Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewinam

ewentualna ciąża? proszę o radę...

Polecane posty

Gość ewinam

tyle razy ja radziłam ludziom, a teraz jestem w niesamowitych nerwach :( nie współżyłam od ładnych kilku miesięcy, za to 21. dnia cyklu uprawiałam petting. był wytrysk, ale oboje się później umyliśmy i niby nie zauważyłam, żeby sperma została przeniesiona w jakikolwiek sposób do mojej pochwy, starałam się zwracać na to uwagę. choć teraz zaczęłam mieć wątpliwości. jest 31. dzień cyklu, a okresu nie widać :( śluz płodny zaobserwowałam u siebie w dużych ilościach około 14-15. dnia cyklu, a około tego 21. śluz zdecydowanie zmienił konsystencję i piersi zaczęły być lekko obolałe, jak zazwyczaj u mnie przed okresem (choć po paru dniach przestały, co mnie zdziwiło). byłam przekonana, że wszystko gra i mam dni niepłodne. a teraz się boję :/ dziś dostałam lekkie plamienie i bolał mnie brzuch, ale po paru godzinach wszystko minęło. weźcie mi coś poradźcie, co Wy o tym wszystkim sądzicie? :(

Gość ewinam
pozwolę sobie jeszcze dodać, że mniej więcej w połowie cyklu mocno zmienił się mój tryb życia ze względu na początek roku akademickiego. głównie ze względu na stres, niewyspanie i zmienioną dietę... wiem, że to może mieć wpływ na wydłużenie cyklu, ale w takim wypadku tym bardziej obawiam się przesunięcia jednak dni płodnych i tego, że w akcie namiętności nie zwróciłam uwagi na możliwe przeniesienie preejakulatu czy spermy palcem do pochwy :/

Gość ewinam
no tak, zamierzam zrobić go jutro rano. niesamowicie panikuję. co do spermy- rekonstruując wydarzenia w pamięci wiem, że ją mogę wykluczyć. co do preejakulatu- mam wątpliwości :(

Gość agusińska
Ja również uważam że powinnaś zrobić test.to rozwieje Twoje wątpliwości.Te objawy nie muszą świadczyć że jesteś w ciąży.Napisz jaki jest wynik testu jak już go wykonasz.Głowa do góry!