Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ka_ha86

jedna noga chudsza od drugiej - asymertia nóg!!!!

Polecane posty

Witam!! Czy ktoś z Was ma podobny problem?? w moim przypadku różnica wynosi 1,5 cm w kazdym miejscu na nodze. Wiem że to normalne bo nie jestesmy równi ale troszkę mi to przeszkadza np. w zakupie spodni.. ;)Jak jedna nogawkę mam opiętą a drugą luźną..:P bardzo nieładnie to wygląda, muszę kupować tylko spodnie rozciągliwe, które opinaja . Moze znacie jakieś ćwiczenia żeby nogi się wyrównały?? Tylko która nogę ćwiczyć?? :P tą chudsza żeby zgrubła czy ta grubszą żeby schudła :) pozdrawiam i czekam na odpwoiedzi :P :P :)

Gość jakastakam
Mialas jakas kontuzje tej nogi? Kiedykolwiek? Od kiedy zauwazylas ta roznice?

Gość to zalezy jaki typ ciwczen
i jaka dieta. bo jak bedziesz jesc za malo to stracisz na wadze, zeby budowac miesnie (a wiec poszerzyc obowdy) należy dostarczyc odpiwednia ilosc pokarmu, bilnas nie ma byc ujemny :) no i jesli cwicenia to na obie nogi (jedna intesywniej) - wez pod uwage, ze cwiczenia to nie tylko obwody ale też miesnie. jesli jestes szczuplutka to roznica bedzie widcozna chocby na plazy - jedna noga wysportowana a druga flak? :P najlpiej idz DO DOBREJ SILOWNI i niech ci trenej zaplanuje treningi i diete :)

nie nigdy nie mialam nic z ta noga, i raczej wczesniej tego nie mialam :P bo nie zaowazylam a byc moze nie rzucilo mi sie to w oczy

hmm a rzonice zawoazylam od jakiegos 1,5 roku tak mniej wiecej, dokladnie nie wiem ale teraz mi to przeszkadza dosc :)

to tym bardziej na dobra (najlpeiej z polecenia) silownie marsz! sama to sobie mozesz biedy napykac a w necie to takie glupoty czesto wypisuja ze szok.

no wlasnie wiem ze dluzo glupot, jeden mowi to drugi mowi tamto i w sumie to nie wiadowmo :P ogolnie to na golych nogacjh ta roznica sie nie rzuca w oczy dopiero jakby sie tak przypatrzec i zaczac porownywac :)

Gość jakastakam
A jak Twoj kregoslup? Pytam czy nie masz np skoliozy? Wydaje mi sie ze trzeba zastanowic sie jaka jest przyczyna, bo co dadza cwiczenia skoro zrodlo moze siedziec gdzie indziej-poza noga?

w sumie tak teraz jak piszesz o tym kregoslupie to moze cos w tym byc... nie pomyslalam o tym ...hmmm...

Gość jakastakam
I dzialasz cos z ta skolioza :> ? Piszesz, ze jest nie duza... tzn? Jakies stopnie mialas policzone? Czy tylko poprostu masz powiedziane ze jest skolioza?

z tego co pamietam mam skrzywienie dwustronne 8 stopni na 9. bylam w sanatorium 2 razy pare lat temu obecnie nie lecze sie w pporadni ortopedycznej

Gość jakastakam
Ka_ha hmm wydaje mi sie ze powinnas wziasc sie za cwiczenia tego kregoslupa. Ale zeby byla widoczna "poprawa" to trzeba z pol roku regularnie cwiczyc... hmm Ale to jest takie moje zdanie, nie wiem dokladnie jak ta Twoja skolioza wyglada... ale bierz sie najpierw za nią ;)

hmm wiesz ja bylam 5 miechow w sanatorium i zadnych efektow nie bylo ;/ cwiczenia basen itp... nie wiem sama ale raczej mi sie niepogorszylo nic :)

Gość jakastakam
Najlepiej wybierz sie do poradni, wez skierowanie na cwiczenia indywidulane, fizjoterapeuta powinien uswiadomic Ci co i jak powinnas cwiczyc. Niech wytlumaczy Ci, niech wbije Ci w glowe wzorce ruchowe odpowiednie dla Ciebie :) Uh ale sie wbiłam w temat...

no dobrze dobrze przybajmniej mi cos doradzisz :) dzieki wielkie!!! wybiore sie w sumie to troszke zaniedbalam jakby nie bylo ;/

Gość jakastakam
Widzisz nie pogorszylo Ci sie, a nie wiesz jakby to bylo gdybys wtedy nie spedzila tego czasu w sanatorium. NO ale nie ma co gdybac, cwicz kregoslup, hmm no nie jestem w stanie nic Ci powiedziec wiecej , bo nie wiem jak masz ustawiona miednice?

a to sa jakies ustawienia miednicy?? na tym to sie juz nie znam i nawet nie wiem w swoim przypadku nic o tym ;/ jestes lekarzem czy jak?? :) :) :)

Gość jakastakam
Tylko pamietaj lepiej popros lekarza o cwiczenia indywidualne i wybierz sie do dobrego rehabiltanta-ki :) I uderz na plywalnie, bo to najlepsza forma cwiczen, woda odciąża... A skad jestes? Moze Ci kogos doradze ;)

Gość jakastakam
Lekarzem nie jestem :D fizjoterapeutka :)

Gość jakastakam
Oj to raczej nikogo tam blisko Ciebie nie znam... W Krakowie jedynie znam pare osob ktore mogly by CI sprobowac pomoc. Oj ale napewno ktos w Twojej miejscowosci zna sie na tym, popytaj znajomych, napewno cos ktos slyszal, ktos cos wie i Ci doradzi.

Gość jakastakam
Wydaje mi sie ze od skoliozy moze byc np skrocona dlugosc jednej z konczyn, mozesz tez nierownomiernie obciążać konczyny dolne... Musialabym Cie zobaczyc zeby Ci cokolwiek wiecej powiedziec :P

na gole nogi teraz nie widac, ale bedziesz jedna trenowac a druga puscisz w samopas to UWIERZ, ZE BEDZIE WIDAC ROZNICE :) choć juz nie w obwodzie :P

ok. dzieki wielkie postaram sie cosik wykombinowac :)mam w rodzinie tylko masazyste :D no ale zobacze!! od wczoraj zacelam cwiczyc tez same nogi

Gość jakastakam
No to jak masz masazyste w rodzinie to powinien Ci albo on pomoc, albo doradzic kogos ;) Ja chyba ide do wyrka... Wiec co troche dałam Ci do myslenia z tym kregoslupem?