Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na ile starczają obiadki 200 g

waszym pociechom a dokładnie rocznym?

Polecane posty

Gość nie rzucać się
a co jest takiego złego w ziemniakach, indyku i surówce co jest złego w zupce warzywnej gotowanej na piersi z kurczaka? co w rosole, bez kostki? że dziecko będzie jeszcze chyba do 5 roku życia wpierdalać te słoiczki? a wiesz co dają do jogurtów? kup ty lepiej jakaś fajna zabawkę swojemu dziecku zamiast słoików.

ja smaże na oleju z ryzu wszytko ze sklepu ze zdrwa zywnosca a umiesz czytac ??? napisalm że z INDYKA !!! nie daje kurczaków tylko indyka pozatym moje ziecko rozwija sie switnie mimo gronkowca wyglada rewelacyjnie

Gość nie rzucać się
kurczaki faszerowane hormonami a indyki nie? a warzywa masz z nawozami! możesz mieć bez, z własnego ogródka i tak samo kurczaka też można kupić dobrego

Gość można ale nie sądzę by
ktokolwiek normalny podawał dziecku aż do 3 lat słoiki tu chodzi o to, że dziecko które ma 11 miesięcy i 3 tygodnie nei zmienai sie automatycznie w dniu pierwszych urodzin w duże dziecko, które maj eść jak dorosły ten proces trwa i należy stopniowo zmieniać menu małego dziecka poza tym takie maluchy nie mają jeszcze czym ROZGRYZAĆ dorosłego jedzenia chyba zapomniałaś juz o tym, bo z tego co pamiętam masz starsze dziecko

jak sie osioł uprze to nic nie dotrze aq dawej te sloiczki i przez 10 lat :D mam to w nosie ważne ze moj syn zje wszytko i lubi wszytko

moj synke maja rok mial wszytkie zabki :D wiec nie było problemu z gryzieniem tak mam bardzo stre dziecko :D ma 2 lata

Gość nie od ciebie było
o kurczakach, myszka a smażone to zawsze smażone nieważne na czym a jeśli wydaje się ko,muś, że warzywa z ogródka są zdrowe tylko dlatego, że są z ogródka to jest po prostu śmieszny żeby mieć ekologiczne żarcie z ogródka to trzeba mieć przede wszystkim ekologiczną ziemię

a czy ja gdzies napisałm ze radykalnie zmieniac tylko ze dla nie w jadłospisie autorki za duzo mleka a za mało jakis konkretych dan no i słoiczki to dla mnie zaden posilek

Gość ale to twój miał wszystkie
ząbki (wszystki 6 zapewne):O ty wiesz co ty pieszesz? wiesz ile dziecko ma zębów??? 20 jakim cudem twoje dziecko miało wszystkie zeby mając rok? nie ośmieszja się, bo widzę, że znowu twoje ciągoty do trawy dają znać:O

ja gotuje na normalnych warzywach z warzywniaka czy rynku a miesa w normalnym sklepie nie cuduje z eko miechem czy wazywami tylko kupuje cukier brzozowy i rózne maki a także oleje w eko sklepach

Gość dziewczyno zrozum to
wreszcie ,że mleko wciąż stanowi PODSTAWĘ żywieniową takeigo dziecka!!! to jest małe dziecko, które powinno pić około 0,5 l mleka modyfikownego i nie jest to mój wymysl\ł, ale ludzi, którzy na tym sie znają ja widzę wyraźnei, że to dziecko je i warzywa i mięso i owoce, a podstawą tak jak być powinno nadal jest WAPŃ i prawidłowo!

no wlasnie tak mial bo ma nawet w karcie wpisane bo jakm mial 13 siecy lezal w szpitalu na plesniawy to pilegnirki mu tam czesto zagladały i same były zaskoczone

Gość wspaniale że kupujesz
to co kupujes, ale twoje dziecko jest starsze i zapewne dziecko autorki tego topiku juz niedługo, zapewne na wiosnę, gdy pojawią się warzywa pożegna w cholerę słoiki, ale w tej chwili to wciąż małe dziecko

no moj od dwna nie pije tyle mleka woli miesa :D:D i co mam zrobic ??? jak zje 200 kaszy manny to jest super ale mozesz pic tylko mlekiem i słoiczkami po co wkładac wysiłek w kuchni można do marketu po gotowce koncze temat bo nie mam z kim dyskutowac milego dnia

Gość no widzisz i sam przyznajesz
mi rację pisząć, że nawet położne były ZASKOCZONE, bo rzadko które dziecko ma tyle zębów w wieku jednego roku, przeciętne dziecko ma zaledwie kilka ząbków z przodu, którymi jedynie moze chwycić pokarm, a nie go rozgryzać

