Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Numimi

od którego tyg bije serduszko?

Polecane posty

Gość Numimi

Dziewczynki pomóżcie od kiedy bije serduszko u dzieciatka we wczesnej ciąży? licząc od pierwszego dnia OM...proszę odpowiedzcie.. dzięki..

Gość Numimi
dzięki wielkie za odp ale biło od 6 tyg od ost miesiączki czy od zapłodnienia, bo ja jestem na początku 8 tyg ciąży od daty OM i ciekawa jestem czy już mogę iść aby je zobaczyć.

Gość aanananaa
ja byłam w 7tyg+0dni i już widziałam wyraznie serduszko (czyli 5 tyg od zapłdonienia)

Gość donnia30
tak,juz bedziesz mogła posłuchac

Gość aanananaa
w 8 tyg od OM tio juz powinas zobaczyc ale wez pod uwage ze moglas miec pozna owulacje i zajsc np w 30 dniu cyklu i wtedy bylabys dopiero jakos w 4 tyg od zapłodnienia i mogłoby nie byc widac....

Gość Numimi
dziękuje kochane :) dopytuje bo już takie różne oponinie słyszałam i zawsze mam dylemat czy kobiety podają od zapłodnienia czy OM.

Gość Numimi
annaaaa - pierwszy dzień miesiaczki był 1 września, a owulacja 12 dnia, więc zapłodnienie chyba 13 dnia (czyli trzynastego wrzesnia) więc jak myślisz?

Gość saleminka8
w 8tc powinno być już widać serducho

Gość aanananaa
a jestes pewna ze mialas owulacje 12 dnia?? moja siostra wlasnie jest w 7 miesiacu ciazy, miesiaczki miala zawsze regularne wiec byla pewna że zaszla w 14 dniu i pamietam jak przez pare tygodni chodziła jak struta bo w 9 tyg nie było widac serduszka. Okazało sie ze zaszła w 34 dniu cyklu!!

Gość aanananaa
wybacz mialo byc w 8 tyg nie bylo slychac serduszka

Gość Numimi
annnaaa - tak 12 miałam owulacje (z obserwacji śluzu i testu dni płodnych) no i nie kochałam się tak często tylko w okolicach tego dnia, tj 11 i 13, no i później 16, ale to było raczej juz po..

Gość saleminka8
aanananaa jak zaszła w ciąże 34dnia cyklu to cykl miała wydłużony i tyle,bo faza lutealna nie ulega zmianie,ja mam nieregularne cykle 36-56 dniowe i zawsze miałam owulacje na 13 dni przed kolejnym okresem autorko,nie zawsze testy sa wiarygodne,tymbardziej śluz-wiem to z mojego doświadczenia i 1,5 roku starań o dziecko w dniu w którym miałam owulację miałam "sucho" jedynie ból jajnika sugerował,ze jest owulacja i następnego dnia skok temperatury i w dniu w którym współżyłam miałam sucho i brak oznak owulacji,a jestem pewna co do zapłodnienia,bo w tym cyklu współżyłam 2 razy(po okresie i w dniu skoku temperatury)

Gość aanananaa
no to w takim razie zdecydowanie powinnas juz zobaczyc serduszko

Gość aanananaa
saleminka. owulacje miała wlasnie w 34 dniu cyklu i gdy poszła do ginekologa w jak jej sie wydawało 8 tyg ciazy (czyli 6 tyg od zapłodnienia) liczyła ze zobaczy serduszko a nie zobaczyła i sie załamała...na kolejnych usg jednak wyszło ze w ciaze zaszła wlasnie w 34 dniu i w tym czasie kiedy myslala że jest w 8 t.c. była faktycznie około 5-6 tyg (czyli ok 3-4 tyg od zapłodnienia)

Gość aanananaa
poza tym nie rozumiem dlaczego mi tłumaczysz ze skoro siostra zaszła w 34 dniu cyklu to miała wydłuzony cykl? przeciez to oczywiste ze miala wydłuzony. Ja tylko mowie ze mimo regularnych miesiaczek takie "wydłuzenia" czasem sie zdarzaja. Dziewczyny zachodza w ciaze pozniej niz myślą że zaszły i pozniej jest płacz ze nic nie widac na usg