Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sebola2

18 lat , a dziecko

Polecane posty

Gość sebola2

Witam. Mam 18 lat .Opowiem wam o mojej sytuacji : Mój chłopak ma 19 lat jestem z nim 2 lata , ja zaczęłam pracę jako kucharz (lubię ten zawód dlatego też do takiej pracy poszłam) Na początku wiosny mój chłopak rozbudowuje swój dom żebyśmy za jakiś czas mogli razem w nim mieszkać, wszystko idzie w dobrą stronę,co myślicie o dziecku w takiej sytuacji ?

Gość fajnie ze ci sie uklada
jesli oboje chcecie miec dziecko to czemu nie?

Gość dfsdffs
A innych pomysłów na życie na starcie nie macie?? Na wspólne podróże, imprezy, rozwój zainteresowań i pasji? Ten pomysł z dzieckiem to jakbyś pakowała się z jednej zależności, jeszcze od domu rodzinnego, rodziców, z której dopiero co się wyrwałaś, w drugą, już w męża i pieluchy dziecięce. A kiedy będziesz cieszyć się własnym, samodzielnym życiem? Na emeryturze jak już może sił nie będzie??

ja myślę że powinniście jeszcze kilka lat zaczekać, masz dopiero 18 lat to za wcześnie na dziecko to że jesteście ze sobą 2 lata nie znaczy że będziecie ze sobą do końca życia, szkoda sobie życie zmarnować i wychowywać dziecko w pojedynkę

Gość Delicja00
Nie myśl, że pytam ze złośliwości, ale skąd 19-letni chłopak ma pieniądze na rozbudowę domu???

Mysle ze powinniscie sie wyszalec ... Jak za szybko stworzycie rodziene bedziecie mnie duzo problemow i bedziecie czuc sie nie spelnieni a potem bedziecie sie zdradzac ... POCZEKAJCIE ... chociaz rok ...

Gość truffflaa
18 lat to zdecydowanie za wcześnie na dziecko!!! W tym momencie, to taka zabawa w mamę i tatę... Jesteście jeszcze zupełnie niedojrzali! Dajcie sobie czas. Teraz jest dobry moment żeby się wykształcić, wyszumieć. Jak podejmiecie taką poważną decyzję, całe życie będziecie żałować...

18 to wcześnie ale nie za wcześnie. Ja jak miałam 17 lat to zawszłam w ciąże. teraz mam 20 lat, 3 lata po ślubie i 2dzieci:) tak mi dobrze i na sprawy finansowe nie narzekam

Gość sebola2
Chłopak odziedziczył ziemię po ojcu i ją sprzedaje także nie zła kasa będzie, za miesiąc też mam zamiar iść do ginekologa żeby przepisał mi tabletki anty, tak więc z tym dzieckiem to pytałam się ogólnie

Gość lalalatamtam
18 lat na dziecko to zdecydowanie za wczesnie, w niektorych krajach jeszcze nie jestes pelnoletnia w wieku 18 lat. A co do nastoletniej mamy, no to co ona moze powiedziec, wpadla to i teraz robi dobra mine do zlej gry . Fakt ze jest po slubie i ze nie narzeka finansowo to przeciez nie jedyne problemy!!! A co z rozwojem osobistym, z poznawaniem swiata (i nie mowie o zagranicy, ale moze cos wiecej niz osiedlowy plac zabaw) interesujacych ludzi... teraz jestes matka kiedy twoi rowiesnicy sie bawia, a jak oni zdecyduja sie na dzieci to ty juz bedziesz przedwczesnie zestarzala mama nastolatka, ktora do niczego w zyciu nie doszla ... szkoda mi ciebie

Gość nedfghh
18 lat i już dziecko, co te dziewczyny nie wymyślą, szykuje sie następna kura domowa

jak miałam 18 to do slubu było mi daleko a co dopiero dziecko wyszalej sie a nie w pieluchy nie udawaj ze taka dorosła jestes a co do spsrzedarzy ziemi ... hm zimia sie skonczy pieniadze tez a dziecko trzeba zywic ubierac

Gość sebola2
Po pierwsze to wiele krajów zwiedziłam bo mój tato zabiera mnie w swoje trasy, po drugie przecież w ciąży nie jestem ! A to że się pytam was kobiet o dziecko w takiej sytuacji to od razu nie oznacza że chce je mieć tu i teraz !!! Myślcie trochę ...