Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammamija1331

ruchy płodu

Polecane posty

Gość mammamija1331

jestem w 21 tyg ciąży. Czy mogę czuć ruchy np tydzień czasu apotem przez parę dni nic? Nie czuję nic już 3 dzień i się martwię, wcześniej czułam. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość do lekarzaaaaaa
jest to mozliwe ale w 16tyg a w 21 to juz raczej powod do zmartwien ja poczulam rychy teraz w 2-giej ciazy w 13 tyg bardzo slabe i nie czulam ich caly czas jak w pierszej ciazy ale raz dziennie przyjamniej czulam , teraz jestem w 15tyg i czuje juz regularnie , jesli czulas wyrazne ruchy , to napewno jest to powod do niepokoju !! dzwon do lekarza i to szybko nie wiem czemu juz tego nie zrobilas !!!!!!!!

Gość pewna..osoba
ja zaczelam czuc ruchy w 17 tygodniu i od tego czasu czulam choc raz dziennie.. moze idz do lekarza nie zaszkodzi sie upewnic czy wszystko ok

Gość BlueMist
To jeszcze za wczesna ciąża aby wyraźnie czuć ruchy. Dziecko mogło inaczej się ułożyć i na razie znów ich nie czujesz. Też tak miałam i też się martwiłam, a kompletnie nie było czym :) Teraz mój prawie roczny skarb padł i jestem szczęśliwa, że obecnie się nie rusza, bo śpi :P hehee. Nie panikuj, a widzę, że panikara z Ciebie taka sama jak ja :)

Gość Mama 2 maluszków
do lekarzaaaaaa - jesteś chora! Daj spokój autorce i nie pisz bzdur. Miałam TAK SAMO JAK TY AUTORKO. Mała inaczej się ułożyła i już nie czułam jej, a wcześniej tak i potem znów :) nie czytaj bzdet. Kiedy masz wizytę? To się uspokoisz :)

Gość amebaaaa
a poierwsze ruchy poczułam w 22tc :) głowa do góry

Gość kopiuj wklej
Moje córeczki też w tym okresie mnie się ruszały. Ja rwałam sobie włosy z głowy a lekarz mi powiedział, że dzieci tak jak dorośli mają czasem bardziej leniwe dni... Może to trwać nawet do tygodnia. Nie denerwuj sie na zapas bo tym nie pomożesz maluszkowi. Najlepiej skonsultuj się ze swoim lekarzem prowadzącym.Powodzenia i 3mam kciui za Was:)

Gość do lekarzaaa
to wy nie piszcie bzdur!!!!!!!!!!!!!! tutaj jest artylul napisany przez lekarza Jeżeli ruch płodu nagle gwałtownie ulegną zmianie, staną się bardziej nasilone lub stanowczo osłabną konieczna jest niezwłoczna kontrola u lekarza prowadzącego. Nagła zmiana nasilenia ruchów płodu może być sygnałem, że z dzieckiem dzieje się coś niedobrego i jest ono poważnie zagrożone. Zbyt gwałtowne lub osłabione ruchy płodu, które nastąpiły nagle mogą świadczyć o zagrażającej zamartwicy wewnątrzmacicznej. Konieczne jest przeprowadzenie zapisu kardiotokograficznego oraz badanie USG w celu określenia prawidłowości stanu płodu. Sygnałem alarmowym jest całkowity brak odczuwania ruchów płodu, gdyż może to świadczyć o wewnątrzmacicznym obumarciu płodu. Jeżeli występuje mniej niż 10 ruchów na godzinę lub przez 12 godzin kobieta nie odczuwa ich wcale powinna NATYCHMIAST skontaktować się z lekarzem prowadzącym lub udać się do najbliższego szpitala. napewno kontrola jej nie zaszkodzi a co powiesz dzieczynie jesli cos bedzie na tak ???? przepraszam???????????

Gość hiejhiej
u mnie jak maluszek za długo nie dawał znać zjadałam trochę słodkiego i synuś się odzywał:)

Gość mammamija1331
Dzięki za odpowiedzi, do lekarza idę jutro...ale nie mogę się doczekać. Tak, jestem panikara, miałam już poronienie. Ostatnio biorę więcej magnezu i zaczęłam brać żelazo, nie wiem czy to może mieć wpływ... Zawsze coś tam czułam choćby ten raz czy 3 razy. SZczególnie rano p kawie ince lub wieczorem, ale ja jestem bardzo wyciszona bo jestem na l4 więc może i dziecko również.. Ale stres jest wielki.

