Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evciaa

jeszcze dwa dni do TESTU

Polecane posty

Gość evciaa

czekam z niecierpliwoscia na zrobienie testu ciazowego, czy ktora z was jeszcze czeka?? jak sobie radzicie ... czekam od 3.10. i juz nie wytrzymuje. robilam test wczoraj ale nic nie wyszlo pomimo, ze byl to test na wczesne wykrycie ciazy... nie chce czekac nastepny miesiac...

Gość taka jedna być może
hej:) ja też czekam, ale dopiero w środę 21 października przypada dzień planowej @ fajnie, że napisałaś iż już zrobiłaś test i nic nie wyszło, bo mnie tak strasznie korci, że miałam w planach robić już w tę sobotę, bo też mam bardzo czułe testy, które wykrywają ciążę już przy stężeniu 10mlU/ml, gdzie przeciętne testy typu Pre test czt Bobo albo Quick Vue dopiero od 25mlu/ml, ale w tej sytuacji chyba jednak wstrzymam się jeszcze;)

Gość gryczka
Ja planowałam test na sobotę, niestety dziś dostałam okres (za wcześnie!) To już szósty cykl starań:-( Bardzo mocno Wam życzę upragnionych dwóch kresek.

Gość evciaa
hej. milo ze chociaz jedna osoba ze mna czeka. to czekanie jest straszne. tak pozatym czasami sobie mysle ze mogly by byc blizniaki gdybym byla w ciazy, choc mam juz coreczke 4,5 roku... a czujesz sie jakos innaczej ? czy cos ci podpowiada ze moze jednak jestes w ciazy?

Gość evciaa
o juz wiecej was :). to moj pierwszy miesiac staran.. dlatego sie obawiam ze nie wyjdzie... wczesniej sciagnelam spiralke i mam nadzieje ze to nie ma wiekszego znaczenia na poczecie... ah w koncu jestem gotowa na drugiego bobasa :P

Gość taka jedna być może
gryczka---------> dziękuję:) i nie łam się:) musi się w końcu udać:) życzę Ci tego bardzo mocno:) evciaa-------> niestety na razie nic nie wskazuje na ciążę, nawet najmniejszych objawów, ale pocieszam się, że być może jest jeszcze za wcześnie;) a Ty coś przeczuwasz?

Gość evciaa
gryczka napewno w koncu sie uda... juz tak dlugo czekasz, jak to wytrzymujesz.. ale zobaczysz ten miesiac bedzie udany.. nie wiem jak wy ale ja kochalam sie wieczami, wiec zawsze po strzale po okolo 5-10 minutach szlam siusiu i spac... a mylam sie dopiero rano... z ta swiadomoscia ze dalam te pare razy pochasac plemniczkom :P moze daly rade :)

Gość evciaa
objawy?? pewnie sobie wmawiam, ale jedyne co to bola mnie piersi i jajnik po prawej, ale to moze byc rownie dobrze przed miesiaczka... wiec nic specjalnego...:/

Gość taka jedna być może
No a u mnie jak już wspominałam bez najmniejszych objawów, ale to dopiero 23 dzień cyklu więc może jest jeszcze szansa. A jaki test robiłaś i jaką miał czułość?

Gość taka jedna być może
A w ogóle to masz jakieś życzenia a propos płci? skoro masz już córkę, to pewnie teraz przydałby się synek?;)

Gość evciaa
mieszkam za granica, wiec test ktory uzylam nazywa sie first response, ale nie ma na nim ile ma czulosci, nawet na ulotce... ale pisze jak byk, mozna stosowac 5 dni przed miesiaczka... ale pewnie przy cyklu 28 dniowym , a ja mam 26... wiec pewnie bylo za wczesnie.... A moj kochany i ja zadowolimy sie kazda plcia... :) mezczyzna z ktorym jestem , nie jest ojcem mojej coorki. jestem po rozwodzie, a odkad Vikusia miala 1,5 roku wychowuje ja moj obecny partner. A w koncy teraz zaplanowalismy sobie maluszka, bo juuxz chyba porra.

Gość evciaa
musze isc do mojej niunki...trzymam kciuki za tescik... mam nadzieje ze sie uda... tobie i kazdej innej ktora pragnie miec dzidziolka.. :):):) pa

Gość taka jedna być może
O to fajnie, bo macie ułatwione zadanie, co będzie to będzie;) Nam zależy na dziewczynce tym razem, bo mamy już synka niemniej jednak jeśli nie uda się "zrobić" córki i tak bedziemy szczęśliwi jeśli w ogóle zajdę w ciążę i urodzę zdrowe dziecko:) Ale to czekanie jest irytujące:O

Gość evciaa
hej... jak tam poczekanie... :) >> ja juz nie wytrzymalam i zrobilam test dzisiaj... i pozytywnie :D ale sie ciesze. czekam na kochanie moje az wroci i musze mu powiedziec :P, coprawda druga kreseczka molo wyrazna ale jest... po okolo minucie zaczela sie pojawiac... >> ZYCZE TOBIE TEZ POWODZENIA

Gość marq
ja też czekam. W zasadzie moge już robić ale nie mam odwagi. Dziś 30 dc a ja mam zawsze 27 lub 28 dniowe cykle. Chyba boje się, że się zawiode i zobacze tylko jedną kreskę

Gość taka jedna być może
evciaa--------> ale super wiadomość!!! gratuluję serdecznie:):):) a ja się niecierpliwię:O i też już robiłabym;) ale przekonana jestem, że nie tym razem... marq-------> witaj:) no to jesteś wytrwała, bo ja nie wiem jak wytrzymam do 28 dnia;) A może jednak zrobisz teraz?;)

no ja wlasnie sie tak zawiodlam..zobaczylam jedna kreche a testy (NAJCZULSZE Z NAJCZULSZYCH!) robilam przed @ i kilka dni po @, dopiero tydzien po @ wyszedl pozytyw ;)

tak ze z uporem maniaka bede gloscic, ze test negatywny w 1-2 nawet do kilku dni po terminie @ nie znaczy braku ciazy!

Gość taka jedna być może
Kurde no, a ja tak po cichu chciałam może jutro zrobić? ale chyba totalnie nie ma sensu:O 4 dni przed @?

Gość kasieńka......
Dziewczynki ten wynik testu to chyba zależy od ilości hcg. Ja teraz jestm w 8 miesiącu ciąży. Test robiłam dosłownie zaledwie tydzień po owulacji i wyszła gruba krecha. evciaa gratuluję. Ja czekałam 5 lat na magiczne 2 kreski więc wiem co to znaczy.

Gość taka jedna być może
kasieńka--------> to chyba nawcześniej wykryta ciąża, o której słyszałam:) chodzi mi oczywiście o testy tzw. sikane;) Ale ja czuję, że nie udało się więc chyba nie ma sensu robić wcześniej:(

Gość taka jedna być może
Też tak myślę;) Poza tym szkoda kasy na testy:D Przydadzą się na przyszły miesiąc;)

Gość marq
Już parę testów zrobiłam - zawsze w dzień @ i się zawiodłam więc teraz się boję. Jeszcze parę dni temu myślałam tylko o tym żeby doczekać do terminu @ i testować a teraz mam opory. Za chwile kupie test żeby mieć (nie kupiłam wcześniej żeby mnie nie kusiło) ale najchętniej zrobiłabym go dopiero w poniedziałek.

Gość taka jedna być może
Ale dlaczego zawiodłaś się? jeśli masz regularne @, to wynik powinien być już jak najbardziej wiarygodny:)

Gość taka jedna być może
A długo się już starasz?

Gość ciekaw1a
evcia gratuluje ,..ja tez czekam na upragnone 2 kreseczki napisz w krórym dniu cyklu mog~łas dojsc do zaplodnienia u ciebie. u mnie okres mam co 30 dni ,a do zblizenia doszlo w 11 dc, chciala bym wiedziec czy mam szanse na ciaze

Gość evciaa
witam wszystkich bylam na weekendzie u mami i w koncu jestem. ciekawa--------> jesli chodzi o mnie to ja zaszlam prawdopodobnie w 13-tym dniu cyklu, ale moj cykl trwa 26 dni. Ale pewnosci nie mam :/ bo staralalismy sie przytulkac miedzy 10 a 15 dniem cyklu i wyszlo :) Tak pozatym @ dostalam 21.09.. wiec wspolzylam 1.10... 3.10 i 5.10... i sie udalo :D taka jedna----> ja na twoim miejscu bym poczekala chociaz do dnia przed @, bo ja sprawdzajac 3lub 4 dni przed nic mi nie wyszlo, pomimo ze uzylam testu , ktory wykrywa od 5 dni przed@. Gdy uzylam go dzien przed @ pokazala sie bardzo jasniutka kreseczka. Dzis tez robilam dla pewnosci |:) i wyszla tez blada kreska, ale test juz byl mniej czuly. Mam nadzieje ,ze napiszesz po 21 :) czekam na dobra wiadomosc marq-------> no i co tam?? czy juz robilas test i jak wyszedl?? jestem bardzo ciekawa pozdrawiam

Gość evciaa
ciekawa----> jesli chodzi o ciebie to majac cykl 30 dni to owulcja pewnie jest kolo 14-15 dnia cyklu. wiec jesli wspolzylas w 11 dc to moze byc za wczesnie, ale zawsze sa jakies szanse... najlepiej robic to co dwa dni, miedzy 12 a 18 dniem c. nie jestem w tym najlepsza ale slyszalam ze tak lepiej gdyz plemniki dozyja tych 2ch dni i w koncu trafia na komoreczke.

Gość taka jedna być może
hej:) jak się miewasz? jak reakcja taty dziecka i co na to Twoja córka, że będzie miała rodzeństwo?:) masz już jakieś porządne i męczące objawy?;) u mnie weekend minął szybko i gościowo, bo w sobotę byliśmy u teściów, a w niedzielę mielismy gości u nas więc cieszę sie też trochę z racji tego, że czas szybciej mija;) ten cykl już spisuję na straty, bo ciąża już raczej nie wchodzi w grę ponieważ nie mam ani pół objawu ciążowego;) chciałabym żeby jak najszybciej pojawiła się @, bo zacznę kolejne starania, ale chyba bez testów owulacyjnych się nie obejdzie podczytuję trochę dziewczyny z topiku o planowaniu płci i już chyba wiem co i jak:D marq-------> i jak ? zrobiłaś test? też jestem ciekawa:)