Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Surrealistka

Pierwsze opakowanie tabletek anty

Polecane posty

Gość Surrealistka

Witam, Dzis lekarz przepisal mi tabletki antykoncepcyjne - microgynon 21, ginekolog powiedzial mi ze mam rozpoczac opakowanie w 2 dzien okresu wieczorem, potem cale opakowanie i 7 dniowa przerwa, 8 dnia tabletka z nowego opakowania. Niby wszystko ok, ale zaczelam czytac i wszyscy pisza ze tabletke rozpoczyna sie 1 dnia okresu, a nast po 7 dniach przerwy (w 7 dzien). jak to jest? I kiedy bede miec pewnosc calkowiego zabezpieczenia? Pozdrawiam:)

Gość łepa
o losie.... wytłumaczę... Powiedzmy dziś dostałaś miesiączkę...Jest środa bierzesz tabletkę na srode i przez 21 dni zgodnie ze strzałkami na opakowaniu.Opakowanie powinno Ci się skonczyc we wtorek (jest to tylko przykład, np w w sytuacji kiedy dostaniesz okres w piatek konczysz opakowanie w czwartek itd). konczysz opakowanie robisz siedem dni przerwy. więc konczac opakowanie we wtorek idzie to tak ŚRODA,CZWARTEK,PIATEK,SOBOTa,NIEDZIELA,POWNIEDZIALEK WTOREK. w srode zaczynas znowe opakowanie. dni podsłam przukladowo, zrozumialas juz?

Gość Surrealistka
Tak, dziekuje :) to moje pierwsze opakowanie, wiec musze sie z tym "swoic" dlatego wole spytac o kazda pierdole ;) A kiedy bede miec ta gwarancje zabezpieczenia?

Gość Surrealistka
Tam mialo byc "PIERDOŁE" hehe ;)

Gość Surrealistka
Dziekuje bardzo, choc tamten temat nie jest moj, tylko kogos i tak jakos tam sie wywiazala rozmowa:) Pozdrawiam

Gość łepa
jesli przyjmiesz tabletkę pierwszego dnia okresu już od pierwszej jesteś zabezpieczona, ale ze swojego doświadczenia radzę Ci zaczekać z kilka dni nim będziesz się kochać tak do konca :D. Pozdraiwam