Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewela1777

nie mam juz sil

Polecane posty

Witam. Mam 1,5 miesieczna coreczke karmie ja mlekiem modyfikowanym ale problem tkwi w tym ze domaga sie jedzenia co 2 godziny i zjada zaledwie 50ml. Najgorsze sa noce:( Co zrobic zeby dzidzia jadla wiecej a rzadziej?Naprawde nie mam juz sil. Najpierw karmilam nanem to ladnie jadla po 80-100ml co 3-3,5 godzine ale niestety miala bole brzuszka po nim wiec przezlam na hipp z probiotykiem i po dwuch dniach wlasnie sie to zaczelo. Poradzcie mi cos prosze

Gość magda magda magda
musisz to przecierpieć. a jakie mleko jej dajesz? Mój synek też taka miał, dawałam mu wtedy Bebilon Comfort, jak skończył miesiąc przeszłam na zwykły Bebilon i od tego czasu jak ręką odjął. Teraz ma 5m-cy

Spróbuj ją "przetrzymać", żeby zjadła większą ilość jedzenia. Chodzi o to, żeby dziecko nauczyło się że czuje głód co mniej więcej 3 godziny. Jak płacze, dawaj napój np. wodę z odrobinką glukozy, koperek. Może się uda dobrnąć do tych 3 godzin. Ale tak szczerze powiedziawszy to ja bym nic na siłę nie robiła.... Maluch ma swój rytm i zobaczysz, że lada moment zacznie jeść co 3-4 godziny z nocną przerwą co najmniej 6 godzin. Jeszcze się wyśpisz :-D Wytrzymaj to.

Jeszcze jedno. Jeśli dziecko dobrze toleruje mleko, nie zmieniaj go w żadnym wypadku!!! Jak zaczniesz eksperymenty to po pierwsze nic się nie zmieni a po drugie mogą zacząć się kłopoty z brzuszkiem i ulewania. Także jak lubi Hipp, dobrze toleruje, dawaj tylko to. Za chwilkę zacznie jeść więcej i będzie ok. Dodam, że u mnie też tak było. Mała teraz ma 3,5miesiąca i od niedawna je co ok 3-3,5 godz. w dzień. Ostatni posiłek dostaje na śpiocha ok 22, potem się budzi ok.3 a potem już ok 8. Oczywiście wstaje ok 6 ale głodna się robi między 7a 8. Także nie jest źle :-D