Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panna Mariannna 4567

Czy usuwacie włosy z rąk?

Polecane posty

Tak sie zastanawiam czy jak jest z waszymi rekoma, ja mam dość owłosione ale włoski są bardzo cienkie i jasne.Jak narazie mi to nie przeszkadza ale sie zastanawiam czy inni nie myślą o mnie że jestem "niezadbana".Dziekuję za wszelkie komentarze :-)

Gość pani Stasia lat 58
To już jest głupota aby golić ręce!

Wiesz ja sie czasmi zastanawiam czy powinnam,mimo tego ze są jasne iocienkie ale za to dosc gęste i długie...

wlasnie?? jaki jest najlepszy sposob aby je usuwac tak aby nie odrastaly gestrze ???

Gość zxczxczxc
Ja mam podobny problem bo moje włosny na rekach mimo ze sa jasne i cienkie to są strasznie długie. usuwaqm je kremem do depilacji vit. Nakłada sie go na kilka minut i zdejmuje szpatułką razem z włosami. Robie to raz na 2 tygodnie. W zimie rzadziej

Gość a włosy na głowie też usuwacie
??

Gość ja usuwam z rak
ale z prostej przyczyny. Mam mocne, czarne włosy. Spowodowane jest to co prawda hormonami, ale też nie jest ich tyle (hormonów) by warte to było leczenia. Jak dla za dużo skutków ubocznych, próbowałam - wolę pomęczyć się z woskiem. No i jeszcze to, że moje włosy na rękach...odstają. Normalnie jak jakaś małpa :D Moja koleżanka ma podobne owłosienie na rękach, ale u niej to "leży", więc do przeżycia. Nie goli a nie wygląda to wg mnie fatalnie :) Kwestia gustu, ale odnoszę wrażenie, ze ta moda na "łysiznę" osiągnie takie apogeum, że delikatny meszek np. na brzuchu (jak zresztą całym ciele) będzie trzeba usuwać :o

Gość Sexy Vampire
Ja usówam bo ma długie i dosyć ciemne a w dodatku strasznie rozczochrane XD i śmiesznie to wygląda :P Usuwam pastą cukrową

Gość ja usuwam z rak
Sexy Vampire >> o jak to robisz? Kurde, kupiłam na allegro ale nie umiem się obsłużyć. Klei się paskudnie (zanim zrobi się białą jestem całą obklejona) i mi niestety zrywa naskórek, chociaż robię to "raz dwa" :o A szkoda, bo usuwa włosy rewelacyjnie. Tam gdzie nałożone nie zostaje ani jeden i uczulenia jak pow wosku nie ma, chodzi mi o same mieszki włosowe bo niestety mam zerwany naskórek więc wiadomo, ze zostało ogólne zaczerwienienie.

Gość Sexy Vampire
Biorę troche i miętole dosyć długo w palcach lub całej dłoni (zalezy ile wezme). Na to, że się tak strasznie klei chyba nic sie nie poradzi, ale jak już w końcu zrobi się biała to jest ok. Dalej normalnie przykładam do skóry, rozprowadzam i zrywam. Wszystko robie tak było w instrukcji na allegro. Na początku też sobie zrywałam naskórek, ale nie urabiałam jej wystarczająco dobrze. Teraz urabiam dłużej i jest wszystko ok. A jak długo stosujesz? Może musisz po prostu sama dojść do wprawy. Mnie na początku ta pasta doprowadzała do szału, ale z upływem czasu jakoś samo zaczęło wychodzić

Chyba spróbuje z ta pasta, u mnie najgorzej jest jak mam gesią skórke wtedy widac jakie te włosy są długie:(

up

Gość poganiacz klawiszy
włosy sa podniecające

Gość ja sobie gole na rękach i
brzuchu :P bo mnie denerwuja :P

Gość Lila.Dwa
Ja miałam takie cieniutkie włoski jasne i krótkie, ale nie wiem co mi odbiło i ogoliłam ręce. Miałam maxymalnie gładką skóre przez kilka dni ale to tyle z plusów golenia rąk, bo teraz mam raz dłuższe niż przedtem, ciemniejsze i odstające więc nie polecam ;p

Kobieto. nie radzę. Moja kumpelka goli i po czasie bardzo żałuje. dlaczego ? bo wyrastają potem coraz twardsze, grubsze i ciemniejsze. Dramat ! ręce ma gładkie 1 dzień a drugiego juz ma jakby miala męski zarost na twarzy. ODRADZAM !!!!!!!! też mam włosy na rękach ale sie nimi nie przejmuję. daj spokój :) przeciez jesteśmy ludźmi, to naturalne a nie jakieś wyjątkowe.

Gość uiuiu
Anku-- nic dziwnego, że twoja koleżanka ma kolce jak je goli maszynką. ja sobie usuwam kremem raz na tydz, czasem 2. odrastają delikatne. nie widzę zmiany w grubości ani na plus ani na minus. są jakie były, a robię to od lat.

Z drugiej stronny po co mamy je golic jesli nie sa to typowo meskie włosy? jak sie dobrze przypatrzymy to mamy włosy wszedzie nawe na palcach(takie tycie), takze mysle ze faceci sobie mysla ze depilacja jest taka łatwa, i zreszta wiekszosc facetów w wyglądzie ma wiele do zyczenia, tak jak zadbane zeby, płaski brzuch czy czyste paznokcie etc.