planowanie zakupu. A nie chciałabym żeby teściowa się rozczarowała że tego prezentu od niej nie wykorzystujemy. :D

Gość moze woda źrodlana
Tylko i wylacznie !! ile bakterii w wodzie z kranu, trageeedia, woda do kąpania musi być 3 razy zagotowana, bo jak dziecko wypije kropelke wody to bedzie mialo sraczke przez tydzień.

Gość erter
No nieeee... zaczynam się zastanawiać skąd się biorą takie jednostki, które nie wiedzą o konieczności wygotowywania czy innej sterylizacji naczyń dla noworodków. Aż cud że zdołały jakoś się wydostać z dołów społecznych i formułują zdania.

Erter - nie martw sie ta frustratka, ktora tu ciagle wchodzi, przezywa i podnieca sie tym sterylizowaniem ;) Mikrofala na pewno ci sie przyda. Ja nie mam i troche zaluje, bo przyspieszylaby mi wiele spraw (np. wlasnie takie podgrzewanie), wiec zastanawiam sie nad kupnem.

Gość erter
Ja bym sama nie kupowała, dlatego właśnie bardzo się ucieszyłam z tej niespodzianki. No to super, że piszesz że się przyda, zwłaszcza że ja dopiero będę się w praktyce orientować jak to jest z organizacją pracy przy malutkim dziecku. Życzę wszystkiego dobrego i do zobaczenia gdzieś na forum!

Gość do zobaczenia
Ze sterylizatorem.

Gość ja osobiscie nie lubie
mikrofali,ale sa takie pojemniki-wyparzacze do sterylizowania butelek, pewnie mozna podgrzac pokarm , sobie tez mozna podgrzac obiad, itd... Mysle, ze taki wyparzacz mikrofalowkowy chyba dziala na zasadzie-nalewasz wody na dno i ona paruje wyparzajac butelki. Chyba ja akurat mam wyparzacz aventu, ktory podlacza sie do kontaktu, tak samo z podgrzewaczem

Wg mnie mikrofalowka nie przydaje sie a wrecz nie powinna sie przydac. Wode goruje sie szybko, jeszcze szybciej gotuje lub podgrzewa w czajniku elektrycznym. co do podgrzewania jedzenia dla dziecka (zupek, kaszek a zwlaszcza mleka) to odradzam. Nawet na pudelkach czy sloiczkach wyraznie jest napisane by nie uzywac mikrofalowki. Zmienia strukture bialka tak waznego dla dzieci. Ja mikrofalowke mam, ale nie uzywalam i nie uzywam jej w przygotowywaniu jedzenia dla dziecka.

Gość erter
Dzięki, dziewczyny! no głównie na sterylizowanie się nastawiam czy podgrzewanie. Ewcia, dzięki, będę uważać na uwagi na produktach.

do ja osobiscie nie lubie - a powiedz mi, jestes zadowolona z podgrzewacza Aventu? Pytam, bo ja nie, a wrecz uwazam, ze to badziewie jakich malo i szkoda na niego pieniedzy. A moze zle go uzywam? Sto razy wole zwyczajny eletryczny czajnik od tego pozal sie Boze podgrzewacza :o

Gość a powietrze w diomu
Masz wysterylizowane czy masz zamiar dopiero kupić sobie lampe UV do sterylizacji ? Ja powiesilam nad lozeczkiem i jest super sterylnie.

Gość w mikrofali
to raczej jedzenia dla dzieci sie nie podgrzewa. Ale jak kupisz sobie taki sterylizator Aventu do mikrofali to bedziesz naprawde z niego zadowolona. Nalewasz tylko troszke wody i nastawiasz na ok 5 min i masz wszystko wysterylizowane za jednym zamachem - butelki, smoczki i pompki do odciagania pokarmu. Naprawe polecam

Gość przed odciąganiem pokarmu
Nie zapomnij cycka wysterylizować. Najpierw szorowanie szczotka ryzowa, pozniej domsestos a na koncu do mikrofali. Bedzie jedrny i wysterylizowany.

Gość i kup sobie duzy garnek
Taki z 20L żeby zagotowac wode do kompania dziecka, jak wykompiesz w nieprzegotowanej to z miejsca swinska i ptasia grypa, strach sie bac.

ja mialam zestaw aventu do sterylizowania w mikrofalowce i uzywalam na poczatku.byl bardzo wygodny, na chwile do mikrofalowki i potem moglo schnac na tym pojemniku. cos slyszalam ze mozna szklanke czy pojemnik z woda wstawic i tez w parze w mikrofalowce sie wysterylizuje ale to tylko mi sie o uszy obilo wiec nie wiem jak jest - najlepiej jak by Cie to interesowalo poszukaj informacji na necie. co do podgrzewania to na sloiczkach gerbera i innych na kazdym jest podane ile czasu podgrzewac w mikrofalowce i na jaka moc ustawic, ale nie mieszkam w Polsce i nie wiem co jest napisane na polskich sloiczkach. ktos pytal o podgrzewacz do butelek aventu. mialam i prawie go nie uzywalam. zaczelam jak maly mial z 10 miesiecy i to raz dziennie uzywalam rano by podgrzac wode do mleka, nie mialam z nim problemow ale tez nie byl niezastapiony, mozedla kogos kto na biezaco uzywa bedzie on niezbedny, nie wiem. ja uzywalam okolo miesiaca, poltora bo potem moj maly nie chcial pic formuly wiec powoli przeszlismy na normalne mleko i skonczylo sie podgrzewanie wody.

Gość ale ty zacofana jestes
W polsce mamy juz taka technike ze kupuje sie w sklepie podgrzane gerbery i automatyczne pampersy.