Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yjyjyjyjjyj

nie rozumiem jednak anoreksji.wejdz!

Polecane posty

Gość hgghfhfhfghf
Ja jestem chuda i uparcie dążę do tego, aby przytyć.

Gość Ale pierdzielenieeeee
Jakiś dupek zrobił obcej kobiecie na plaży sesję zdjęć i sugeruje, że ma anoreksję. Po pierwsze, ta kobieta ma koło 50 lat- co już zmniejsza szansę na tą chorobę do minimum. Po drugie, SKĄD WIADOMO ŻE MA ANOREKSJĘ? Bo jest piekielnie chuda? A nie przyszło nikomu do tego zakutego łba, że może jest chora? Nigdy osoby chorej na raka w rodzinie nie mieliście?

Gość smiertelnie chory
nie idzie na plaze w takim stanie bo zwyczajnie juz nie zyje albo nie ma sily. no dobra ok.idzie i wdycha jod ale nie wbija sie stringi i straszy reszte plazowiczow bo wie ze wyglada jak smierc:(

Tak, śmiertelnie chory nie idzie na plaże... za przeproszeniem, ale gówno wiesz. Moja ciotka wiedząc że ma nieoperacyjny nowotwór, chodziła do pracy na miesiąc przed śmiercią. Ciekawe, czy ty byś chciała spędzić swoje ostatnie dni łóżku... Zresztą to niekoniecznie musi być nowotwór, są tysiące innych chorób, które tak wyniszczają organizm.

Gość smiertelnie chory
a wiem .......niestety bo wygladalam tak samo jak ona(prawie)tez nie mialam raka ani anoreksji. napisalam (dodalam przeciez)ze chodza wdychac jod ale nie wystawiac swoje nedzne czlonki swiatlo dzienne. wazylam 42 kilo przy 175.piekna nie bylam:O

no ja pierdziele jak mozna tu pisac o chorobie??? skoro anoreksja to choroba. jasne ze ma anoreksje. stringi silikon usmiech na twarzy faktycznie chora jak cholera.bez sensu piszesz ...

Gość a dlaczego
dlaczego niby kobieta okoła 50 lat nie może problemu z anoreksją? wg mnie dużo lepiej wygląda człowiek z lekką nadwagą niż tak...

A na jakiej podstawie stwierdzasz, że ma anoreksję? Bo to temat medialnie popularny i tylko to przychodzi do głowy baranom gdy widzą chudą dziewczynę? Anoreksja dotyczy niemal wyłącznie dziewczyn młodych, bo ta choroba rozwija się w okresie dojrzewania. Prawdopodobieństwo, że 50latka będzie na to chorować, wynosi niemal 0. Tak anoreksja to też choroba. Miałem na myśli wszystkie INNE choroby- to był skrót myślowy.

a na jakiej podstawie stwierdzasz ze to choroba i ze ta babka ma ok. 50 lat??? pisze jak byk ze ma anoreksje i nikt sie od tego nie odwoluje tylko ty. wiec po czym ty wywnioskowales ze to choroba jakas inna? po 1 : nie tylko mlode maja anoreksje to sie moze zdarzyc nawet starszym ludziom. po 2: stwierdzam ze to anoreksjqa bo to widac golym okiem.a i w zasadzie czemu ma silikon? bo zapewne tak sie wychudzila ze juz nie miala cyckow a jakby schudla od choroby to nie wydaje mi sie zeby myslala w takich momentach o balonach ...whatever.

Gość a dlaczego
nie zgadzam się,o młodych po prostu sie mówi,ale to nie znaczy,że z wiekiem wyrosną z tego problemu, to jest zaburzenie psychiczne, i może gdzieś tkwić cały czas. A owszem z powodu różnych innych chorób też można tak wyglądać,ale raczej nie paraduje się w takim kostiumie i pokazuje wszystkim dookoła.

I co z tego, że jest tam coś napisane. Jakiś baran wziął pierwsze-lepsze zdjęcia skopiowane z bliżej nieokreślonej strony, wsadził ją na swoją stronę i podpisał: "patrzcie, oto osoba chora na anoreksję". A najlepsze w tym jest to, że stado innych baranów, całkowicie bezkrytycznie przyklaskuje i wierzy w słowo pisane. ad 1) Anoreksja dotyczy zaburzenia postrzegania swojej osoby. Osoba dojrzała ma zerowe szansę na takowe zaburzenia, ponieważ wykształciły się u niej już mechanizmy obronne. Jeśli więc ta choroba nie ujawniła się w okresie największego zagrożenia- 10-21 lat, to potem już niema na to szans. Oczywiście można przyjąć absurdalną tezę, że ta choroba rozwija sie u niej od wieku młodzieńczego... tylko ciekawe jak przez ten okres przeżyła. A jej wiek po prostu widać. Może miec nawet 30-40lat- to bez różnicy. ad 2) I co z tego, ze ma silikony? Każda kobieta, która pompuje sobie cyckonosze ma anoreksję? Zresztą jest to dowód, iż jej NIEMA. CYTAT: "Osoby cierpiące na anoreksję to w większości przypadków dziewczęta i kobiety, które odczuwają nieświadomy lęk przed identyfikacją z własną płcią. Nie zgadzają się z własną seksualnością, unikają kontaktu z innymi osobami, zwłaszcza z przeciwną płcią, a także odchudzają się by w wyniku diety zachować sylwetkę dziecka, jaką miały przed okresem pokwitania." Osoba która odczuwa identyfikację z własną płcią, ładuje sobie implanty które są atrybutem seksualnym i płciowym? Bez jaj... Ludzie, zacznijcie poddawać jakiejkolwiek krytyce to co widzicie i czytacie... bo ludzka naiwność już mnie zaczyna przerastać. A co do choroby... to anoreksja jest do niej zaliczana 🖐️