marta1991 0 Napisano Październik 14, 2009 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta1991 0 Napisano Październik 14, 2009 Hej . Robiłam to z moim chłopakiem 10 pazdziernika i i zaliczyliśmy "wpadke" tzn spuścił się.. boję się że mogę być w ciąży to stało sie o godzinie 18 na drogi dzień spotkałam sie z ginem i zapisał mi tabletke escapelle wziełam ja ok godziny 18 wiec zdązyła w pierwszej dobie. Stało sie to 14 dni po okresie martwię się że mogę zostać mamą. Okres ma mi wypaść ok 20 pażdziernika jeszcze nie robiłam testu powiedzcie mi czy jest to możliwe że moge zajść w ciąże ? :( czy tabletka zadziała czy nie? :( strasznię się boje... pomocy!! ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta1991 0 Napisano Październik 14, 2009 Odpowiedzcie mi !! ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta1991 0 Napisano Październik 14, 2009 Proszę was o odpowiedz naprawde mi na tym zależy !! ;(;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta1991 0 Napisano Październik 14, 2009 !!!!!!!!! ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta1991 0 Napisano Październik 14, 2009 Czekam na wasz odpowiedzi!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delilah__ 1 Napisano Październik 14, 2009 Niestety jest to możliwe. Wzięcie tej tabletki nie daje 100% pewności. Jednak wzięłaś ją w miare szybko, miejmy nadzieję że będzie w porządku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta1991 0 Napisano Październik 14, 2009 Moje koleżanka miała podobną stytułacjie tylko że wzieła tabletke w 3 dobie i była w 10 dniu cyku. Nie zaszła. Wiem że każdy organizm inaczej reaguje boje sie jak cholera:( Ginekolog powiedział mi że ta tabletka ma wiekszą skuteczność gdy się ja wezmie w 1 dobie. Ja jednak mam obawy. Mam śluz brozowo mleczny piersi mnie bolą jak przed okresem czy jeśli dostane okres taki jak mam zawsze mogę wykluczyć ciążę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delilah__ 1 Napisano Październik 14, 2009 Najprawdopodobniej nie zajdziesz, ale nie jest to wykluczone. Może zrób test po prostu, będziesz spokojniejsza, ile dni upłynęło od stosunku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delilah__ 1 Napisano Październik 14, 2009 !0 października, nie doczytałam. To za wcześnie jeszcze na test :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta1991 0 Napisano Październik 14, 2009 mineło dopiero 4 dni...:( ale boję się i tak... test już kupiłam ale wiem że na robienie testu jest jeszcze za wcześnie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delilah__ 1 Napisano Październik 14, 2009 Przede wszystkim nie wariuj, bo dopatrzysz się wszystkich objawów a stres opóźni Ci okres. Niby jest ok. 95% skuteczności tych tabletek ale każdy organizm jest inny, zalezy to też na pewno od dnia cyklu. Ale co się stało? Pękła Wam gumka czy co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta1991 0 Napisano Październik 14, 2009 No własnie za wcześnie. Ginekolog mnie uspokajał ale wiecie jak to z nimi jest widział jaka byłam zestresowana i blada:( jeszcze się mnie pytał dlaczego nie dzwoniłam do niego w tym samym dniu. Ginekolog jest w pozadku i uspokajał mnie. Mam dopiero 18 lat nie jestem gotowa na dziecko chyba sama mnie rozumiesz:( mam nadzieję że bedzie wszystko ok. Każdy mówi mi co innego i teraz sama nie wiem co mam myśleć. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delilah__ 1 Napisano Październik 14, 2009 Martwi mnie tylko ten brązowo-mleczny śluz :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delilah__ 1 Napisano Październik 14, 2009 Właśnie, szkoda że nie dzwoniłaś w tym samym dniu... Nie było jeszcze tak późno... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta1991 0 Napisano Październik 14, 2009 Tak pekła gumka. Czytałam też gdzieś że aby zajść w ciążę kobieta musi miec orgazm i odpowiedni śluz który ułatwia plemniką dojscie. Ja tego śluzu nie miałam nie wiem dlaczego ale byłam sucha:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta1991 0 Napisano Październik 14, 2009 Ten śluz pojawia mi sie zawsze przed okresem nawet na ten temat gadałam z ginem umówiłam sie z nim na badania bo jeszcze nigdy nie byłam badana przez ginekologa. Jeśli zajde w ciążę to się załamie. U mnie w rodzinnie jest coś takiego że moja mama babcia itp zawsze 1 dzieci poroniły tylko dlatego ze miały żle rozwinięta macice. Boję sie też że to może być genetyczne bo jęśli zaszłam w ciążę to chce utrzymać ciążę mimo tego że nie jestem na to gotowa:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delilah__ 1 Napisano Październik 14, 2009 Miałam podobną sytuację kiedyś, myślałam że osiwieję :o tylko że to było pod koniec cyklu. Rozumiem Twój stres. Najważniejsze czy miałaś i kiedy owulację, reszta ma mniejsze znaczenie. Choć brak śluzu płodnego na pewno utrudnia zapłodnienie, podobnie to że "nie wystrzelił" (przepraszam za dosadność) w tobie, a tylko się to wylało. Ale to są czynniki zmniejszające prawdopodobieństwo, a nie je wykluczające. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delilah__ 1 Napisano Październik 14, 2009 Ale przed okresem oznacza to dla Ciebie tydzień przed? Dziwne to. Gdyby to było 2 tyg to ok, może tak się dziać w trakcie owulacji, ale tydzień przed? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta1991 0 Napisano Październik 14, 2009 Tak wiem wiem:( mam nadzieje że nie będę w ciązy. Mam faceta rozsądnego i wiem że mnie nie zostawi ale jednak na dziecko jest za wcześnie. Ale denerwuje mnie jedno ile na świecie jest kobiet która starają sie o dziecko pare lat i zajść w ciąże nie moge a młode kobiety które nie chcą dziecka zajdą szybciej to jest najbardziej denerwujące:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta1991 0 Napisano Październik 14, 2009 Wiem że to dziwne ale mam takie same problemy jak moja mama:( i dlatego muszę iść się zbadać bo też mnie to nie pokoji. Powiedz mi czy jeżeli dostane okres taki jak zawsze czy mogę wykluczyć ciążę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delilah__ 1 Napisano Październik 14, 2009 Życie jest niesprawiedliwe i nic na to nie poradzisz. Poczekaj ze 3 dni jeszcze i próbuj zrobić test, choć i tak może byc za wcześnie. Daj znać co i jak, będę zaglądać. Powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delilah__ 1 Napisano Październik 14, 2009 Raczej tak. Zresztą zobaczysz, jak dostaniesz okres przejdą Ci wszystkie bóle piersi itd ;) Test możesz zrobić dla pewności, będziesz juz na 100% spokojna. Trzymam kciuki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta1991 0 Napisano Październik 14, 2009 Dzięki za odpowiedz :) liczę na to żę nie będę w ciąży i pomyśle o tabletkach anty bo inaczej osiwieje :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta1991 0 Napisano Październik 14, 2009 Miała któraś z was taką sytułacjię jak ja? :( jeśli tak to piszcię!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gossc06 Napisano Luty 17, 2014 Witam ! Wzielam tabletke po 12h i jestem w 4miesiacy ciazy mam w sobie zdrowego Synka Pozdrawiam!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach