Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na ile starczają obiadki 200 g

waszym pociechom a dokładnie rocznym?

Polecane posty

moje dziecko po zjedzeniu 200-250 gram obiadku ze słoiczka jest głodne po 2 godz, czy nie za szybko? a nasz jadłospis to 5-6 rano: 150-180 mleko 9-9.30: skibka cleba z masłem 10.30-11: kaszka 100ml łyżeczką 12-14-drzemka 14.14.30 obiad 200 gram słoiczek czasem na 2 razy i wtedy o 14.00 : 100gram a po 1.5 godz kolejne 100 gram 18.00 deserek 200 gram 19.00 troszkę chlebka 20.00: 120 gram kaszki łyżeczką i po pół godz reszta mleko tak żeby było 210-230 nw sumie na noc jakieś porady? dziecko nie jest grube waży 10 kilo i ma bardzo szybko przemianę, poza tym ciągle woła to co my jemy, i jak w jednej chwili jem obiad i podaje słoiczek nie chce słoiczka tylko z mojego talerza dzięki

Gość mój je co 3 godziny
ok.7.00 mleko 240ml ok.10.00 owoce (banan, jabłko itp.) i mały serek owocowy dla dzieci ok.11.00 serek naturalny albo jogurt naturalny 150-180g ok.13.30 mleko 240ml ok.16.30 obiadek ze słoiczka ok.19.30 kaszka 40g zjada wszystko z apetytem ma 14 miesięcy i nie wygląda mi by był głodny jest drobny, bo nie waży nawet 10kg, ale też jest bardzo ruchliwy

NO TO TEŻ DUŻO JE

Gość mój je co 3 godziny
wiesz co, tak patrzę, że może troszkę mało mleka swojemu dajesz? może gdyby pił więcej, to byłby bardziej syty i nie tak głodny po obiedzie?

ale jak dziecko skończy rok to nie należy przesadzać z mlekiem około 500 ml powinno starczyć maluchowi a tyle dostaje w sumie bo na noc 230 rano 230 i czasem po obiadku 90 ml mi się wydaje że to i tak dużo mleka dlatego chciała zrezygnowac z tego mleka po południu

Gość mój je co 3 godziny
faktycznie, nie zauważyłam tej ostatniej butli, bo jakoś z tą kaszą się wymieszała;) no to nie mam pojęcia co poradzić? może kupuj mu już zawsze te większe słoiczki po 250g? możliwe, że po nich nie będzie już tak głodny ja mam jeszcze trochę słoików po 190g więc nawet nie dokupuję nic tylko musi zjeść te, które są w domu;) na szczęście mojemu synkowi obiadki 190g wystarczają

mój je co 3 godziny....moim zdaniem za dużo mlecznych rzeczy dajesz, po co w dzien mleko? i tyle serków, jogurtów

Gość mój je co 3 godziny
a kiedy mam mu dawać mleko? w nocy? dziecko powyżej roku powinno pić przecież około 500-600 ml mleka modyfikowanego, a jeden mały serek 57g i jogurt naturalny (dziennie) nie wiem w czym miałby zaszkodzić?

odkad moje dziecko skonczylo rok nie karmie sloiczkami, powinnas ugotowac swoja zupke itd, deserki zastapic owocami ze sklepu jablko banan brzoskwinia, ale konczy sie pora na owoce wiec trzeba korzystac, mysle ze rano wystaczy kaszka, ok 10 deserek jakas kaszka manna ze sklepu gotowa, obiadek, kisielek, chlebek i kaszka w miedzyczasie mozna dac cos do przegryzienia, chrupke biszkopta, kromke chlea, plasterek serka, wedlinke, itd

moj gdy mial rok nie jadl juz sloiczkow tylko normalne obiady takie jak my i mial taki apetyt,ze zjadal caly talerz zupy taki dla dorslego a i czasem to bylo malo i kotleta z ziemniakami tez potrawil calego wsunąc dodam,ze nie ma nadwagi i jest zdrowy teraz ma 2,5roku.

Gość mój je co 3 godziny
a moje dziecko je tak jak napisałam i od urodzenia nawet raz nie był chory:)

Gość moj tez byl na sloiczkach
do roku czasu pozniej Mu obrzydly i wcina nasze obiady, uwielbia pieczywo, wedliny wszelakie, zupy, drugie dania owoce mniej ale i je wcina

ja sie nie dziwie że woła to co wy jeciete słoiczki sa w smaku straszne pozatym roczne dziecko i słoiczek :O idziesz na łatwizne a kiedy wprowadzisz normalne posiłki nie wiem po co mu dzielisz kolacje na mniejsze porcje i czas pozatym oprócz mleka , jakiegos deserku to dostaje tylko chleb z masłem a moze by tak parowki, naslesniki, kanapka z serem kozim lub wedlina dodam od siebie że moj syn od poczatku nie jadł słoiczków nie lubil ich a ja wolałam gotowac :) i od 10 mc je to co my

