Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę .. o pomoc

mógłby ktoś to przetłumaczyć na angielski?

Polecane posty

Gość proszę .. o pomoc

Moją ulubioną reklamą telewizyjną jest reklama heyah „nie tolerujemy kruczków ”.Jest to reklama sieci telefonicznej. Jest ona bardzo zabawna . To animacja z wykorzystaniem humoru. Kruki siedzą na linii elektrycznej. Jeden z nich śpiewa a drugi gra na harmonijce. Tekst który śpiewa kruk jest bezsensowny. Pod nimi stoi kot, który próbuje zrzucić kruki. W spina się na słupa, jednak ciągle spada i nie udaje mu się to.

Gość proszę .. o pomoc
no to mi powiedz o co w niej chodzi?

Gość proszę .. o pomoc
następna z tych co sie wymądrza że niby wie a nie wie:(

Gość asxdcefrt
ZMIEN reklame !!!! i co z tego jak ci powiem o co w niej chodzi ??? napiszesz to w wypracowaniu ? ze jest to tlumaczeniem i wyjasnieniem anonimowej osoby z forum ? czy bedziesz zgrywala intelektualistke poki nie natkniesz sie na kolejna rzecz ktorej nie rozumiesz ??? reklama heyah to nie jedyna reklama do koorwy nedzy :O napisz o proszku do prania, o margarynie Delmie albo cholernym Whiskasie - cos co rozumiesz zamiast sie idiotycznie osmieszac :O

Gość proszę .. o pomoc
nie piszę wypracowania:O mam napisać tylko kilka zdań o reklamie. jeśli wiesz o co w niej chodzi to prosze powiedz. jeśli nie wiesz to trudno. (bo jesli chodzi ci o ten tekst z reklamy "moja ninia wyleciała do afryki" to sory ale to juz chyba wszyscy wiedzą..tylko że to nie jest częśc reklamy która leciała w tv wiec nie mogę tego opisac:O)

Gość proszę .. o pomoc

Gość She83
My favourite TV commercial is Heyah entitled “We don’t tolerate kruczeks” (tego nie idzie przetłumaczyć na ang). It is phone network commercial. It is very funny. It is animation connected with humor. Ravens are sitting on the electrical line. One of them is singing and the second one is playing the harmonica. Text that the raven is singing is senseless. Under them there is a cat that is trying to throw off the ravens. It is climbing a pole. However, it is falling down again and again. And it fails.

Gość proszę .. o pomoc
dziekuję ci bardzo:) jedyna co nie krytykuje a pomaga:) naprawde bardzo mi pomogłaś.

Gość mkdxsklx
żenujace tłumaczenie!!! entitled znaczy cos innego!

Gość proszę .. o pomoc
ale ze co jest zle?:o

Gość ale kot i tak wygrywa na koncu
bo dzwignia wlacza wyzsze napiecie i to poraza kruki.

Gość dsds
słuchaj, tłumaczyła to jakieś dziecko z przedszkola chybga. Wszystko jest źle. Nie przepisuj

Gość rrerr
nie przepisuj tego. wszystko jest źle

Gość o kuuuuuuuuuuuuuuuuuurdeeeeee
"We don’t tolerate kruczeks" Droga anonimowa osobo, dziękuję za rozbawienie mnie na resztę wieczoru! :D :D :D :D :D

Gość proszę .. o pomoc
to powie mi ktoś co jest sensem tej reklamy?:O

Gość grgrrgr
Kruczkes jest zajebiste. Powinna zostac tlumaczem przysieglym

Gość proszę .. o pomoc
pomózcie mi:(

Gość dsacdsacdas
Jestes skonczoną idiotka. Marny los cie czeka... zawodówka, 5cioro dzieci, mąż pijak...

Gość proszę .. o pomoc
to już wiem:O ale niech sie ktos zlituje

Gość taaaaaaaa
przepisz spokojnie, a pozniej wez się do nauki i nastepnym razem sama napiszesz. W przeciwieństwie do dorosłych tu siedzących jeszcze się uczysz - reklamę rozumiesz jak rozumiesz i to też jest ok. Zastanów się np. nad grą słów...

Gość taaaaaaaa
ps. żaden marny los Ciebie nie czeka, a frustratami się nie przejmuj :)

Gość a dlaczego zaraz
właśnie miałam napisac, ze tej reklamy się nie da dobrze przetłumaczyc ze wzgledu na grę słów. Nie pójdzie to po angielsku za cholerę, niestety.

Gość proszę .. o pomoc
ale ja naprawde nie umiem angielskiego:( i wiem ze to niby tak ważny język..ale nie umiem i już.. nie stac mnie na korki zeby go polepszyć czy cos.. dlatego musze siedzieć tutaj jak debil, prosić, słuchać obelg i wierzyć w rózne bzdury które tu ludzie wypisują. to nie jest tak ze z lenistwa proszę was byście mi to napisali. ja poprostu sama tego nigdy nie napisze::(

Gość taaaaaaaa
hej. słówek możesz się spokojnie uczyć sama - na blachę ;), gramatyka kup dobrą książkę. czego z lekcji nie rozumiesz to pytasz nauczyciela - powinien się cieszyć, że ma taką ambitną uczennicę. Sama zobaczysz 3-4 m-ce i zauważysz ZNACZNE postępy.

Gość a dlaczego zaraz
Moją ulubioną reklamą telewizyjną jest reklama heyah „nie tolerujemy kruczków ”.Jest to reklama sieci telefonicznej. Jest ona bardzo zabawna . To animacja z wykorzystaniem humoru. Kruki siedzą na linii elektrycznej. Jeden z nich śpiewa a drugi gra na harmonijce. Tekst który śpiewa kruk jest bezsensowny. Pod nimi stoi kot, który próbuje zrzucić kruki. W spina się na słupa, jednak ciągle spada i nie udaje mu się to. My favourite TV commercial is the one for Heya telephone network "We don't tolerate loopholes." "Loopholes" in Polish is a word which also menas "little ravens". This commercial is very funny. It is full of humour. There are some ravens sitting on an electrical transmission line. One of them is singing and another is playing the concertina/harmonica (nie ogladałam, nie wiem czy harmonijka ustna czyli organki czy mała harmonia :D ).The lyrics make no sense. Underneath, there is a cat, which tries to reach the ravens. It tries to climb the pole but keeps falling down to the ground.

Gość a dlaczego zaraz
which also means - litery mi sie poprzestawiały, sorry

Gość proszę .. o pomoc
dobra to jeżeli zmienie reklamę na taką http://www.youtube.com/watch?v=fDoDUC9M0Sg - świąteczna reklama coca coli to co tam moge napisac? moją ulubiona reklamą jest świąteczna reklama coca coli. Reklama ta pojawia się zawsze już w listopadzie. W tle reklamy leci bardzo znana piosenka Renifery w niej występujące wprowadzają w świąteczny nastrój. Przedstawia magię świąt. Przez świat jedzie oryginalna amerykańska ciężarówka, która wiezie Mikołaja pijącego coca colę. Ludzie widzący ciężarówkę cieszą się. Ciężarówka wprowadza magiczny nastrój, ozdobiona jest świątecznymi lampkami wie ktoś kto spiewa tą piosenkę?? co można tu jeszcze napisac?

Gość bananowa_panna
rzeczywiście, tą reklamę nie bardzo idzie przetłumaczyć na ang, może jednak wybierz sobie jakąś inna, np sprite, też są śmieszne i przynajmniej łatwiejsze i do tłum i do zrozumienia ;)