Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glupie pytanie

problem ze szwagierka

Polecane posty

Gość glupie pytanie

Moze to glupie ale mam z tym problem. Siostra mojego meza karmi piersia i zawsze robi to publicznie. Wiem, ze cieszy sie z dziecka ale wszystkich dookola to doslownie obrzydza, jej meza chyba tez jak paraduje z golymi cyckami, jak karmi piersia przy stole. Rozumiem, ze to fizjologia ale czy nie mozna wyjsc na pol godziny do drugiego pokoju? Bo kazdy jest zazenowany widokiem. W koncu niekarmica kobieta nie wywala na wierzch cycek przy stole, co wiecej zwraca sie jej uwage nawet na zbyt odwazny dekolt a karmica moze pradowac z nagimi piersiami dookola i nikt nawet slowa nie moze powiedziec. Jeszcze zrozumialabym, ze jest swiezo po porodzie i nie za bardzo moze sie ruszac. Ale nie, karmi juz 9 miesiecy.

Gość kasia ot fasia
brak jej kultury,zawsze można na chwilę wyjść do osobnego pomieszczenia.MOjego męża siostra też tak się zachowywała,mój mąż był zażenowany .Całe szczęście przestała karmić i problem sam się rozwiązał.Może zapytaj ją,czy jej to nie krępuje,może nie każdy ma ochotę na to patrzeć

Gość nie do pojecia
juz pytalam i okazuje sie, ze to podobna ja jestem nienormalna bo to przeciez normalna, ze to najpiekniejszy widok - matka karmica dziecko i niby dlaczego ona ma sie tego wstydzic. z tego co zrozumialam to zamierza karmic jeszcze minimum pol roku a moze dluzej i to juz naprawde jest zenujay widok dla innych ludzi szczegolnie, ze w rodzinie jest juz wiecej starszych dzieci i to tez dziewnie wyglada. nie mowie, ze czlowiek powinien sie wstydzic ale bez przesady - ja chociaz mam ladny biust to nawet dekoltow wiekszyh nie nakladam bo to zenujace jak tesc sie gapi na biust.

Gość kasia ot fasia
powiedz jej że jak to taki piękny widok,to niech idzie do malarza,żeby namalował jej portret jak karmi i niech go sobie nad łóżkiem powiesi,bo żyjecie w cywilizowanym kraju i jakieś formy kultury obowiązują,poza tym niech ma wzgląd na te starsze dzieci,zwyczajnie je gorszy.

Gość znam taka jedna co to odslania
la obie piersi.bo,,jak dziecko nie chce lewej to moze prawa possie,, i tak siedziala z tymi golymi cyckami przy mnie...ale niech tam ja tez jestem kobieta...mimo jednak tego zenowalo mnie takie zachowanie...

Gość kasia ot fasia
dodaj też,że jakoś nie widać na ulicach żeby matki wywalały cycki na widok publiczny nawet w miejscach ustronnych,więc niech zauważy,że tylko ona jest takim okazem

Gość kasia ot fasia
uświadom jej też że jest nie tylko matką ale też kobietą więc niech nie zachowuje się jak jaskiniowiec

Gość nie do pojecia
ona nawet na ulicy sie nie krepuje, bylam z nia kilka razy na zakupach czy w parku i zawsze to samo. wlasciwie to przegiela wczoraj bo siedzimy w pizza hut a ona wywala cycki na wierzch, wszyscy sie gapia .. normalnie myslalam, ze zapadnie sie pod ziemie.

Gość kasia ot fasia
dlatego pokaż jej palcem inne matki,niech zauważy że wszyscy tak nie robią.Porozmawiaj z jej mężem,czy jemu to nie przeszkadza.Mój mąż nie pozwoliłby mi na takie zachowanie

Gość nie do pojecia
no wlasnie im to nie przeszkadza ale jak widze takie cos przy obiedzie to mnie mdli. kazdy probuje nie patrzec a wiadomo jak to wyglada - ona karmi a kazdy gapi sie na sufit i rozprawia o nowej lampie na suficie i o tym ze sufit przydlaoby sie pomalowac. zwracalismy uwage delikatnie ale to nic n ie pomaga bo podobno jestesmy zacofani a ona jest teraz matka !

Gość kasia ot fasia
matka nie równa się dojna krowa,która wymionami świeci .Wydrukuj jej to,albo pokaż opinie innych na cafe