Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosmetyki jj baby

Wiele z was narzeka na kosmetyki Johnsons Baby, bo piszecie że uczulają

Polecane posty

Gość buhahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
córka miała uczulenie na oliwkę j&J, więc na wszelki wypadek synkowi nie kupiłam niczego z ich firmy, doskonale hipp się u nas sprawdza, wszystkie kosmetyki hipp oprócz oliwki to dla mnie rewelacja. Oliwkę hipp ma za tłustą, taka ciężką, więc akurat oliwkę używałam ziajki

Cześć Kluska:):):) Moją córkę kosmetyki J&J uczulały, musiałyśmy przejść na inne. Na synku już nie eksperymentowałam. Od początku używałam kosmetyków Hipp i stosuję do tej pory. Do kąpieli do roku czasu używaliśmy zwykłej parafiny, troszkę dolewałam do wody i było ok. Sama położna poleciła mi parafinę za parę złotych, bo Emolium czy Oilatum mają w składzie prawie 70 % właśnie zwykłej parafiny, a kosztują kilkadziesiąt złotych. Koncerny farmaceutyczne super na nas zarabiają, to wiadomo nie od dziś;)

też widziałam w tesco, że a opakowaniach Płynu do kąpieli Cleanica jest coś nowego. syn nie dał mi się wczytać ale to własnie chyba jakiś konkurs. jak jutro będę to specjalnie zobaczę o co chodzi.

Ja widziałam na chusteczkach cleanic dzidziuś kindii, ale nie miałam za bardzo możliwości, żeby sie wczytać, bo mi dziecko uciekało po całym sklepie...AnnaSzn, masz rację z tymi koncernami, ostatnio jeszcze wyraźćniej sie to zauważa

racja, na chusteczkach nawilżanych Cleanic Kindii jest informacja o konkursie :) a płyn kupiłam i na nim tego już nie ma :D

Gość Kluska nie musisz a nawet nie
powinnaś dziecka niczym natłuszczać jeśli nie widzisz, żadnych niekorzystnych zmian na jego skórze. Jest to bardzo niewskazane. Było o tym powiedziane już wcześniej na tym samym wątku + wielu wielu innych. Wystarczy dosłownie kilka kropel takiego "natłuszczacza" dodanych do wody kąpielowej (nieważne czy jest to oliwka czy parafina). Może być również gotowy płyn już z oliwką, ale Oilatum i emolienty to gruba przesada! Te do dopiero mogą dziecku z normalną, nie atopową skóra zaszkodzić! Weź potem spróbuj przejść na normalne mydło... :o nie smarując dziecka niczym "po".

Gość ziel-ona
Moje dziecko niestety ma azs i dobrze toleruje tylko kosmetyki z serii Lipikar z la roche posay. Po innych się okropnie drapie :(