Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Facilitassi

Do lekarza z tym, czy nie?

Polecane posty

Gość Facilitassi

Wczoraj na duzy palec u nogi zlecial mi ciezki kubek. Dzis paluch jest granatowy i opuchniety. Boli jak skurczybyk. I tak sie zastanawiam czy z taka pierdola idzie sie do chirurga, czy sie czeka az samo sie zagoi. Chyba nawet jak paluch zlamany to chirurg niewiele zdziala bo jak taki palec w gips dac... A moze sie myle?

Jasne,że do lekarza. Ja miałam złamany mały palec, u lewej ręki i poradzili dać w gips.:P

Gość Facilitassi
DZieki za podpowiedzi. Zobacze co sie jutro bedzie jeszcze z nim dzialo... Kurde boje sie ze jak zlamany i bedzie trzeba gips, to bede musiala miec zwolnienie w pracy, bo mam prace stojaca i bez buta, z noga w gipsie nie bede mogla pracowac. Kurde no... A czy komus z was samo cos sie zaroslo, bez ingerencji lekarza? Sama nie wiem co robic. Ja jak zwykle musze nawywijac...

samo sie raczej nie zrobi ;) ja kiedys zszyłam kolesiwi nitka rozcięcie ale to inna bajka ;)

Gość Facilitassi
Zszylas nitka rozciecie... Matko Boska to dopiero partyzantka. :) Swoja droga ja (fanka medycznych seriali) wciaz analizuje sytuacje "co by bylo gdyby" i wyobrazlam sobie nawet jak robie tracheotomie nieprzytomnemu czlowiekowi... :) Nawet analizowalam, jakich rzeczy pod reka moglabym uzyc. Swir normalny, no. A zaczelo sie od wiadomosci, ze kolega z lat szkolnych meza, zmarl po tym jak zadlawil sie w knajpie gulaszem i nikt mu nie pomogl jak sie chlop dusil. Doszlo do niedotlenienia mozgu. I facet zmarl...

Idź do lekarza.Nie chcę straszyć,ale to może się źle skończyć,jeśli zlekceważysz ten wypadek.

Ja znam 2 przypadki gdzie faceci zadławili się własnymi językami.Jeden był po narkotykach,a drugi po alkoholu.:( Ostatnio oglądam doktor G na ID.Tam jest wszystko autentyczne.

Gość tez mi sos
o ja pierdziu jak ja bym z takimi pierdolami chodzila do lekarza to chyba pol zycia w poczekalni bym siedziala kiedys kon mi stanal na stope, wtedy to zlamal mi palec ... ale nie poszlam do lekarza, samo sie zagoilo, tylko troche krzywo :D ale kubek ? kubek spadl na stope i do lekarza hahahahahaha

Gość Facilitassi
Oj nie posiuraj sie ze smiechu. Tylko zapytalam przeciez. Poza tym jasno wynika z mojej wypowiedzi, ze do lekarza nie za bardzo mi po drodze. I co, zeby urosnac w twoich oczach mam wymieniac zdarzenia udowadniajace, ze nie jestem panikara? Moje pytanie wzielo sie stad ze mam prace stojaca. Jesli palec jest zlamany a zrosnie sie zle i bede miala klopoty z chodzeniem to oznacza koniec pracy w tym zawodzie. Bo ja stoje ( a raczej biegam i chodze) po 8 godzin dziennie ( max. w ciagu tych 8 godzin to 5 minut moge posiedziec), czasami i przez dwa tygodnie bez dnia przerwy. Wiec nie wiem, co w tym takiego smiesznego, ze wyjatkowo musze miec zdrowe stopy i nogi. Marketa ale wiesz co w smutne w tych przypadkach, ze nie bylo nikogo wokol, kto by pomogl. Ten znajomy meza tez byl w otoczeniu przyjaciol kolegow, byl personel restauracji. Facet jedzac, nagle zasmial sie z zaslyszanego dowcipu. Doszlo do zadlawienia i zachlysniecia. Wiem, ze to nieladne z mojej strony, ale wkurza mnie, ze nikt mu nie pomogl tylko czekali az karetka przyjedzie. Kurde nie wiem czy by sie udalo, ale moze akurat, gdyby ktos chociaz probowal, to uratowalby mu zycie... No dobra. Zaczelam od palca, skonczylam na filozoficznych wywodach na temat koniecznosci udzielania pierwszej pomocy. :) Chyba czas spac. :)