Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akdon____

Poczyczam siostrze pieniadze - jak mam sie zabezpieczyc ze mi odda

Polecane posty

Gość akdon____

Nie chce mi sie isc do prawnika, ale chyba samo jej pisemne oswiadczenie nie wystarczy ( chcialbym zeby mi oddala w ciagu roku ) to jest suma wiecej niz 10 tys zlotych wiem ze sa porzeebne jej te pieniadze, ale to koca tez jej nie ufam

Gość powiedz żeby ci dała w zastaw
swoje nagie foty na których zdradza swojego faceta a jak ci nie odda to je pokażesz jej facetowi:classic_cool:

Gość mialo byc pozyczam

Gość może nie oddac nigdy
Mój brat pozyczał 2 razy..raz 600 zł raz 900 zł... Oddał tylko jedna kwotę:) A czekałam chyba z 3 lata drugą sama wyciągam od niego sposobem. Już 400 spłacił:D

Gość a ja mam to to gdzieś głeboko
Dobry zwyczaj -----> nie pożyczaj ! Udzieliłem pożyczki mojej kuzynce ( matce mojego chrzśniaka) i ...zonk Ani kuzynki, ani kasy :p

Gość esfdsf
jak sie zabezpieczyc? to proste - zabezpieczyc sie!

Gość najlepiej jakas umowe
sporzadzic, ale ja nie mam czasu na to a jej ta kasa jest potrzebna, na splate miezkania ( podzial majatku z mezem , pol na pol niestety ) , a jak nie to przepadnie - pojdzie na licytacje

Nikt przy zdrowych relacjach nie będzie "wołał" prawnika do pożyczki rodzinnej .. Mam rację ? Od jakiegoś czau na propozycję pożyczki - odpowiadam - "nie mam" i po krzyku :)

Gość Antek Bereda
Weksel niech Ci wystawi :)

Gość Ghandi_paloma
Nie masz czasu napisac na kartce umowy? No cycki opadaja. Spisujesz dane swoje, siostry z adresem numerami z dowodu. Piszesz kwote pozyczki, do jakiego czasu ma byc oddana. Dajesz date. Podpisujecie sie z siostra. kazda dostaje ezgzemplarz takiej umowy. W czym problem? Przeciez to kwestia 10 minut?

Może to i kwestia 10 minut .... Ale czy matce i ojcu zaproponowwałaś/łeś byś taką pożyczkę >?

Gość ok dobrze............
po prostu nie mam za bardzo mozliwosci pojsc do prawnika ( mieszkam za granica ) - nawet nie chce, a taka umowa na kartce nie wiem jaka ma moc prawna; wlasnie jaka? mozna przez taki swistek dochodzic swoich praw?

Gość co za schiza
ja mojej rodzinie po prostu daję - dziś mam ja...a (tfu, tfu) jak ja będę kiedyś potrzebowała - dadzą mi oni. Wolę dawać niż sama potrzebować.