Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mroowwa

Escapelle + przesunięcie okresu + tabletki anty

Polecane posty

Gość Mroowwa

Dziewczyny mam problem. Mój chłopak mieszka w Anglii, ostatnio rzadko się widujemy, więc pół roku temu przestałam brać tabletki anty. Ostatni okres miałam 13 września, mój chłopak zrobił mi niespodziankę i przyleciał na dwa dni 23 września, wtedy też pękła nam prezerwatywa. Poszłam od razu do ginekologa i po 3 godzinach od stosunku wzięłam Escapelle. 5 dni później miałam 3-4 dniowe krwawienie. Okres powinnam dostać 5 dni temu, czyli 11 października (zawsze miałam cykle 28 dniowe), spóźnia mi się na razie 5 dni (podobno Escapelle wpływa czasem na przesunięcie okresu) - robiłam dzisiaj test ciążowy i wyszedł negatywny. Miałam zaplanowane, że pierwszego dnia okresu wezmę Yasmin, bo 02.11 na 6 tygodni lecę do mojego chłopaka i chciałabym być wtedy zabezpieczona. Mimo że nie mam okresu, to wzięłam dzisiaj tą pierwszą tabletkę. Myślicie że za 3 tygodnie będę zabezpieczona? No i w takim razie kiedy dostanę teraz okres? Normalnie po odstawieniu?

Myślę że z tą pierwszą tabletką to powinnaś jednak zaczekać aż okres wystąpi. Skoro jednak już wzięłaś pierwszą tabletkę, to OK. Po upływie tygodnia będziesz już zabezpieczona.

Gość Mroowwa
Dzięki za odpowiedź :)