Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nika1709

nagłe przerwanie miesiączki

Polecane posty

Gość nika1709

witajcie potrzebuje pomocy! Zaczne może od tego żę jestem na tabletkach antykoncepcyjnych mam miesiączke regularną i przeważnie od 6-do 7 dni. Ale ostatnio miesiaczka mi się zaczeła i skończyła po 3 dniach czy to jest normalne? Prosze doradzcie mi co mam robić i wogóle koś był w takiej sytuacji jak ja?

Gość nika1709
Zapominiałm jeszcze dodać żę jakieś 2 lata temu ginekolog wykrył u mnie zaląrzki chorby "endomedriozy" niewiem czy to ma coś wspólnego ze sobą? POMOCY!!! :( NAPRAWDE NIE WIEM CO MAM ROBIĆ :(

Gość nika1709
Witaj! Tak zawsze od 6do 7 dni i zawsze był regularny ale ostatnia miesiączka to zaledwie 3 dni! Niewiem co mam robić jak możęsz to pomóż! :(

A w tym miesiącu coś się zmieniło? Brałaś jakieś leki, przeżyłaś jakieś nieprzyjemne bardzo wydarzenia, odchudzasz sie lub przesadziłaś ze sportem? Jeśli nic się nie wydarzyło takiego to ja na Twoim miejscu zrobiłabym test ciążowy, po czym poszła na wizyte kontrolną do lekarza.

Gość nika1709
powiem ci że troche stresu mam! ale jakoś sobie z tym radze! A to wydarzenie z okresem to właśnie było w tym miesiącu! Ja na tabletkach jestem od 2 lat, i po raz pierwszy mam taką sytuacje! A jeśli chodzi o sex to jest to wogóle możliwe żebym była w ciąży jak ja jest tak jak napisałm na tabletakach tak długo a mój partner uwarza przy stosunku! Czyli inaczej stosujemy metodę stosunku przerywanego czy jakoś tak to się nazywa!

Ryzyko ciąży przy tabletkach przy prawidłowym stosowaniu jest minimalne, no ale zawsze jakieś jest. Ale skoro do tego stosujecie przerywany to wątpie aby to była ciąża. Idź do lekarza najlepiej. Kiedy ostatnio się badałaś i robiłaś USG? Jeśli niedawno to nie powinno byc powodów do obaw, ale sprawdzić zawsze warto

Gość nika1709
ostatni raz badałam się 3 miesiące temu jak ginekolog prepisywał mi 3 opakowania novynette ( tabletek antykoncepcyjnych)! powiedz mi czy to może być coś związanego z moją chorobą czy może coś normalnego ? Czy może coś takiego się dziać czasami przy braniu tabletek? I czy mam powód do bania się?

Nie wiem czy przy Twojej chorobie tak się może dziać, ale moim zdaniem nie masz powodów do obaw w momencie kiedy 3 miesiące temu miałaś robione badania. Przy tabletkach na dobrą sprawę mogą się dziac rózne rzeczy, czasem nawet kobiety zaczynaja się po nich czuć fatalnie i muszą odstawić lub zmienić, różnie z tym bywa, stąd koniecznośc regularnych badań. Idź do lekarza sprawdzić to, ale moim zdaniem nie masz powodów do obaw

Gość ka1709
Dzięki!:) uspokoiłaś mnie troche! Do lekarza już się zapisałam! Dzięki za pomoc!