Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda kuchareczka

jak zrobić takie pikantne skrzydelka jak z KFC Hot Wings?

Polecane posty

Gość młoda kuchareczka

mój mąż je uwielbia... i tak sobie pomyślałam, czy sama nie mogłabym zrobić takich skrzydełek w domu. tylko jak? zna ktoś przepis? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kuchareczka
chipsy??? jakie?? ja zawsze myślałam, że to są płatki owsiane lub kukurydziane :) a tu chipsy :) ooo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kuchareczka
ale co z tymi chipsami? jakie to mają być? bez różnicy? kurczę, no jasniej proszę, bo nie do końca kumam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
kciuk ty powaznie z tymi czipsami czy jaja sobie robisz? ja slyszalam o platkach kukurydzianych zmieszanych z papryka i chilli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kupujesz Kubełek Hot Wings, przynosisz do domy, wrzucasz skrzydełka do żaroodpornego naczynia, pozbywasz się kubełka i gotowe :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kuchareczka
no to już wiem - crunchips. ale co dalej? z jajka i maki robie ciasto, w nim obtaczam skrzydelka, a później w chipsach, czy do tego ciasta od razu daje chipsy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kuchareczka
ooo to z tymi chipsami to jaja były? fajnie... a ja już chciałam do sklepu lecieć :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
czipsy musisz tluczkiem obtluc ale nie calkiem na miazge tylko zeby byly w malych kawalkach i pozniej tj w bulce obtaczasz je kilka razy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kuchareczka
kciuk - ale możesz po kolei? :) napisałaś: jajko, mąka i chipsy. co z czym mam zmieszać? wszystko razem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
najpierw maczasz w jaju, potem kapke w mace potem w czipsach i tak ze 2 3 razy zeby panierka byla gruba.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kuchareczka
ooo dzieki kciuk jak nie wiem co :) ale mężu będzie miał niespodziankę :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MARIES
tez wypróbuje ale smarzyc to w głębokim oleju czy nie musza być całe zakryte tym olejem tylko z przewracaniem jak kotlaty ??:D ja mysle ze chyba na głębokim :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość voice
głupie pytanie, ale... jak smażyć go w takiej formie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kuchareczka
ja tam o frytkownicy myślałam...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
na glebokim lily rose tak jak ty robi wiekszosc ja wole inna kolejnosc ok lece do pracy powodzenia w gotowaniu🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotowanko
a ta panierka to jaka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotowanko
wypchaj sie kobieto czy ktos wie jaka to panierka licze na szybka odpowiedz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
czesc :) nie ma szans zrobic tego z domu. znam kogos kto oferuje cos takiego,ma dostep u zrodla :) jesli ktos zainteresowany-prosze pisac. pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no właśnie. Piotr Ogińskiu podrabiał KFC. Na Youtube jest dużo angielskojęzycznych filmów, jak przygotować kurczaka z KFC, jak dobrać przyprawy i przygotowac panierkę. Jakiś Anglik gotował najpierw kurczaka w mleku, studził, później panierował i smażył w głębokim tłuszczu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×