Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemsam

Czy to nie jest głupia sytuacja?

Polecane posty

Gość niewiemsam

Jestem z moją dziewczyną prawie dwa lata. Ostatnio bardzo dużo pomogła mi i mojej rodzinie bo mieliśmy trudną sytuacje rodzinna. Co tydzien moja mama robi obiad i zaparasza mojego brata z dzieczyną jednak moja dziewczyna mimo tego że naprawde jest wspaniałą mądrą i dojrzałą osobą nigdy nie dostała zaproszenia od mojej mamy nie wiem co mam robić romzmowy z mama nie przynoszą skutku a wyobrażam sobie co ona musi się czuć czemu dziewczyna mojego brata jest traktowana z szacunkiem a moja tylko dlatego że jest bardzo skoromna jest spychana na drugi plan.

Gość niewiemsam
właśnie najgorsze jest to że jej rodzice są wysoko postawieni w sumie zawsze w ich domu czuję się jak u siebie zabierają mnie na wakacje , jej tata po prostu traktuje mnie jak równego gościa . Może moja mama jest zazdrosna

Gość niewiemsam
moja mama sądzi że jesteśmy dziećmi ja 20 ona 18 . Lecz jeśli chodzi o jakieś przysługi dla niej czarna robotę to wtedy moja dziewczyna już nagle jest dorosła i w stanie wszystko zrobić

Gość niewiemsam
Ona jest bardzo wrażliwa tak się stara a moja mama zachowuję się naprawdę dziwnie

To jest glupia sytuacja. Ja tez jestem uczestniczka takich prawie cotygodniowych obiadkow. Twoja mama zachowuje sie bardzo niegrzecznie. Tyle :)

Gość niewiemsam
powiedzcie mi dziewczyny jak powinienem jej wytłumaczyć sie? co powinienem zrobić bo widzę że ona czuje sie gorsza

Gość gvrftGH
I co z tego,ze dziewczyna Wam pomogął w czyms tam...Co ona niby mogła pomoc bez pomocy swoich rodzicow,ktorzy sa wysoko postawieni.Po prostu pomogła,bo chciała sie przypodobac Tobie i Twojej rodzinie. Chciała to pomogła,nie musiała.I takz eTwoja mam nie musi jej zapraszac na obiadki. Jestescie jeszce dzecmi taka jest prawda.

Gość gvrftGH
niewiemsam--A Ty tak sie neiciuesz,ze Jej rodzice sa tacy rowni i zbaieraja Cie nawet na wakacje,bo robia to bardziej z llitosci niz z grzecznosci. I njie dopuszcza abyscie sie zwiazali na stałe.

Gość ohach
jak tak można? jak sie zaprasza no to powinno sie obie co to ma byc

Gość to głuuupie jest
olej swoją matke, niektóre tak mają, że jak ktoś jest lepszy to są zazdrosne, moja też jest o mnie zazdrosna ze sobie w życiu radzę sama a mojej siostrze wszystko daje, zeby była lepsza ode mnie

Gość polaaaaaaaaaaa
Autorze,przeceiz twoja dziewczyna to dziecko,a ty tez jeszcze mleko matki masz pod nosem.

jak bedziesz sam z mama to powiedz jej szczerze i kulturalnie , ze nie podoba Ci sie taka sytuacja, ze rani Twoja dziewczyne, przez co ona czuje sie gorsza. moze powiedz, ze sam nie masz ochoty na uczestniczenie w tych obiadkach bez swej lubej :) spytaj wprost czy jest zazdrosna , czy jej nie lubi? powiedz ze jestes szczesliwy i na tym powinno matce zależec !!!!! jak kocha i jest normalna -zrozumie tylko sie nie kłóc pokaz , ze rzeczywiscie jestes dojrzały!

