Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyjezdzamza3dni

zasiłek dla bezrobotnych w Uk

Polecane posty

Gość wyjezdzamza3dni

mam takie pytanko według prawa brytyjskiego zasiłek taki przysługuje jeśli przepracowało sie na wyspach rok mąż pracował w Szkocji 13 miesięcy potem miał wypadek i wrócił do kraju za 3 dni jedziemy do Anglii ciekawi mnie czy taki zasiłek będzie mu przysługiwał wie ktoś?

Gość A-antidotum
Przez bardzo duze bezrobocie,zaostrzyli prawa i obcokrajowca nie chca przyznawac zasilkow. Powodzenia.

Gość wyjezdzamza3dni
wg prawa zasiłki takie przysługują ciekawi mnie tylko czy nam się należy

Gość powiem takaaaaaaaaaaaaaaa
Jak masz 3 razy w kwietniu rozliczenie z podatku czyli 2005 - 2006 2006- 2007 2007- 2008 i nie masz dluzszej przerwy niz 3 miesiace bez pracy tzn musisz byc zarejestrowana w urzedzie pracy to tak wyplaca ci 64 funty przez 6 miesiecy, Jezeli nie masz skladek to tez bedziesz ubezpieczona ale bez wyplacanych pieniedzy. To mit ze po 12 miesiacach wszystko ci sie nalezy .

Gość to zalezy jak dlugo
przebywaliscie w PL. Ale na pewno nie dostanie nic od razu po przyjezdzie.

to zalezy jak dlugo przebywaliscie w PL Nie ,Polska skladka czy Angielska na jedno wychodzi jezeli trzymali sie przepisow. Zakkladajac ze pracowal tutaj 13 miesiecy i wyjechal do Polski a tam sie zarejestrowal i pobieral zasilek i tam sie skonczyl ten zasilek .To tutaj nikt im kasy nie da.Chyba ze nie maja przerwy dluzszej niz 3 miesiace . Ale po tych 13 miesiacach po zarejestrowaniu w Uk dostanie w urzedzie pracy prawo do ubezpieczenia. bez kasy tzn bez wyplacanych pieniedzy Inna ewentualnosc to oplacone skladki 2005 - 2006 2006- 2007 2007- 2008 Obojetnie wjakim kraju UE

Gość oki----ladies
mój mąż miał w Szkocji wypadek po którym został przetransportowany do polski przez konsulat miał całkowity zanik pamięci leczył się w szpitalu w Szkocji potem w Polsce nie mógł otrzymać renty z Zus i nie pracował wyjeżdzamy w środę z zamiarem podjęcia pracy w takim przypadku zasiłek przysługuje czy nie?

Gość oki----ladies
składki opłacał w latach 2006/2007

mój mąż miał w Szkocji wypadek po którym został przetransportowany do polski przez konsulat miał całkowity zanik pamięci leczył się w szpitalu w Szkocji potem w Polsce nie mógł otrzymać renty z Zus i nie pracował wyjeżdzamy w środę z zamiarem podjęcia pracy w takim przypadku zasiłek przysługuje czy nie? Napisze tak skladki w latach 2006 - 2007 nic nie daja ,przykro mi. Ale dlaczego nie leczyl sie w Szkocji? Co z odszkodowaniem? musisz mi napisac wiecej,

Gość oki----ladies
on miał w szkocji wypadek ale nie w trakcie pracy został napadniętny dostał w głowę znalał go kierowca który wezwał policje i pogotowie zabrali go do szpitala okazło się że ma całkowity zanik pamięci został w szpitalu przez miesiąc potem trafił do domu opieki to wszystko stało się około 30 km od miejsca zamieszkania po ustaleniu tożsamości powiadomiono rodzinę która przez konsulat ściągneła go do Polski . W Polsce nie mógł się odnaleźć wrócił 24 lutego 2008 roku wypadek był 19 grudnia 2007 roku od 24 lutego 2008 do 24 października 2008 był w szpitalu w Polsce gdzie zaczoł sobie wszystko przypominać teraz jego stan jest dobry chce podjąc pracę (wrócić na wyspy) tym razem ze mną co w tym wypadku