Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa3miasto

Chyba go zabiję...

Polecane posty

Gość ewa3miasto

Poznałam pewnego chłopaka. Jest przystojny, ma najszerszy wachlarz zainteresowań, z jakim się w życiu spotkałam, jest diabelnie inteligentny. Oczywiście, żeby zbyt kolorowo nie było, jest pewien problem. On jest strasznie przemądrzały. Co rusz, nic tylko: "dam Ci radę...", chce zmienić całe moje życie, żebym tylko przeżywała je pełniej. Zaczynając od tego, że wszyscy moi znajomi to debile, bo interesują ich tylko idiotyzmy, poprzez książki, jakie powinnam czytać i jak spędzać wolny czas. Kiedy powiem, że z czymś się nie zgadzam, słyszę, że jestem zbyt głupia, żeby z nim polemizować. Dzisiaj doprowadził mnie tym do płaczu. Na prawdę, nie mam siły z nim rozmawiać. Wiem, że jest inteligentniejszy ode mnie, ale mam dosyć robienia ze mnie tej głupszej, którą trzeba nauczyć życia. On wie, że swoją postawą rani uczucia ludzi, ale ma to gdzieś, bo on chce mówić tylko prawdę, bez żadnych skrupułów. Nie wiem co mam z tym zrobić. Czy mogę napisać mu coś, co do niego dotrze? Wydawało mi się, że mi na nim zależy, ale teraz każdy kontakt z nim kojarzy mi się tylko z bólem.

Gość nic prostszego
wydrukuj i pokaż mu niniejszy (tzn swój) post :)

Gość ewa3miasto
wiecie, on nie potraktuje tego poważnie. poznałam go na tyle, że wiem. najprędzej by się roześmiał nad tym postem.

Gość DoriannaK
Ale cos mi sie tutaj nie zgadza:D skoro tak duzo wie to diabelnie inteligentny powinno byc na nr 1 a nie przystojny:):P cos tu nie tak z jego inteligencja bo stawia na inna ceche na 1 miejscu:D;)

Gość Magicca
No cos ty, masochostka jakas jestes? Nie pozwalaj robic z siebie idiotki, bo nikt nie ma do tego prawa. On nie jest inteligentny, tylko zle wychowany!!! Ne liczy sie z twoimi uczuciami, innych tez ma gdzies. To jakis koszmarny egoista, zadufany w sobie polglowek. Wysmiej go, a nie placz!!! I wystrzel na ksiezyc. I usmiechnij sie:) Facet, ktory doprowadza kobiete do lez to dupek:)

Gość ewa3miasto
czyli, że uważacie, że lepiej być miłym, niż szczerym? że na pierwszym miejscu powinna leżeć troska o uczucia innych?

Gość ewa3miasto
bo wiecie, on teoretycznie nie ma w tym, co robi żadnej korzyści dla siebie, więc może to nie jest egoizm, a jakaś dziejowa misja uświadamiania ludzi.

Gość Magicca
Nie, moja droga. Na pierwszym miejscu powinna byc troska o SIEBIE:)

Gość Magicca
hehehe misja???? Nie usprawiedliwiaj zlego wychowania czy chamstwa. czlowiek, ktory na kazdym kroku udawadnia wszyskim w kolo ze jest najmadrzejszy na swiecie, jest zwyklym polglowkiem z kompleksami.

Gość jak znaaaaam życie
to ten twój koleś ma niską samoocenę i kompleksy. Musi się ciągle wymądrzać i wywyższać, żeby sobie poprawić nastrój. Żaden NORMALNY, INTELIGENTNY człowiek nie popisuje się swoją wiedzą na prawo i lewo. No a to, że ciągle cię obraża, pozostawię bez komentarza :O

Gość bojabojaboja
Inteligencji może i mu nie brakuje z tego co piszesz, ale tej emocjonalnej inteligencji, to on za grosz nie ma. Jak można sprawiać przykrość ludziom i usprawiedliwiać się mówieniem prawdy. Można być szczerym i nie krzywdzić innych. Chcesz być z kimś kto nie ma skrupułów. Chyba rzeczywiście masochistka z Ciebie. Świadomość tego, że sprawia Ci ból powinna być wystarczającym argumentem za tym, żeby chciał się zmienić. I podejrzewam, że bardzo się mylisz myśląc, że nie ma z tego żadnej korzyści. Myślę, że to mu może sprawiać dużą satysfakcję. Niektórzy potrzebują gnoić innych, żeby czuć się dobrze. Niestety poznałam takiego kogoś kiedyś:/

Gość jak znaaaam życie
No i jak znam życie ;) , to kiedy ten twój "inteligentny" spotka kogoś, kto naprawdę interesuje się dziedzinami jego zainteresowań, to po dwóch słowach wyjdzie, że nie ma o tym zielonego pojęcia, popłacze się, posmarka i ucieknie do mamusi.