Gość myszka znowu się trawy najarał
aś?:O parówki roczniakowi??? gorzej ci??? sama nei ruszyłabym tego świństawa, a dziecku miałabym dać??? naleśniki? co jest wartościowego w naleśnikach???? wędlina? naładowana konserwantami??? jedynie ser kozi to coś wartościowego co dziecko mogłoby zjeść słoiki nie są dla ciebie dobre w smaku, bo jesteś nauczona jeść wszystko DOPRAWIONE, a tak właśnie smakuje PRAWDZIWE JEDZENIE i nie mów komuś, że idzie na łatwiznę, bo ty w życiu nie przyrządzisz dziecku KAŻDEGO DNIA tak wartościowych potraw z taka ilością składników jakie są w słoikach, bo skąd niby weźmiesz w tej chwili taka ilosć świeżych warzyw? "nie ucz ojca dzieci robić" i jak głupia jesteś to nie wypowiadaj się:O

tak to najlepiej dawac jogurty tam sa same rewelacje a np. nalesniki z serem to moze nie wartosciowe

ale wedliny bez kosnerwantow tez sa drozsze bo drozsze ale sa...tak sa z gerbera parowki dla dzieci po 1 roku zycia...no sory nie wyobrazam sobie zeby moj maluch jak skonczy rok jadl ciagle sloiczki...i zgadzam sie z myszka

Gość jedynie ser biały ma w nich
jakiekolwiek, minimalne ilości wapnia i nadaje się do podanie tak małemu dziecku:O jogurt ma nieporównywalnie więcej wapnia jeśli nie znasz się, to nie wypowiadaj się

Gość no i właśnie dlatego że
wiesz z czego robi sie naleśniki nei powinnaś ich podawać dziecku, bo są totalnie bezwartościowe dla takiego malca, może jeszcze pyzy albo kopytka:O dziecko potrzebuje WAPNIA czyli m.in. nabiału (choć nei tylko w nim jest wapń), warzyw i owoców, świeżych ryb i wartościowego mięsa

wiesz co wole by moje dziecko jadło normalny obiad niz te słoiczki bo reklama wszytko wcisnie ludziom do głowy pozatym sa zioła którymi mozna przyprwiac tak by było pyszne a podanie sloicza to dla mnie posjcie na łatwize bo co za trudnosc kupic słoik

Gość poza tym w jaki sposob ma gryź
ć te wszystkie frykasy takie dziecko, które najczęściej w takim wieku ma 4-6 zębów?:O

a ja nie mowie zeby owocow nie podawac ale czy tak ciezko zamiast sloiczka ugotowac filet z kurczaka albo na parze zrobic? to chyba nie jest czasochlonne ani trudne a jednak jest zdrowe..no to dziwne bo nalesniki robi sie na mleku chyba ze ty robisz jakies inne... sory ale dziecko w wieku 1 roku powinno jesc roznorodne potrawy a nie sloiczki tylko i wylacznie

no jogurty maja wapn owszem a przy okazji serie bakterii nie tylko tych dobrych wiec wole dac ser biały owszem kopytka tez je :D i to z miesem bo lubi

Gość myszka gdybyś kiedykolwiek
miała w rękach słoiczek, ana pewno nie miałaś wiedziałabyś, że są one doprawiane właśnie ZIOŁAMI nie wypowiadaj sie zatem na tematy, o których nie masz bladego pojęcia

a nalesniki to na mleku sie robi ja robie na modyfikowany z dodatkiem cukru brzozowego , mąki kukurydzianej , makki przennej i orkiszu wiec to hyba zdrowe nie ??

soiczki sa niczym nie pzyprwiane dlatego sa bez smaku ja pzryprwiam obiad ziołami !!! pozatym moj pluł tymi słoiczkami a roczne dziecko powinno jesc roznorodne danai i nie jest problemem ugotwac filet z indyka i warzywa i mu to zmiksowac jesli nie ma za duzo zabków

Gość myszka poczytaj o białym serze
zanim znowu podasz go dziecku, ma śladowe ilości wapnia:O daj lepiej dziecku ser żółty a dzieci do lat 3 powinny jak najdłużej unikać tak zwanego DOROSŁEGO JEDZENIA a naleśniki są nie tylko z mleka i skoro je robisz to wiesz o tym doskonale:O przede wszystkim są SMAŻONE a słoiki mają tak różnorodne smaki, że z nimi jadłospis moża układać dziecku na cały miesiąc INNY dlatego dziecko, które je słoiki je bardzo różnorodnie, ale skąd ma to wiedzieć osoba, która w zyciu nie miała w ręku słoika a filety z kurczaka nafaszerowane hormonami jedz sobie sama i jeśli już dajesz duszone mięso dziecku to podaj INDYKA

w smumie mozna podawac słoiczki do 3 lat a potem w przedszkolu bedzie problem bo tam sa normlne dania

Gość dziewczyno nie mów mi czym
są przyprawiane słoiczki skoro sama nigdy nie podawałaś ich dziecku:O