Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Venus00

Antybiotyk Augmentin a tabletki antykoncepcyjne sylvie

Polecane posty

mam pyt bire antybiotyk aumentin i dzisiaj wzielam piersza tabletke po 7 dniowej przerwie, antybiotyk koncze jutro. czy po tygodniu brania tabletek juz bez antybiotyku bede zabezpieczona?

no to bede brac tabletki po antybiotyku jeszcze 7 dni i dopiero bede sie kochac w takim razie, albo z prezerwatywa

Gość ja powiem tak ze nie raz brala
agumentin z tabsami i bylo ok z tego co wiem to one nie obnizaja dzialania tabsow. Ale jak sie boisz to uzywaj gumek.

augmentin oslabia! przeczytaj sobie w ulotce pigulek o amoksycylinie. to jest w dziale 'tabletka a inne leki' . bo w Wugmentinie jest wlasnie amoksycylina. ja tez to keidys mialam i ginekolog powiedzial ze oslabia, kazal gumki uzywac.

Gość d.a.b
na ulotce antybiotyku, nie ma ani słowa a tabletkach anty, więc jak?

Gość .inka.
może informacja jest na tabsach, że ich działanie mogą osłabiać określone leki? najlepiej dopytać lekarza, choćby przez telefon. A jeśli nie ma możliwości to stosować prezerwatywy przy antybiotyku i te dwa tygodnie po nim. PRzy antybiotyku warto też brać probiotyki-u mnie sprawdza się provag, żeby nie złapać po chorobie grzybicy pochwy.pozdr

Gość d.a.b
myślicie, że jest duża szansa na zajście w ciąże przy braniu augmentin-u? od razu jak się dowiedziałam, że osłabia działanie to go odstawiłam ( wiem, wiem, źle!) na ulotce cilestu jest napisane, że ampicylina może wchodzić w interakcje z cilestem... ja sobie tłumaczę, że MOŻE a nie, że koniecznie musi. substancje, które z pewnością osłabiają działanie są rówież podane i nie ma tam ampicyliny...