Gość ehhhhhh dziewczyny
do lekarza - hahahahahahahahahaha, ale mnie rozbawiłaś :) Szczególnie ten tekst - Jeżeli występuje mniej niż 10 ruchów na godzinę lub przez 12 godzin kobieta nie odczuwa ich wcale powinna NATYCHMIAST skontaktować się z lekarzem prowadzącym lub udać się do najbliższego szpitala. - gdybym się tym sugerowała CODZIENNIE LATAŁA BYM DO LEKARZA. Moje dziecko mało się ruszało, a teraz ma 2 lata i do dziś jest leniwe :P Wiadomo, że NICZEGO nie można lekceważyć, ale jak czytam posty "do lekarza" to śmiać się chce :D ciąża to nie książka. Nie zawsze przejdziesz ją książkowo więc nie wklejaj tych wątpliwych mądrosci. Ty to odrazu uśmierciłaś dziecko :o sama idź do lekarza,

Gość do lekarzaaa
opisz jak czulas ruchy czy byly to wyrazne kopniaczki czy mialas watpliwosci ze to ruchy ? czy czulas je caly dzien ? czy tylko sporadycznie a od 3 dni nie czujesz kompletnie nic tak ??? nawet jak sie polozysz i wsluchasz ?ja bym na twoim miejscu dzwonila na pogotowie i to natychmisat nie czekala bym do jutra ale zrobisz co zechcesz

Gość do lekarzaaa
ruchy w 13 tc :D :D ale mnie rozbawiłaś :D

Gość umc umc umc
do lekarza - to co Ty piszesz może się i zgadza, ale nie w tak wczesnej ciazy. Liczy się ruchy - owszem, ale nie w 21tc :D litości........

Gość do lekarzaaa
dziewczyny ona od 3 dni nie czuje ruchow nie sa one slabe tylko ona nie czuje ich w ogole a czula caly tydzien !!!! czy to nie jest powod do kontroli i to natychmiastowej ??????????? moze byc tak ze jest wszystko dobrze ale jeszcze wizyta u lekarza nikomu nie zaszkodzila jednak zaniedbanie jak najbradziej!!!!!!!!!!!!

Gość umc umc umc
do lekarza - widzisz taka madra jesteś, a podstaw nie wiesz :) Właśnie, ze możliwe w drugiej ciązy poczuć je już w 13tc, szczególnie jak jest się szczupłym. Pozdrawiam Panią Mądralińską :)

Gość nie martw sie__
ja poczulam ruchy tez ok 21 tygodnia..czulam je co kilka dni, potm coraz czesciej

Gość do lekarzaaaaa
tak czulam w 13 tyg ruchy a teraz jestem w 15tyg i czuje wyraznie wlasnie mi sie dzidzia wierci w brzuszku a z synem czulam od 15tyg i w 20 tyg to byly takie kopniaki ze widac bylo przez brzuch widzialam gdzie jest nozka a gdzie dupka wypachana !!! i nie pisz mi bo chyba wiem kiedy czuje ruchy !!!!!!!! mojego lekarza to nie dziwi a Ciebie tak :D haha

Gość upupupup
a moze miałas skręt kiszek w 13 tc cos ci sie musiało pomylic :)

Gość nie martw sie__
ale w sumie dla siebie, mozesz isc do lekarza, przynajmniej sie uspokoisz

Gość do lekarzaaa
umc umc to ja pisalam ze czuje ruchy od 13 tyg !!! i jestem wlasnie szczupla , wiec nie rozumiem twojej aluzji ??????????

Gość do lekarzaaa
to moja druga ciaza i napewno sie nie pomylilam !!! dlaczego chcesz mi wmowic tak skret kiszek i z dnia na dzien jest silniejszy haha a teraz ten skret mnie kopie wlasnie smieszna jestes :P

Gość biznes girllll
oczywscie ze powinnas zgloscic sie do lekarza , mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze daj znac jak sie ma twoja dzidzia

autorko moglas tego nie zauwazyc ale malec moze ruszac sie, kopac czesciej w nocy a w dzien najwyrazniej sie rusza ale moze tego nie czujesz, mialam tak przez 2 dni i raz w nocy sie obudzilam a on nawaal ile wlezie teraz spowrotem nawala zarowno w dzien jak i w nocy, chodz w nocy badz wieczorem sa te ruchy bardziej intensywniejsze...ale kontaktu z lekarzem ci nie odradzam... jesli kompletnieee nic nie czujesz

Gość mammamija1331
Zamiast obiadu zjadłam na słodko racuchy z bitą śmietaną, wcześniej trochę czekolady, wypiłam awę inkę i mleko, poleżałam z godzinkę i jakby mam minimalne wrażenie że coś w środku mi się poruszyło ze 2 razy. Teraz nic nie czuję ale wcześniej jakby jednak było ok. Wiadomo że to maleństwo i faktycznie mogło zmienić pozycję. Teraz poprostu bardzo uważam na sygnały ale wewnętrznie mam poczucie że będzie ok, pozdrawiam.

Gość HUSTLERS MOMMY
zasada jest baaaardzo prosta - jak Ciebie coś niepokoi to dzwonisz do lekarza a nie piszesz na forum. sama najlepiej znasz swoje ciało i masz od tego kobiecą intuicję, aby wyczuć czy coś może być źle. tutaj może napisać każdy cokolwiek i ABSOLUTNIE w takich sytuacjach nie można się tym sugerować. jeżeli byś miała świadomość, że odpowiada Tobie np. Pani Krysia z Elbląga, która tak naprawdę gówno wie o ciąży, tylko siedzi na forum całym dniami się głupio mądrzy, to myślę, że byś tutaj w ogóle nie pisała.