Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z daleka

Alergia?????

Polecane posty

Gość mama z daleka

Moja 13-miesieczna od jakis 2 miesiecy ma na twarzy drobne pryszczyki. Ja podejrzewam alergie ale lekarz to bagatelizuje zapewniajac mnie ze nic jej nie jest a pryszczyki zejda same. Od miesiaca juz drugi raz walczymy z biegunka. Wczoraj bylo ok 10 luznych kupek. Bylysmy u lekarza ale na szczescie wszystko jest ok. Caly dzien normalnie jadla, byla aktywna, nie miala goraczki. Dostala tylko mineraly do picia i dzis jest duzo lepiej ale w kupce pojawil sie sluz. Wczoraj ponownie zapytalam czy to nie alergiczne ale dostalam znowu odpowiedz ze nie. Dalam jej dzis na sniadanie tosta z zoltym serem i po jakims czasie na twarzy pojawily sie 2 czerwone plamy, ktore zniknely po ok pol godzinie natomiast pryszczyki nie znikaja. Juz wczesniej zauwazylam ze wysypywalo ja troche po danonkach wiec te odstawilam. Ja juz jestem glupia. Moze doswiadczone mamy alergikow mi podpowiedza co powinnam w tej sytuacji zrobic i czy opisana przeze mnie sytuacja wyglada na alergie??

Gość mama z daleka
podnosze temat

Gość zrób tak
odstaw wszystkie produkty zawierające mleko krowie ( masło, jogurty, sery itp. itd) odstaw to wszystko przynajmniej na dwa dni, a najlepiej do czasu aż zejdą wszystkie zmiany skórne ( posmaruj je maścią cholesterolową ) a potem wprowadzaj po jednym produkcie co 3 dni i uważnie obserwuj skórę i kupkę jak zauważysz nowe zmiany to idź do alergologa, zapewne zaleci dietę, a wprowadzanie produktów zaczniecie znowu za kilka miesięcy zapisuj dokładnie wszystko co dziecko zje i pije, bo potem zapomnisz, a to jest b. ważne produkty od krowy możesz zastąpić Nestle Sinlac mleko modyfikowane podawaj spokojnie, najlepiej typu HA zwróć uwagę na inne mocno alergizujące pokarmy: orzechy, truskawki, pomidory, kurczak, owoce zagraniczne, sztuczne soki, wędlina ( lepiej kup kawałek dobrego schabu i sama upiecz mięsko do chlebka dla małej) im wcześniej zaczniesz działać tym mniejsze prawdopodobieństwo, że dziecko zacznie się uczulać na coraz to nowe produkty, a z wiekiem na roztocza i pyłki