Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhfikHFCKJfbkdjSBFCJWE

SPACER Z MIESIECZYNM DZIECKIEM

Polecane posty

Gość jhfikHFCKJfbkdjSBFCJWE

Mamusie czy wychodzicie codziennie na spacer z Waszymi pociechami ? Moja córci ma miesiac i troche sie boje wychodzic bo zrobilo sie zimno. Wczesniej wychodziłyśmy a teraz sama nie wiem. Moze popełniam błąd? Jak to jest u Was?

Gość a ja tak....
Ja bym ja teraz werandowała lub wystawiała na balkon jak tak nie wieje. Powinna mieć dostęp do świeżego powietrza ale nie za wszelką cenę przy każdej pogodzie. Jak się unormuje pogoda to wrócisz do spacerów.

Gość dsggrstujytikul
A dzis pada snieg z deszczem, no cholera :( i jak ja mam wziążc Małą na spacer, no nie da sie :(

Gość jak pada to nie
odpuść sobie spacery gdy pada lub bardzo wieje, ale w każdej innej sytuacji powinnaś z nią wychodzić conajmniej na te pół godziny dziennie. oczywiście z dala od skupisk ludzi, np. do parku. miesięczne dziecko to nie noworodek i spokojnie powinna się przyzwyczajać do zmian pogodowych, to tylko ją zahartuje. przeciwskazaniem jest jedynie temperatura poniżej -10 stopni i sliny wiatr.

Mój synek urodził się we wrześniu.Na spacery wychodziłam codziennie.Nawet jak lał deszcz i padal śnieg.Ubierałam odpowiednio dziecko a sobie parasol i hej do przodu ;) Takie spacery trwały nawet i do 2 godzin. Wyjątkiem była minusówka (powyżej - 10 stopni) i strasznie duży wiatr.

Gość a ja moich nie biore
codziennie. Nie wychowuje ich z podręcznikiem tylko używam mózgu. Średnia radość dla dzieci jak leje tak że otworzyć oczu nie można, wieje i zacina śniegiem. Prócz tego taka wilgoć to tylko wirusy szaleją. Podziwiam mamy które w taką pogodę jaką mam dziś za oknem idą na spacer. Spacer to ma być przyjemność, a nie wymuszone wyjście niezależnie od pogody. pod warstwami folii przeciwdeszczowej na wózek twoje dziecko tak pooddycha ze hoho. lepiej ubierz cieplej i otwórz okno w pokoju na jedno wyjdzie a nawet lepiej! I zaraz przeczytam jaka to zła jestem i jak to dzieci hodowane podręcznikowo nie chorują bo są zahartowane. Żal.

"(...) Zimą zaleca się spacery z noworodkiem po 3. tygodniu życia, ale też wszystko zależy od pogody. Oczywiście również pamiętamy o werandowaniu. Z noworodkiem nie wychodzimy na spacer, gdy temperatura spada poniżej 0 st. C, a z małym niemowlęciem - gdy spada poniżej -5, do -7 st. C. Należy jednak pamiętać o tzw. temperaturze odczuwalnej, która zależy od słońca danego dnia, wiatru, deszczu. Może się okazać się, że w słoneczne zimowe południe przy temperaturze na termometrze -10 st. C zimno będzie mniej odczuwalne niż przy temperaturze -3 st. C innego dnia. "

Gość mama synka 14 miesięcy
Ja wychodziłam z małym zawsze bez względu na pogodę.