Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dgdf

nagatywne stronii pozytywne tamponów i podoasek

Polecane posty

Cześć dziewczyny . Wpadłam na pomysł taki , że będziemy wypisywać negatywne i pozytywne strony naszych "opatrunków" . Podpaski versus tampony ! Kto wygra ? :)

Gość malawielka
tampony tampony tampony , komfort , swoboda ruchu , nic nie widac przez spodnie , nic dodac nic ujac

tampony super sie sprwdzaja la już latem to wogle komfort natomiast w nocy ( bynajmniej umnie) tylko podpaski

Gość gryczka
Wiadomo, że wygrają tampony. Chociaż ja akurat zdecydowanie wolę podpaski. Nawet nie umiem tego uzasadnić. Po prostu lepiej się czuję ze świadomością, że swobodnie wszystko wypływa, a nie że noszę to parę godzin w środku, że mam tam coś z waty wetknięte. Owszem czasem używam tamponów, np. latem, gdy jest bardzo gorąco, a ja chcę jasne spodnie założyć, ale sporadycznie. Z podpaskami nie zaliczyłam większych wpadek. Nie odznaczają mi się pod spodniami, nie przeciekają, nie przesuwają się.

Gość joojjjjj
tampony - nawet w nocy - niewyobrażam sobie spać wtulona do męża z olbrzymia podpaską śmierdzącą ze stresem że coś się wyleje

Gość gryczka
Miesiączkuję od 13 lat i przez ten czas "wylało mi się" dosłownie trzy razy, jak się trafił jakiś wyjątkowo obfity okres. A używam na noc tych samych podpasek co w dzień, wcale nie dłuższych.

to albo ja sie wierce...albo zle przylepiam...albo nie wiem.. ale jesli uzywam podpasek (a w sumie uzywalam) to nie bylo okresu zebym nie miala brudnej bielizny... a teraz odkad mam stalego partnera to w ogole nie wyobrazam sobie jak to mozna z ta ogromna podpaska...ze stresem, ze cos sie zabrudzi itd... tampon to tampon..rewelacja! poza tym mozna uprawiac sport nopn stop, chodzic na basen...wszystko mozna!

Tampony są super wygodne i nie jestem dzieckiem małym , żeby chodzić w pampersie :) . Zdecydowanie wolę tampony , ponieważ są dyskretne , wygodne i wogule są super :P . Podpaski sa bardzo nie wygodne , co utrudnia życie :) . Mogę powiedzieć ,że tampon to 'najlepszy przyjaciel wspólczesnej kobiety ' . :) Chociaż niektóre się boją ich uzywać :)

Gość J.S
uważam że tampony są o wiele wygodniejsze niż podpaski

Gość anisaaaaaaa
Tampony są lepsze od podpasek,ale gdy nie jestem zmuszona do uzytku tamponow to wole podpaski,bo tampon,mimo,ze rodziłam dziecko siłami natury,było to dawno temu,dziecko ur.sie z duzą waga to mając tampon w pochwie odczuwam go i czuję sie niezbyt komfortowo.Gdy zmieniłam na mniejszy rozmiar,tez odczuwałam i do tego byl nieprzydatny,bo przesiakał.

Gość grenadinne
u mnie wygrywaja tampony, sa po prostu wygodniejsze i nie trzeba sie stresowac ewentualnym "wyciekiem". w razie wiekszej obfitosci tampon+wkladka higieniczna zapewniaja wystarczajacy komfort psychiczny (i fizyczny). podpaski natomiast sa zdrowsze, bo wszystko co powinno wydostac sie na zewnatrz, po prostu sie wydostaje i pomimo, ze za "zewnatrz" czuje sie mniej czysta i higieniczna, to "wewnatrz" mam poczucie wiekszej higieny niz w przypadku tamponow. wszyscy moi ginekolodzy zawsze powtarzali, ze podpaski sa duzo lepsze, a tamponow powinno uzywac sie tylko w wyjatkowych sytuacjach. ale wiadomo jak jest, lepsze jest to, co wygodniejsze. paczke podpasek zawsze mam w szafce i kiedy nie musze nigdzie wychodzic z domu, zamieniam tampon na podpaske i po domu smigam sobie z "pielucha" ;) zawsze przed wyjsciem z domu albo przed snem zakladam tampon i nie mam juz problemu przybrudzonej bielizny.

