Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolbo kukurydzy

Jak zrozumiec gramatyke angielska

Polecane posty

Gość kolbo kukurydzy

bo jakos nie moge tego pojac. Te wszystkie have, had, had albo will, have to - serio ludzie to jakis koszmar. Co z tego, ze mam duzy zasob slownictwa jak poprawnie (gramatycznie) zdania nie potrafioe zlozyc :(.

Gość kolbo kukurydzy
Spadaj ciolku !!:-O

Gość klopp
Gramatyka angielska jest naprawde prosta w porownaniu do jezykow romanskich gdzie wszystko musisz uzgadniac, kazdy czas i osoba to inna koncowka, i inne pierdoly. Zabierz sie po prostu za nauke, kup dobra gramatyke, podrecznik i nie narzekaj.

Gość kolbo kukurydzy
Ale ja sie uczylem. Mam ksiazku i wkuwalem na pamiec tylko nie potrafie tego wykorzystac w praktyce :(. Zawsze p[rzed rozmowa w myslach ukladam sobie zdanie, koszmar :(

Gość klopp
Widocznie za malo czasu poswieciles na cwiczenia. Samo nauczenie sie reguly gramatycznej to za malo, aby w miare swobodnie mowic.

Gość szaramara
Gramatyka ang nie jest tak naprawde trudna. MIeszkajac w UK, nauczylam sie, ze uzywa sie tylko kilku czasów, sposród tych, których ucza nas w szkole. Present simple: I like you. I go to work every day. He plays tennis. etc Present continuous: I'm writing a letter. She's cooking dinner at the moment. We're going to the cinema tomorrow (zaplanowana przyszlosc) Past simple: I went to the park yesterday. We saw this show last week. Did u like the cake? Past continuous: I was trying a dress on when this happened (tylko pierwsza czesc jest w continuous). What were u thinking about? Present perfect: I've been to Cyprys before. She's already done it. I've finally finished reading that book. Future simple: I'll do it! Your brother will be there.