Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laurenxxx

Zmiana w wygladzie piersi - guz pod biustem, malo widoczny

Polecane posty

Gość laurenxxx

Witam, chcilabym sie podzielic moim zaniepokojeniem. Zaczne od tego, ze od 3 miesiecy mam nowa prace, kolezanka z tej pracy wlasnie lezy w szpitalu - zlosliwy rak piersi. Wykryla go przez przypadek, patrzala na jakis program w telewizji i stwierdzila, ze ona tak wlasnie ma! Dokladnie tak samo wygladaja moje piersi Chodzi o to, ze pod biustem jedna piers jest znieksztalcona, jak dzwigne rece do gory to groczol tez wyglada inaczej, niz w tej drugiej piersi, jest nierowny i to dosc sporo! Jestem teraz przed okresem i dodatkowo bola mnie wezly chlonne, boje sie isc do lekarza, bo mam zle przeczucie. Dziewczyny, czy moze ktoras z Was tez wykryla w ten sposob raka? Mam 35 lat i ta zmiane pokazywalam lekarzowi jakies 6 lat temu, juz byla widoczna, jak skonczylam karmic corke. Prosze o jakies informacje.

Gość aż żal bierze
"boje sie isc do lekarza, bo mam zle przeczucie" Nie idź dalej :O To na pewno pomoże. :O Czy ktoś ma Ci postawić diagnozę przez internet? Masz jakąś "gulę" pod piersią i nie lecisz do lekarza na złamanie karku? Jeszcze, że masz male dziecko, za które jesteś odpowiedzialna i które pewnie chciałoby mieć mamusię :O Przepraszam za szczerość, czy Ty trochę ułomna jesteś?

Gość mioko ono
nie wiem nad czym ty sie jeszcze zastanawiaasz??? Kobieto, zamiast pędzić do lekarza, ty siedzisz na forum i chcesz, zeby obcy ludzie ci postawili diagnozę. Siedz dalej i zamartwiaj sie, a napewno wszystko samo sie wyleczy. Nie każda zmiana w piersi to rak. Może to być torbiel, włókniak. Ale nikt ci tego nie zdiagnozuje przez intrnet. Ja też mam torbiele w obu piersiach i co pół roku robię usg, zeby sprawdzic czy nie dzieje sie nic złego. Pędź do lekarza i to jak najszybciej.

Gość aaaallleluja
won do lekarza!!!!! Ja w wieku 17 lat miałam zabieg usuwania guzka...

Gość tez mialam guzka w piersi
ja w wieku 21 lat mialam zabieg rowniez usuwania guzka mialam gruczolowlokniaka w prawej piersi wielkosci grochu juz na drugi dzien mialam zabieg, lepiej id zi nie lekcewaz

Gość Znająca klimat życia
Ja byłam operowana 2x, jestem w Twoim wieku. Nie ma sensu zwlekać. Powiedz, bardziej boisz się lekarza, czy śmierci? No właśnie, więc jak tylko skończy Ci się @, idź do lekarza. Zrób usg lub mammo. I nie wmawiaj sobie raka, bo psychika człowieka jest taka, że jak w coś mocno uwierzy, to postara się, żeby tak było. Nie bądź jedną z tych, które ze strachu przed lekarzem/badaniem/wynikiem, dołączyły do niechlubnej liczby kobiet, których już nie ma wśród nas, ok? :( Głowa do góry i pamiętaj! Nie jesteś sama! 🌼

Gość Znająca klimat życia
Acha, a dla kobietek walczących z torbielami - lekarz nie wspominał wam o leku Mastodynon? Jest bez recepty. Bierze się go 2 m-ce, fantastycznie walczy z torbielami w piersiach. Ja też je MIAŁAM :)