Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jusijusi

Czy można mieć dzieci po aborcji ???

Polecane posty

Gość jusijusi

tak jak w temacie ?????

Gość a czemu nieeeeeeee
----------------------------------------------------

Gość vnm
jesli aborcja była profesjonalnie przeprowadzona to oczywiscie ze mozna

Gość jasne ze tak
chyba ze w nielegalnym zabiegu cos spieprza jak to w polsce czesto bywa

Gość jusijusi
Czy ze strony medycznej nie ma potem jakis przeciwskazań ? Czy po takim zabiegu nie będzie problemów z urodzeniem zdrowego dziecka ??

Gość po co ci dzieci
skoro chcesz ,albo już jedno zamordowałaś?!!!

Gość vnm
tak jak napisałam wyzej jesli aborcja została przeprowadzona PROFESJONALNIE nie ma zadnych przeciwskazan zeby miec póznij dziecko....zdrowe dziecko..

Gość zwykle można
zwykle można mieć dzieci, i lepiej odczekać dłuższy czas zanim zajdzie się w ciążę ale czasami aborcja powoduje trwałą niepłodność, szczególnie groźne jest usunięcie pierwszej ciąży jest sporo kobiet które są niepłodne z tego powodu i przeżywają to jako tragedię swojego życia z olbrzymim poczuciem swojej winy, nie zazdroszczę im

Gość jusijusi
A znasz mnie żeby mnie osądzać?? Skąd wiesz że chodzi o mnie !!!!

Gość oczywiście że tak

Gość jusijusi
Czy są jakies objawy źle przeprowadzonej aborcji ??? Pewnie o tym można sie dowiedziec dopiero twedy gdy planuje sie dzieci ??

Gość klopp
Mysle, ze jedynym sposobem na sprawdzenie tego jest po prostu zajscie w ciaze. Niektore kobiety i bez aborcji nie sa w stanie zajsc przez dlugi okres.

Gość gapath
Bardzo rzadko zdarza się, że nie mozna mieć dzieci po aborcji. Znam wiele kobiet, które miały zabieg i maja piekne dzieci. I znam takie,które nie moga mieć dzieci, choć nigdy nie przerwały ciązy.

ja nie miałam typowej aborcji ale usunięcie ciąży i zaszłam w kolejną po 4 miesiącach, jeśli dobrze zabieg jest wykonywany już po po pierwszym okresie od zabiegu można zajść w ciążę co do wyrzutów sumienia _to bzdury, znam kilkanaście kobiet po zabiegach i wszystkie są szczęśliwe że to zrobiły, te sumienie to wymysł kościoła, jeśli podejmuje się świadomie decyzję samemu to nie ma wyrzutów

Gość jusijusi
Śliczne maleństwo :))))) Gratuluje !!!!

Gość smena
moja ciocia usunęła dziecko w wieku 17 lat w czasach kiedy aborcja była legalna ale wiele lat po slubie nie mogła zajsc w ciąze aborcja spowodowała niedrożnośc jajowodów i musiała to leczyc zagranicą:O

Gość jusijusi
Dlaczegonie mozna wczesniej zbadac swoja płodność przed planowana ciążą ???

Gość jesli prowadzona
niefachowa, moze wystapic stan zapalny i w konsekwencji powiklania. Ale to rzadkie.

Gość materna32
jak ktos usunąl ciąże to juz nigdy w zyciu nie powinien miec dzieci

Gość nie musi być problemu
bzdura moja mama miałą aborcję przy pierwszej ciąży - tak się złozyło, dałą się namówić ojcu dziecka ja i brat urodziliśmy się zupełnie zdrowi chyba, że były powikłania, ale to inna sprawa

Gość jusijusi
Czy ktoś zna taki przypadek gdy kobieta bedac w ciązy po aborcji nie donosiła ciązy z tego poowdu albo urodziła chore dziecko ?

Gość fiołkowe oczy
witam, przed laty usunelam ciaze, pozniej bardzo chcialam miec dziecko, lecz moje starania spelzly na niczym. Niestety przez tamta aborcje juz nie moge miec dzieci.

Gość materna co ty gadasz
a a jak kogos zgwalcili to jeszce w dodatku nie powinien miec potem dzieci? Za komuny byly b czeste aborcje, spoleczenstwo by wyginelo, gdyby kobiety potem nie mogly rodzic, a sa matkami i babciami wcale nie wyrodnymi.

Gość zamyslona-ja
a slyszalyscie o zabiegu farmakologicznym ? stosuje sie ja tylko do ktoregos tygodnia chyba 9tego - podaje sie leki i nastepuja skurcze macicy - skutecznosc 98 %

Gość jusijusi
ja cos słyszałam na ten temat. Nawet o jakis tabletkach które powodują rozpuszczenie płodu.... ;/

Gość nie mam slow
dla jasności, aborcja powinna być przeprowadzana tylko w przypadkach zagrożenia życia matki czy w przyszłości dziecka.

Gość to ja*
ja uwazam ze nikt nie ma prawa osadzac kobiety ktora cos takiego zrobila bo tylko przezywajac to na wlasnej skorze wie sie jak to jest i jak to potem boli,dlatego wszelkie dobijanie takich osob naprawde jest zbedne!