Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gretchien

czy wychodzicie teraz na spacery

Polecane posty

Gość gretchien

z dziećmi jak jest tak wietrznie, mokro i zimno? jeśli tak to na jak długo?

Gość Oczywiście że tak
Powinnaś wychodzić szczególnie wtedy gdy wieje ciepły wiatr i pada deszcz. Nie mam na myśli ulewy i burz, ale pogodę jak np. wczoraj i przedwczoraj w Wawie. Było cieplutko i mokro, czyli idealnie na hartowanie i niezbyt ciepłe odzienie. Czapka też była zbędna. Dziś było dużo chłodniej, ale też znośnie. Wystarczyło włożyć dziecku sweter pod jesienną kurtkę i założyć na głowę kaptur. Nie przesadzaj z tym chuchaniem i dmuchaniem na dziecko, bo wychowasz chorowitego cherlaczka. Skoro już teraz boisz się wychodzić, to co zrobisz zimą? Będziesz czekała na pierwszy dzień wiosny i obserwowała świat zza okna? Pamiętaj tyko, żeby założyć dziecku gumowce jak wychodzicie na deszcz i jakieś nieprzemakalne ubranie - płaszcz przeciwdeszczowy do kolan, czy coś w tym stylu. I daj mu pobrykać swobodnie po kałużach nie trzymaj go kurczowo za rękę, pozwól mu poszaleć! :)

Gość gretchien
Wiesz co jedną zimę mamy już za sobą i spacerki były często. Taki ciepły lekki deszcz też nam nie straszny. Unikam dużych mrozów, silnego deszczu i wiatru. Dzisiaj nie byliśmy na spacerze bo było paskudnie i nawet nie widziałam na ulicach ludzi z dziećmi. Moja młoda jest póki co okazem zdrowia. Jak siedzimy w domu to często wietrze i staram się jej nie przegrzewać. Zastanawiam się tylko jak ta pogoda się nie poprawi i nadal będzie tak wiało to czy mamy tak siedzieć w domu? Dlatego pytam jak inne mamy reagują?

Gość gretchien
Gdybym ubrała dziecko tak jak opisujesz to wróciłaby do domu zziębnięta na maksa. Raz tak się wygłupiłam i stwierdziłam po co jej rajty pod spodnie i po spacerze miała zimne nogi :-0 Poza tym jej często marzną bardzo ręce nawet ostatnio przy temp ok 10 stopni. Staram się żeby miała wyrównaną temp i nie zmarzła ani nie spociła się na dworze. Zimne policzki to standard ale to akurat nie szkodzi.

Gość mama synka 14 miesięcy
Codziennie wychodzę z dzieckiem na spacer, bez względu na pogodę i być może dlatego dziecko od urodzenia jeszcze nigdy nie chorowało.

gdybym ja nie załozyła czpki to na 100% miałab, chore dziecko wiejej jak cholera a zatoki przeziebic jest łato ale ujawnic sie moga pózniej

a co do tematu wychodzimy na spacer codziennie odpuszcam gdy leje bo nie chce sama moknąc a jak wiejej nawet mocno zakladam folije na wózek i mozna sie przejsc :) no jakos zakupy musze zrobic :D:D