Gość Pizza Girl
nic mi nawet nie mówcie o tamponach... w pt na zajęciach, po 1-1,5 h noszenia tampon mi przeciekł... całe dżinsy miałam uwalane krwią, musiałam szybko pojechać do domu się przebrać, żeby jakoś wyglądać na uczelni :O poza tym zawsze mam problem z włożeniem, czuję ból... więc jestem za podpaskami, zdecydowanie

Gość a ja za to zdecydowanie
wolę podpaski. Mam swoje ulubione, bardzo wygodne, w ogóle ich praktycznie nie czuję i nigdy mi nie przeciekły ani nic się nie wylało. Za to tampony są dla mnie niewygodne nie mówiąc o tym, że kilka razy mi przeciekły i po tym się zraziłam do ich używania.

Gość no sama nie wiem
tampony mi 3 razy przeciełky z kolei przez podpaski sie nie wyśpię bo się boję że się wyleje i tak już parę razy było

Gość lolka ta od bolka
jak sie mozna wstydzic przed wlasnym mezem ze z podpaski cos wycieknie?? A jak urodzicie dziecko i bedzieci musialy jakis czas chodzic w tych wielkich podpaskach poporodowych to co bedziecie spaly odzielnie?

Gość lolka ta od bolka
Z czym do ludzi, tu same dzieci siedzą a ty wyjezdzasz z majtkami poporodowymi, one je zobaczą za minimum 10 lat ;)

Gość gryczka
Zawsze mnie to zastanawiało i nadal zastanawia. Skąd te negatywne doświadczenia z podpaskami się biorą... Przede wszystkim, to nie są one ogromne i nie przypominają pieluchy:-) Używam cienkich alwaysów ze skrzydełkami, a ostatnio Bella Perfecta Green. Jestem z nich bardzo zadowolona. Nie są niewygodne, prawie ich nie czuję. Nie przemieszczają się. Nie przeciekają. Nie odznaczają się pod dżinsami. Nie wstydzę się przed mężem, że ich używam w nocy. Nie przeszkadza mu to, a seksu i tak nie uprawiamy w czasie miesiączki. A nawet gdyby (zdarzyło już się tak), to on jest tak na mnie napalony, że mu wisi, czy mam podpaskę, czy nie. Mogłabym nawet spać okręcona w worek po ziemniakach i i tak by się na mnie rzucił :-p

tampony i tylko tampony czysto sie wtedy czuje bo z podpaska to nie bardzo jedynym minusem tamponow jest to (przynajmniej w moim przypadku), ze nue zawsze wiem, kiedy nalezy juz go wyjac (po jakim czasie) - tzn moje krawienia maja rozna intensywnosc i jakos malo to regularne jest

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
podpaski są okropne używałam kilkunastu różnych i brrrrr. Nadają się chyba dla dziewczyn ze słabym okresem. Jak mam założoną podpaskę to muszę ja wymieniać co 1-2h, bo inaczej przecieka. Musiałabym cały czas chodzić w największych rozmiarach, ale to uczucie chodzenia w pampersie mnie odstrasza. Podpaski przeciekały mi ok dwa razy na okres OB super to jest to:D

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
aaaa mam odruch wymiotny jak widzę zakrwawiona podpaskę i w życiu nie pokazałabym jej ukochanemu:P

Gość tghthtujyjukluilililiololop

Gość do autorki tego tematu
używam tamponów. Po podpaskach zawsze miałam odparzenia, podrażnienia a raz dostałam uczulenia.

Gość Ania

używacie takich bez sznureczka ?    https://allegro.pl/oferta/beppy-wet-tampony-bez-sznurka-sport-seks-basen-x8-8415788463 

Gość gosc

Ja używam tylko podpasek. Co do tamponów, to nie wiem jakie są bo... włożyć nie mogę, nawet najmniejszych