Gość wg mnie prosta sprawa
Niech zgadnę Twój brat jest starszy a poza Tobą nie macie już więcej braci ? Twoja Matka boi się że razem z bratem za szybko wyfruniecie z gniazda więc stara się w pewien sposób ograniczyć Twoje kontakty z dziewczyną. Stara się jej także pokazać że jej nie akceptuje do końca.... wg mnie to idiotyczne zagrywki, powinieneś wprost o tym z Matką porozmawiać bo zachowuje się niegrzecznie i nierosądnie delikatnie mówiąc stara baba a zachowuje się jak zazdrosna nastolatka

i co z tego, że waszym zdaniem są dziećmi ? To skreśla możliwość okazania szacunku i zaporszenia na obiad ? to tłumaczy faworyzowanie dziewczyny brata ? Skoro waszym zdaniem to jeszcze dzieci to chyba tym bardziej powinno się pokazywać dobre wzorce. Jejku przeraża mnie mętalnośc niektórych polaków czasy gdy "ryby i dzieci głosu nie miały" skończyły się na dobre. Pozdrawiam, a ja bym Ci radziła dać mamie jasno do zrozumienia, że takie zachowanie jest niewporządku. P.S ktoś napisał, że nie musiała pomagać, pomogła bo chciała, a jego mama nie musi jej zapraszać. Prawda nie musi, ale żyjemy w cywilizowanym kraju i uważam, że kultury osobisctej możemy wymagać.

Gość wg mnie prosta sprawa
znam takie zagrywki Matek od tej drugiej strony.... gdy spotykałam się z obecnym mężem przyszła teściówka próbowałam i wmówić że jej synek przede mną spotykał się z cudowną panną i baaaaardzo się kochali.... pewnie wzbudziłaby moją zazdrośc i zniechęciłaby mnie do swojego syna gdybym nie wiedział aże to były kłamstwa, wiedziałam że kłamie więc patrzyłam tylko z politowaniem na jej gierki... a wydaje się że ludzie starsi od nas o 30 lat powinni być dojrzali i zachowywać się kulturalnie

Gość Ups...........................
To zrób tak, powiedz mamie że tej niedzieli (wybierz jakąś) Ty ugotujesz obiad i zaproś na obiad przez siebie ugotowany swoją dziewczynę i dziewczynę brata żeby nie było że jesteś jak mama, i wtedy zobacz może mama zauważy że jest miło jak jesteście wszyscy razem.

Gość niewiemsam
dzięki bardzo za rady boje sie ża jak dalej tak bedzie po prostu będzie mi sie źle z nia układało. Naprawde przeżywaliśmy z rodziną cieżkie chwile pogrzeb... nic przyjemnego ona jednak stała jak mur. Cała moja rodzina ją chwalila bo mimo młodego wieku robiła rzeczy niesamowicie ciężkie i odpowiedzialne a przy okazji była taka skormna.

Gość gbarghbrdtg
niewiemsam :-) synku,a co 18 latka mogła zrobic ,jakies cue\iezkie zrzeczy :-) To,z emieliscie pogrzeb nie oznacza,ze ona tak do konca przezywała to :-) Ona po prostu zachwoala sie nalezycie i tyle.DZiecko,jeszcze nie raz zmienisz dziewczyne.

a porozmawiaj z bratem jesli macie dobre stosunki. powiedz mu co o tym myślisz moze wstawi sie za Toba... może do matki dotrze...

Gość lelumpolelu
postawcie się w miejscu tej dziewczyny po prostu jak wyrzutek społeczeństwa nie chodzi o durny obiad tylko o kulturę i zaproszenie

Gość niewiemsam
to nie jest ważnie w jaki sposób pomogła ale zdzwilibyscie sie nie chcę rozgrzebywać ran. Nie zostawie jej nigdy.

Gość cfCFwe
niewiemsam :-) ale sie usmiałam:-) nie zostawisz jej nigdy :-) synku,jeszcze duzo dziewczat przed taba nim trafisz na swoja.A poza tymn to ona moze cie zostawic i wydaje mis ei to bardziej prawdopodobne :-)

Gość ekspertka ma racje
!!

Gość co tu doradzić
Twoja mama nieładnie się zachowuje względem Twojej dziewczyny, ale tego nie zmienisz. Może jej nie lubi, coś w tym jest i ona Ci się do tego nie przyzna, ale to samo wyłazi i zauważacie to. Nie wiem co mozesz zrobić. Ja bym poszła gdzieś na czas obiadu, niech sobie siedzi z braciszkiem i jego dziewczyną, skoro robi obiadek pod nich. Oczywiście bym jej to powiedziała. Nie zmienisz tego, nie lubi jej i koniec. Przykre to dla Was, ale chyba jedyne co, to można się trochę pobuntować i wyjść gdzieś w tym czasie z dziewczyną.