Gość bo do rozgryzania
potrzebne są zęby z tyłu, a na te najczęściej trzeba poczekać do końca 18-go miesiąca

Gość kończysz temat bo
nie masz argumentów i jeśli poprosiłabym cię byś wymieniła mi menu na miesiąc dla dziecka nei byłabys w stanie, a ja mając słoiki miałąbym na każdy dzień inne danie ale tak to jest jak ktoś nei ma za wiele do powiedzenia, a udaje specjalistę i daje dziecku to co ono CHCE JESĆ, a nei co jest dla niego ZDROWE ty jesteś od tego by zadbać o dobry start własnego dziecka, ty masz wybierać oc jest dla neigo dobre, a co złe, no ale skoro uważałaś juz w ciąży, że kilka drinków i regularne palenie trawy nei zaszkodzi, to o czym my teraz tutaj dywagujemy?:O

Gość rozgryzanie
moj jadl normalne obiadki od 9miesiecy nie pamietam ile mial wtedy zabkow ale tak przecietnie i jakos dal sobie rade z kotletem czy ziemniakami

i to jest twój argument że przez miesica maonza dwac rózne słoiczki :D wiesz co daj spokój i to ma byc lepsze robawiłas mnie no tak bylas u mnie w domu wazonem :D wesz doskonale co ja robiłam :D szkoda mi taich ludzi no cóz a czy ty masz wogóle dzieci ?? bo to co piszesz to opierasz sie tylko na reklamch i ksiazkach a czesto rzeczywistosc inna koncze bo z prostymi ludzmi nie da sie dyskutowac

Gość no ty za to jesteś wyjątkowo
skomplikowana zapewne po tej ilości trawy wyjaranej, że prosty przekaz stanowi dla ciebie nie lada wyczyn by go zrozumieć:D

ceśc mamy ja poprosiłam o opinie a tu oczywiście krytyka, szkoda poza tym jeżeli mnie stać na słoiczki to co złego że mu je kupuje? przecież one też są róznorodne, i nie można powiedzieć że dziecko je same słoiczki bo w tych samych słoiczkach jest wiele składników, to tak jakby nazywać łatwiznąm kupowanie ubranek skoro można uszyć, nie każda super gotuje, poza tym jak widze w markecie marchew napęczniałą od sterydów to nie mam serca dać tego dziecku, a chodzenie po tak zwaną 'zdrowa' żywność nie ma czasu bo jest to bardzo daleko ode mnie a mam jeszcze inne dzieci, a wsłoiczkach jest naprawdę duża różnorodność, szynka to sama sól, dostaje troszkęm sera, naturalnego jogurta ale an zasadzie próbowania, moi pozostali mężczyżni jedzą czesto miesą , nie zupy , przecież nie bede dawała mu kotletów co 2 dni, poza tym od niedawna lubi zwykłego banan wcześniej nim pluł, ma tylko 3 ząbki wię nie przesadzam z dorosłym jedzeniem, dziecko nie choruje wcale jest pogodne,długo był na piersi, a nie am babci która gotuje smaczne zupki, dzięki za rady, ja do słoiczków nic nie mam , a jak dziecko je odmói to wtedy z nich zrezygnuje-w słoiczkach jest też 'zdrowa' żywnośc dzięki za rady chyba zostaniemy przy naszym jadłospisie, a w masełku jest bardzo dużo witaminy a,

dziecko dostaje około 500 ml mleka, to nie za dużo dla rocznego w sam raz, a dzis na obiad nic konkretnego tylko aby dynia z miesem z owieczki, dzieki

poza tym było pytanie dlaczego mu rozdzielam kolację a to dlatego że został mu nawyk po piersi je często ale po trochu, oni nie potrafi wypić więcej niż 150 ml mleka na raz, dlatego jakby zjadł tylko kaszki 120 na noc byłby szybko głodny i chcałby pićm koło północy a to nie zdrowe a tak dam mu reszte samego mleka i dotrzymie do 5 , obiadek też na dwa razy je, najlepiej to on lubi jak sie za nim chodzi z łyżeczką, jest mało niekonkretny i co zrobić, dzieci mają 3 miesiące a wypiją 210 na noc onjeszcze nigdy tyle nie wypił, pozdrawiam

Gość myszsyzyjka
autorko to sie mecz sama uszyc to sztuka ugotowac marchewke NIE a poic samaym mlekiem :O współczuje dziecku